Top 10 drone tranistie shots voor het maken van verbluffende luchtbeelden

Ontdek tien eenvoudige drone tranistie shots die je vandaag kunt gebruiken om jouw luchtbeelden te transformeren naar nieuwe hoogte.

Of je nu nieuw bent bij het bewerken van drone video’s of een ervaren professional bent. Wij hebben onze top tien transitie shots op een rijtje gezet, waarmee jij gemakkelijk filmische content kunt maken. De volgende technieken kunnen eenvoudig worden gebruikt in de meeste video bewerking programma’s.

1. Direct Cut

Direct cut verwijst naar een onmiddellijke overgang tussen twee scènes. Deze opname is de eenvoudigste en meest voorkomende overgangsopname, die u kunt verbeteren door bewegingen af ​​te stemmen op het ritme van de achtergrondmuziek.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

2. Wijzig de afstand

Combineer close-ups met panoramische groothoekopnamen om een ​​spannende overgang te creëren. Dit type transitie introduceert een nieuw perspectief voor uw verhalen en is vooral effectief bij het verbinden van scènes die vanaf de grond en de lucht zijn genomen.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

3. Onzichtbare cut

Onzichtbare cut is een zeer coole transitie die twee video’s met vergelijkbare frames bij elkaar brengt. De cameralens nadert een object dat de scène blokkeert en het frame gaat over naar een andere scène. Het mooie van deze opname is dat het creatieve vloeiendheid toevoegt aan je verhalen, wat vooral handig is voor snelle actieshots.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

4. Tracking-opname

Een tracking shot houdt uw onderwerp altijd in het midden van het beeld. Dit is een eenvoudige transitie die u kunt gebruiken om het verstrijken van de tijd of de reis van uw onderwerp te laten zien.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

5. Verbind objecten

Combineer opnamen van vergelijkbare objecten in verschillende scènes om een ​​interessante overgangsfoto te maken. Dit is een andere populaire transitie die je verhaal helpt vorm te geven.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

6. Contrastbeweging

Contrasteer de beweging van de scène en pas de laterale en mediale richtingen van de opname aan om dynamische beweging aan je beeldmateriaal toe te voegen.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

7. Knippen op actie

Dit type overgangsopname verbindt scènes met vergelijkbare acties. Of u nu een hardloper filmt of uw huisdier over het gras rent, gebruik deze overgangstechniek om uw publiek onder te dompelen in de scène.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

8. Fade In en Fade Out

Vervaag geleidelijk de verbindende scènes en verander de helderheid om verschillende emoties in je beeldmateriaal te laten zien. Vervagingsovergangen worden gebruikt om een ​​gevoel van mysterie, emotie te creëren of het verstrijken van de tijd weer te geven.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

9. Meerdere invalshoeken

Presenteer uw onderwerp vanuit verschillende hoeken om het belang van deze scène in uw verhaal te benadrukken. Probeer vanuit zoveel mogelijk hoeken te filmen om een ​​filmisch effect te bereiken.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

10. Dolly Zoom

Dolly Zoom is een favoriet uit Hollywood, die wordt gebruikt om een ​​intens kromtrekkingseffect in een scène te creëren. De camera zoomt in op het onderwerp terwijl hij uitzoomt op de achtergrond, waardoor een verbluffende overgangsfoto ontstaat. De Mavic 2 Zoom heeft deze functie ingebouwd, maar je kunt ook uitzoomen met je postproductiesoftware terwijl de drone naar voren vliegt om deze overgang te maken met andere drones, zoals de DJI Mavic 2 PRO bijvoorbeeld.

Top 10 Drone-Overgangsschoten

Samenvatting

Creatieve luchtfoto-opnamen maken is meer dan op de opnameknop drukken. Denk eraan om te plannen welk type opname je nodig hebt voordat je gaat vliegen, en we raden je aan om dezelfde scène meerdere keren te filmen om je meer vrijheid te geven tijdens de postproductie. Als je een stukje creativiteit aan je drone beelden wilt toevoegen, geef deze overgangstips dan een kans!

Wil je graag eerst tips voor welke drone het beste bij jou past? Lees dan nu onze 8 tips en tricks die jij moet weten voor jij een drone koopt

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken