DJI Enterprise Drones-handleiding voor EASA C2-klasse-identificatielabel

Naarmate het gebruik van drones wijdverbreider wordt, is het belangrijk dat exploitanten voldoen aan de regelgeving met betrekking tot het gebruik ervan. Eén van die verordeningen is het European Drone Classification System, dat in 2021 werd geïntroduceerd door EASA (European Union Aviation Safety Agency). Dit systeem categoriseert drones op basis van hun gewicht, capaciteiten en beoogde gebruik, en vereist dat operators certificering verkrijgen voor bepaalde categorieën drones.

Wat is klasse-identificatie en hoe kunt u dit aanvragen?

Eén certificering die exploitanten mogelijk moeten verkrijgen, is het klasse-identificatieniveau (Lees de EASA-klasserichtlijnen), die varieert van drone tot drone. Om aan de wettelijke deadlines te voldoen, heeft DJI Enterprise een eenvoudig proces opgezet om het C2 Class Identification Label te verkrijgen voor de huidige gebruikers van de Mavic 3 Enterprise Series en de Matrice 30 Series.

Als u een van de volgende versies bezit:

 • Mavic 3 Enterprise
 • Mavic 3 Thermisch
 • Mavic 3 multispectraal
 • Matrijs 30
 • Matrijs 30T

Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat uw drone aan de voorschriften voldoet:

Stap 1 – Firmware-update op de DJI Pilot 2-app

Onderdeel van de C2 Compliance vereist dat de drones RemoteID-ready zijn. Daarom is de eerste stap van het proces het updaten van je dronefirmware naar versie 7.1 via de DJI Pilot 2-app. Als je meer wilt weten over de nieuwe functies en upgrades van deze versie, bekijk dan de speciale blog die we hier hebben voorbereid: V7.1: De grootste firmware-upgrade voor DJI Enterprise-producten is er!

Eu C2 Blogfoto 2

Stap 2 – Vraag het C2-label aan via de DJI Pilot-app

Zodra u uw firmware heeft bijgewerkt, verschijnt er een pop-up op het startscherm van uw DJI Pilot 2 die u rechtstreeks naar de C2 Label-toepassingspagina leidt – tik gewoon op “Toepassen”.

Eu C2 Blogfoto 3

Als u om wat voor reden dan ook de procedure voor het aanvragen van de C2 op dat moment niet kunt voltooien, kunt u naar het gedeelte Service en ondersteuning van de DJI Pilot 2-app gaan en doorgaan met uw C2 Class Identification Label-proces.

Eu C2 Blogfoto 4

Stap 3 – Vul de gegevens via het systeem in om uw C2-labels te laten verzenden

U hoeft alleen maar het korte aanvraagformulier in te vullen en te verzenden. Uw C2-label wordt binnen korte tijd per post verzonden. (Let op: de labels worden zonder verzendnummer verzonden. De levertijd is afhankelijk van lokale factoren.)

Eu C2 Blogfoto 5

Stap 4 – Bevestig de C2-labels en vervang de propellers

Het labelen van uw drone is slechts een onderdeel van het nalevingsproces. Drones uit de Mavic Enterprise-serie en Matrice 30-serie moeten ook overstappen op geluidsarme propellers om te voldoen aan de C2-labelvoorschriften.

C2-Propeller V2 Bekijk de volledige video Hier.

Houd er rekening mee dat de geluidsarme propellers afzonderlijk worden verkocht en dat de gebruiker ervoor verantwoordelijk is dat de propellers worden aangeschaft in overeenstemming met de lokale regelgeving. Je kunt de propellers kopen via je plaatselijke dealer of de DJI Store: M30-serie geluidsarme propellers.

Drone-modelGeluidsarm propellermodel
Mavic 3 Enterprise-serie8658F
Matrijs 30-serieR1676

We voeren momenteel eindproducttesten en verificatie uit van de propellers voor Mavic 3 Enterprise, Mavic 3 Thermal en Mavic 3 Multispectral, om ervoor te zorgen dat het product aan de regelgeving voldoet. Zodra deze propellers voltooid zijn, zullen ze te koop worden aangeboden, zodat onze klanten hun activiteiten kunnen voortzetten in overeenstemming met de regelgeving.

Stap 5 – Upload een bewijs van naleving

Nadat u de labels hebt aangebracht en de propellers hebt vervangen, uploadt u een foto van de drone als bewijs van naleving van uw klasse-identificatielabelaanvraag om uw C2-certificaat te verkrijgen.

Eu C2 Blogfoto 6

Stap 6 – Download uw C2-certificaat

Uw definitieve document verschijnt binnen drie werkdagen in de DJI Pilot 2-app (nog te bevestigen). Download het en houd het bij u tijdens het vliegen. Dat is het!

Eu C2 Blogfoto 7

Hoe lang duurt het proces?

Een veel voorkomende vraag met betrekking tot het C2-certificeringsproces is hoe lang het duurt voordat de labels en het certificaat worden ontvangen. Het antwoord kan variëren, maar het is belangrijk om vooruit te plannen en voldoende tijd voor het proces te reserveren. Houd er rekening mee dat de voltooiing van het proces afhankelijk is van de levering van de labels en de aankoop en levering van uw geluidsarme propellers.

Toegewijd aan veiliger drone-operaties

Over het geheel genomen is naleving van de Europese droneregelgeving essentieel voor de veilige en legale exploitatie van drones. De introductie van het Europese drone-classificatiesysteem en het Class Identification Label-proces is een positieve stap om ervoor te zorgen dat drones op verantwoorde wijze en in overeenstemming met de regelgeving worden gebruikt.

Als u vragen heeft over de status van uw proces, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of met XXX.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken