Everdrone breidt servicegebied voor AED-drone verder uit

Het Zweedse bedrijf Everdrone mag haar AED-bezorgende drone binnenkort op meer plaatsen in Zweden laten vliegen. Daartoe heeft het bedrijf uitgebreidere vergunningen gekregen van de Zweedse luchtvaartautoriteit. Het nieuwe servicegebied omvat ruim 200.000 inwoners. Ook gaat Everdrone haar activiteiten op het gebied van spoedeisende medische hulp uitbreiden naar Denemarken.

Overlevingskansen vergroten

Ieder jaar worden er in Europa zo’n 275.000 mensen getroffen door hartfalen. Volgens de statistieken neemt in het geval van een hartstilstand buiten het ziekenhuis de overlevingskans met 10% af met iedere minuut die verloren gaat. Daarom is het van belang om bij hartfalen zo snel mogelijk een AED op locatie te hebben.

Drones kunnen daarbij een grote rol spelen. Door drones in te zetten die zijn uitgerust met automatische externe defibrillatoren (AED’s), krijgen omstanders de mogelijkheid om levensreddende handelingen uit te voeren in afwachting van professionele medische zorg. Eén van de pioniers op dit vlak is het Zweedse bedrijf Everdrone. In juni 2020 begon het bedrijf met de eerste proefvluchten met een AED-drone.

Groter servicegebied

Everdrone heeft inmiddels ruim 14.000 automatische dronevluchten uitgevoerd vanaf Säve Airport bij Göteborg. Ook werden er ruim 2 miljoen vluchtsimulaties uitgevoerd, om aan te tonen dat het systeem veilig is. Dat heeft geleid tot een uitgebreidere vergunning vanuit de Zweedse luchtvaartautoriteit. Dankzij de verruimde vergunning mag Everdrone nu ook vluchten gaan uitvoeren vanaf andere locaties. Daardoor neemt het servicebereik enorm toe: in de komende weken kan Everdrone AED’s afleveren bij ruim 200.000 mensen.

“Dit is een cruciale mijlpaal”, zegt Mats Sällström, CEO van Everdrone. “Het verkrijgen van deze toestemmingen is het bewijs dat onze technologie schaalbaar is en dat ons regelgevingsmodel werkt. Door onze samenwerking met de Zweedse autoriteiten stellen we niet alleen een nieuwe norm voor veilige autonome drone-operaties buiten het zicht, maar zijn we ook baanbrekend op het gebied van nooddiensten.”

Uitbreiden naar Denemarken

Everdrone werkt samen met het nationale noodoproepcentrum van Zweden, SOS Alarm, en het Center for Resuscitation Science van Karolinska Institutet (KI) voor onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met Copenhagen Emergency Medical Services met de bedoeling om de activiteiten in 2021 uit te breiden naar Denemarken.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken