Precisielandbouw naar nieuwe hoogten brengen

Als het gaat om geoptimaliseerd vermogen voor essentiële landbouwactiviteiten, is er geen betere optie dan de Agras T16. Dankzij een robuust modulair ontwerp, een spuittank van 16 L en een ongelooflijke 3D-planning heeft de T16 de operationele efficiëntie aanzienlijk verbeterd.

Tegenwoordig staan ​​boeren open voor het gebruik van nieuwe vormen van technologie om hun productiviteit bij het sproeien of zaaien te maximaliseren. De landbouwoplossingen van DJI, zoals de T16, bieden hen de tools die nodig zijn om precies dat te doen. Hoe uitdagend het ook is om te gedijen in de wereld van de landbouw, landbouwdrones hebben het streven van de boer om aan de eisen van de industrie te voldoen, versneld.

Hier zijn verschillende redenen waarom de T16 de perfecte oplossing is voor uw boerderij, van het elimineren van plagen en ziekten op gewassen tot het verminderen van uw impact op het milieu, tot het garanderen van veiligheid en precisie bij veldwerkzaamheden.

Operationele efficiëntie verbeterd

Werken met gevaarlijke chemicaliën, zoals pesticiden, herbiciden en fungiciden, brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee voor mens en vee. Maar een drone die 16 liter vloeistof kan optillen, is uitgerust met vier opvoerpompen en acht sproeiers en 4,8 liter per minuut kan spuiten, is ongetwijfeld een stap verder dan handmatige operaties.

Boeren kunnen nu ongeveer 24,7 hectare per uur bewerken zonder vaak in contact te komen met gevaarlijke chemicaliën. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit en zorgt voor veiligere praktijken, maar vermindert ook de hoeveelheid arbeid die nodig is tijdens het zaaien of spuiten. Om het duidelijk te maken, de T16 helpt tijd en geld te besparen en houdt mensen en vee uit de buurt.

Innovatieve functies vereenvoudigen drone-integratie

Het bedienen van krachtige luchtapparatuur is geen gemakkelijke taak. Tenzij men een professionele piloot is en alle aspecten van het sproeien vanuit de lucht beheerst, kan er vrij snel veel mis gaan. Gelukkig verlichten functies zoals Digital Beam Forming (DBF) beeldradar, een AI-engine en een groothoek-FPV-camera de uitdagingen waarmee beginnende piloten worden geconfronteerd. Met de DBF Imaging Radar kan de T16 zijn omgeving dag en nacht waarnemen. Tijdens het vliegen kunnen piloten vertrouwen op het vermijden van obstakels en het horizontale gezichtsveld van de drone om onbedoeld spuiten of botsingen te voorkomen. De groothoek-FPV-camera biedt piloten inzichtelijke livebeelden en een schijnwerper zorgt voor veiligheid, zelfs tijdens nachtelijke operaties. Veiligheid is van vitaal belang en met de T16 kunnen boeren erop vertrouwen dat ze potentieel gevaarlijke situaties kunnen vermijden wanneer ze ervoor kiezen om te werken.

T16 In Actie

3D-planning digitaliseert landbouw

Misschien wel de meest indrukwekkende rechtvaardiging voor het gebruik van de T16 zijn de uitgebreide digitale oplossingen die efficiënte workflows garanderen. De Phantom 4 RTK helpt bij het verzamelen van waardevolle gegevens, zoals afbeeldingen van verschillende terreinen, in minder dan 25 minuten. DJI Terra verwerkt uw gegevens en helpt operators om 2D-kaarten en 3D-modellen te maken voor het maken van vliegroutes en het verkrijgen van gedetailleerde kaarten. De T16 kan deze vluchtplannen uitvoeren en uw gewassen beschermen. Dit is een innovatieve manier om de workflow te optimaliseren en de operationele efficiëntie te verhogen. Met DJI Agriculture Management Platforms kunnen gegevens worden beoordeeld en gebruikt om vluchtplannen verder te verstevigen. Deze oplossingen, samen met de T16, bieden boeren een fantastische oplossing voor het beheren van vee, het navigeren door uitdagend terrein en het uitvoeren van nauwkeurige gewasbeoordeling.

3D Intelligente Vluchtplanning

Ongelooflijke bediening met één piloot

Een enkele T16-afstandsbediening kan maximaal vijf T16-vliegtuigen besturen. Dit elimineert de noodzaak voor meerdere piloten die tegelijkertijd vliegen, waardoor de kosten aanzienlijk worden verlaagd. Ander terrein roept verschillende problemen op voor boeren. Gelukkig zijn de T16, samen met verschillende landbouwoplossingen, klaar om deze uitdagingen aan te gaan. De combinatie van de T16 en DJI Terra introduceert een nieuwe Orchard-modus. Boeren kunnen operationele 3D-planning gebruiken om boomgaarden te identificeren en te beoordelen voordat het sproeien begint. Innovatieve technologie voor het detecteren van hellingshoeken maakt het navigeren op hellingen of over bergachtig terrein eenvoudiger. Bovendien kunnen de meeste behoeften op het gebied van spuiten of zaaien eenvoudig worden gerealiseerd met een van de vele slimme modi die speciaal zijn bedoeld voor werkzaamheden op vlakke grond.

Boomgaardmodus Lost Terreinuitdagingen Op

Juridisch gebruik van uw T16

Hoewel deze functies opwindend zijn om over te leren, en zelfs nog spannender om uit te proberen, moeten T16-gebruikers de wettigheid achter het bedienen van een sproei-drone begrijpen. Gebruikers moeten alle lokale regels en voorschriften volgen waarin wordt beschreven hoe u piloot kunt worden, regels voor gebruik en hoe u een officiële licentie kunt verkrijgen. Gebruikers moeten ook de T16 Safety and Disclaimer Guidelines lezen voor essentiële informatie over drone-operaties. Pesticiden vormen, zoals hierboven vermeld, ernstige gezondheidsrisico’s en moeten worden gebruikt in overeenstemming met hun specificaties. Andere belangrijke regels zijn onder meer het vermijden van gebruik in dichtbevolkte gebieden, het dragen van beschermende kleding en het te allen tijde volledig onder controle houden van het vliegtuig.

Voor meer informatie over de T16 Safety and Disclaimer Guidelines, klik op hier.

Ga voor meer informatie over No-Fly Zones in uw land of regio naar https://www.dji.com/flysafe/geo-map. Houd er rekening mee dat de hier verstrekte informatie niet in de plaats mag komen van bestaande of nieuwe lokale wet- en regelgeving.

Als je meer wilt weten over manieren waarop een drone je boerderij kan helpen, klik dan op hier.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken