Snaptain SP7100 Drone Review

Als je op zoek bent naar een grote drone om mee te beginnen, dan is de Snaptain SP7100 een gloednieuwe opvouwbare drone boordevol geweldige vliegmogelijkheden. Snaptain is een in de VS gevestigde dronefabrikant die bekend staat om het maken van hoogwaardige quadcopters zoals Snaptain A15H, Snaptain SP510 en meer recentelijk Snaptain A10.

Hoewel er tal van grote drones zijn om uit te kiezen, van Holy Stone HS720E tot Potensic D68, onderscheidt de Snaptain SP7100 zich om een ​​aantal redenen het meest van zijn concurrenten. Maar als u niet zeker weet of dit de juiste drone voor u is. Zoek dan niet verder want in onze diepgaande Snaptain SP7100 review nemen we alle details door die je moet weten over deze drone.

In deze review zal ik het hebben over de bouw- en ontwerpkwaliteit, vluchtprestaties, functies en camerakwaliteit van de Snaptain SP7100 drone. Aan het einde van de beoordeling kunt u een weloverwogen beslissing nemen om de Snaptain SP7100-drone te kopen. Dat gezegd hebbende, laten we de propellers aan het draaien krijgen en kijken of dit de juiste opvouwbare drone voor jou is.

Snaptain SP7100 Drone: Inhoud van de verpakking

Voordat we ingaan op de specificaties en technische details van deze drone. Laten we het hebben over wat er in het pakket zit. De Snaptain SP7100 is een vliegklare drone, wat betekent dat hij alles heeft wat hij nodig heeft om direct uit de doos te vliegen. Het wordt ook geleverd met een kaartsleuf, hoewel een micro SD-kaart niet wordt meegeleverd. Ik raad ten zeerste aan om een ​​micro SD-kaart van 64 GB aan te schaffen die bij deze opvouwbare drone past.

Snaptain Sp7100 Drone Review

Dit is wat er in de doos zit:

 • 1 x Snaptain SP7100-drone
 • 1 x afstandsbediening
 • 1 x vluchtbatterij
 • 1 x batterijlader
 • 1 x oplaadkabel
 • 4 x reserve propellers
 • 1 x sleutel
 • 1 x schroevenset
 • 1x Reisetui
 • 1 x Gebruikershandleiding

Snaptain SP7100 Drone: bouw- en ontwerpkwaliteit

Op het eerste gezicht ziet deze cameradrone er zeer modern uit gecombineerd met een strakke en gitzwarte coating. Het beschikt over inklapbare motorarmen die gemakkelijk naar binnen kunnen worden gevouwen en de drone in een reiskoffer of rugzak kunnen worden opgeborgen. Opgevouwen heeft het een afmeting van 6,9 x 3,9 x 2,5 inch. Bij het uitvouwen van de motorarmen heeft deze een totale afmeting van 14,8 x 13,6 x 2,5 inch. Bovendien weegt de Snaptain SP7100-drone ongeveer 1,11 lbs, wat het een grote drone maakt

Bovenop het casco van de drone bevindt zich een aan/uit-knop. Om de drone in te schakelen, drukt u gewoon op de aan / uit-knop en houdt u deze een paar seconden ingedrukt. Daarna ziet u LED-verlichting rondom het casco. Zodra de verbinding met de afstandsbediening tot stand is gebracht, gaan de lampjes ononderbroken branden. De LED-lampjes bieden visuele assistentie die helpt bij het volgen van de drone tijdens de vluchtoperaties.

Snaptain Sp7100 Camera Drone Review

Elke motorarm is uitgerust met borstelloze motoren die niet zo gemakkelijk kapot gaan in vergelijking met speelgoeddrones die meestal borstelmotoren gebruiken. Het borstelloze motortype genereert ook een hoge omwenteling per minuut (RPM) die een snelle, stabiele en gemakkelijke vliegervaring biedt voor zowel beginners als recreatieve piloten op afstand. Om de batterij te verwisselen, verwijdert u eenvoudig de achterkant en plaatst u een volledig opgeladen batterij.

Een enkele batterij biedt tot 26 minuten vliegtijd. Bovendien wordt de Snaptain SP7100-drone geleverd met een ingebouwde 4K UHD-camera aan de voorkant. Als je nog nooit met een drone hebt gevlogen, zul je onder de indruk zijn van hoe duurzaam en stevig het casco is. Het is zeer goed gebouwd en biedt uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen ruwe schokken. Al met al een geweldig drone-ontwerp met solide bouwkwaliteit.

Snaptain SP7100 Drone: vliegprestaties

Weten hoe goed een drone presteert, is het meest opwindende onderdeel van onze diepgaande Snaptain SP7100-recensie. Om te beginnen wordt deze grote drone geleverd met een vliegaccu die tot 26 minuten meegaat. Wat eigenlijk best goed is voor een instapcamera-drone voor dit prijskaartje in vergelijking met premium drones zoals Mavic Air 2 en Autel EVO 2, die beide respectievelijk 34 en 40 minuten vliegtijd hebben.

De Snaptain SP7100 drone heeft een maximaal vliegbereik van 800 meter. Het maximale beeldtransmissiebereik is 400 meter en kan oplopen tot 120 meter boven het maaiveld. Dit vliegbereik is eigenlijk behoorlijk voor starters, omdat er voldoende luchtruim is om de vogel rond te vliegen. Maar een van de grootste voordelen die de Snaptain SP7100-drone met zich meebrengt, is de ingebouwde GPS-module.

Snaptain Sp7100 Slimme Camera-Drone

Beginners die nog nooit met een drone hebben gevlogen, zullen ontdekken hoe ongelooflijk eenvoudig het is om met deze vogel te vliegen. Dankzij de GPS-module kan de Snaptain SP7100-drone een nauwkeurige positionering handhaven door gebruik te maken van de gegevens van satellieten. De vereenvoudigde vluchtbesturing wordt ook ondersteund door een optisch stroomsysteem dat automatisch de interne luchtdruk aanpast om de stabiliteit van de drone te nivelleren.

Plus ultrasone positionering die beweging van onderaf detecteert voor een soepele en veilige landing. Hierdoor kunnen beginnende en recreatieve piloten op afstand zich meer op het vliegen concentreren. Dat is een grote factor voor de vliegprestaties in termen van hoe gemakkelijk het is om met de Snaptain SP7100-drone te vliegen.

Snaptain SP7100 Drone: camerakwaliteit

In het volgende deel van onze diepgaande review gaan we het hebben over de camerakwaliteit van de Snaptain SP7100 drone. Ben je een fervent dronepiloot en wil je leren luchtfotografie te doen, maar wil je liever beginnen met een budgetvriendelijke drone. De Snaptain SP7100 is een goede keuze omdat hij is uitgerust met een 4K UHD-camera die op afstand kan worden aangepast dankzij een ingebouwde GPS-module.

Snaptain Sp7100 Cameradrone

Bovendien is de camera gemonteerd op een schokabsorptie die de hoeveelheid trillingen minimaliseert. Op die manier kunt u zuivere en perfecte foto’s maken die indruk zullen maken op uw familie en vrienden. De Snaptain SP7100-drone bevat echter niet dezelfde gimbal-stabilisator die andere drones zoals DEERC D15 en Holy Stone HS720 doen. Om dit goed te maken, wordt de Snaptain SP7100 geleverd met de mogelijkheid om 4K UHD-foto’s vast te leggen en video’s op te nemen met 2,7K HD tot 30 frames per seconde.

U kunt video in realtime bekijken door uw smartphone aan te sluiten en verbinding te maken met de drone. Het beeldtransmissiebereik is 400 meter, wat de beste kijkervaring oplevert. Verder dan het opgegeven bereik zal resulteren in vertraagde beeldoverdracht.

Tags:

18 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Zo enthousiast als ik was toen ik de drone binnenkreeg, zo teleurgesteld ben ik nu. Nadat ik de drone uitvoerig heb bestudeerd en de handleiding helemaal heb gelezen ben ik voor de eerste keer gaan vliegen en tevens de laatste keer! De drone ging op commando keurig starten en de lucht in om vervolgens als een razende de lucht in te gaan waarna hij werd meegenomen door de wind. Nooit meer teruggezien! Weg geld en drone.

 2. Dat deze drone makkelijk te vliegen is zet ik vraagtekens bij.
  Ik heb deze gekocht en eerst de Engelse handleiding vertaald naar Nederlands.
  Nadat ik deze goed heb doorgenomen ben ik er voor de eerste keer mee gaan vliegen. Tevens meteen voor de laatste keer.
  Nadat de drone de lucht inging ging hij in razendsnel tempo de lucht in naar grote hoogte om vervolgens te worden meegenomen door de wind. Wat ik ook deed hij reageerde niet. Ook de zgn. RTH knop deed niets, Drone niet meer terug gevonden, weg geld! Waar ik aan twijfel is of ik wel heb opgelet of de drone minimaal 7 GPS satellieten had gevonden voordat ik de drone starten,
  Nu het positieve. Geweldig mooi apparaat voor de prijs die ik ervoor betaald heb. Namelijk 82 euro. Mooi verpakt, degelijk materiaal. Heb inmiddels een nieuwe besteld. Hopelijk gaat het straks wel lukken!

 3. Ha Frans, ik heb dezelfde drone gekocht. Mijn vraag aan jou, heb je misschien de in het nederlands vertaalde handleiding nog ter beschikking en zou ik die van jou mogen hebben. Ik zou het jammer vinden als mij hetzelfde zou overkomen als wat jou gebeurd is. Grote delen lezen in engels lukt wel, maar de specifieke delen vind ik lastig. Alvast bedankt voor je reactie.
  Groet Bert

  • Hallo Bert,ik heb inmiddels nummer twee gekocht. Daarna de handleiding in het duits ge-download. Leest toch iets handiger althans in mijn geval ondanks dat ik toch redelijk engels lees. Als je zoekt op “handleiding snaptain 7100” kom je hem vanzelf ergens tegen. Ik weet nu overigens waar ik waarschijnlijk de fout ben ingegaan, In mijn enthousiasme bij de eerste keer vliegen, heb ik niet gekeken of ik voldoende GPS satellieten had alvorens ik de drone de lucht in stuurde. Waarschijnlijk heb ik toen op de ATTI (handbediening) toets gedrukt en de drone de lucht ingestuurd. Omdat ik ook in de app bij instellingen NIET de beginners knop heb omgezet waardoor de drone niet zo’n grote hoogte zou bereiken, is deze dus als een razende naar 100 meter gegaan en meegenomen door de wind. Niet meer terug gezien helaas. Nu ik de tweede inmiddels in huis heb en de duitse handleiding heb bestudeerd heb ik er meer vertrouwen in. Dus zet je schakelaar om bij instellingen in de app en begin als beginner ALTIJD eerst met de GPS mode. Overigens heb ik de drone nu eerst binnen geprobeerd door hem goed vast te houden, hierna e.e.a. uitgeprobeerd en dat ging goed! Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes, groet, Frans

 4. Frans, als je de vertaling wil delen dan graag. Ik heb hem nu ook in mijn bezit maar durf nog niet te vliegen hiermee

 5. ik heb de vertaling in het Duits ge-download, leest toch een stuk makkelijker

 6. Hallo Frans
  Heb jij voor mij de vertaling van Engels naar nederlands

 7. Ik krijg de drone niet gekoppeld met de afstandsbediening , kan iemand mij helpen , alvast bedankt .

 8. hoi Peter, als je je e mail adres doorgeeft dan kan ik je in ieder geval een groot deel opsturen in het nederlands, gr. Frans

 9. Hoi Walter, dat is vreemd! Normaal gesproken zet je eerst de drone aan en daarna de afstandsbediening. Je moet dan eerst de drone horizontaal en verticaal calibreren. Als het goed is hoor je dan ook een piep signaal op de afstandsbediening. Ik neem aan dat van beide de batterijen goed opgeladen zijn?

 10. Het koppelen van de drone met de afstandsbediening is gelukt , er is ook al mee gevlogen .
  Ik ben op zoek naar een reserve batterij voor de SP 7100 , iemand een tip , ik hoor het graag .

 11. Ik zoek ook een extra batterij, maar op Amazon zijn ze niet te koop? Of ik zie iets niet..:-(

 12. Hoi
  Mijn drone is weggevlogen
  Heb een nieuwe sp7100
  Moet ik vantevoren eea beter instellen?

  • Zorg ervoor dat je een GPS lock hebt en zorg ervoor dat je compass goed is. Ga nooit zomaar even snel vliegen.

   • Hoi Niels, wat bedoel je met een GPS lock? en dat je compass goed is?
    Mij is hetzelfde overkomen, na de eerste keer vliegen drone kwijt!
    Wat belangrijk is! Zorg ervoor dat je voldoende GPSen hebt alvorens je de lucht ingaat.
    Zet bij instellingen de schakelaar om dat je een beginner bent!
    Wat ook helpt is dat je de eerste keer wanneer je gaat vliegen een gebied uitzoekt dat groot en overzichtelijk is. Als er iets gebeurd is dan de kans aanwezig dat je de drone terug vindt.
    Groet, Frans

    • Een GPS lock betekent dat drone weet waar hij staat als hij aan is. Laat hem altijd goed zicht hebben naar de lucht. Geen bomen nog tussen gebouwen of iets dergelijks. Bij bijna elke drone geeft de app wel aan hoeveel GPS satellieten hij in zicht hebt. Ik zou nooit opstijgen onder de 10. Compass is super belangrijk. Dat geeft aan wat voor achter links en rechts is voor de drone.

    • Hoi Niels, bedankt voor de tip!

  Geef een reactie

  Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken