Teledyne FLIR kondigt ION M640x Next-Gen Tactical Quadcopter aan

Het Amerikaanse bedrijf Teledyne FLIR heeft een nieuwe generatie tactische quadcopter aangekondigd die speciaal bedoeld is voor gebruik door politiekorpsen en legereenheden. De ION M640x is regenbestendig en heeft naast een RGB-zoomcamera ook een 640×512 pixels infraroodsensor voor het maken van nachtopnamen. Het systeem voorziet verder in tactische features zoals objecttracking en een laserilluminator.

Objecttracking en laserilluminator

De ION M640x is voorzien van een 12 megapixel RGB-camera met 4x optische en 10x digitale zoom, een 640×512 infraroodsensor en een Near-Infrared (NIR) laserilluminator. Met de NIR-illuminator kunnen operators objecten waar de belangstelling naar uitgaat lokaliseren en zichtbaar maken voor andere missiedeelnemers. De ION M640x bevat ook geheel nieuwe slimme objecttracking waarmee operators een object kunnen aanwijzen dat dan automatisch door de drone wordt gevolgd.

Een ander kenmerk van de ION M640x betreft de open systeemarchitectuur. Het systeem maakt gebruik van een krachtige missiecomputer voor geavanceerde autonome functies. Het toestel is MAVLINK-compatibel en interoperabel met Common Ground Control Stations (C-GCS), inclusief de Tactical Open Ground Station Architecture (TOGA) zoals in gebruik door het Amerikaanse leger. De tri-band radioverbinding is beveiligd met 256 bit AES-encryptie.

De maximale vliegtijd bedraagt tegen de 35 minuten. Het bereik van de zender bedraagt ca. 3 km. De drone biedt obstakeldetectie in voorwaartse vliegrichting. De M640x is gemakkelijk als rugzak draagbaar en weegt ongeveer 2 kg. Het systeem is geschikt voor gebruik in lastige weersomstandigheden, inclusief regen en wind.

Het Amerikaanse Bedrijf Teledyne Flir Heeft Een Nieuwe Generatie Tactische Quadcopter Aangekondigd Die Speciaal Bedoeld Is Voor Gebruik Door Politiekorpsen En Legereenheden. De Ion M640X Is Regenbestendig En Heeft Naast Een Rgb-Zoomcamera Ook Een 640×512 Pixels Infraroodsensor Voor Het Maken Van Nachtopnamen. Het Systeem Voorziet Verder In Tactische Features Zoals Objecttracking En Een Laserilluminator.

Gebaseerd op Blue sUAS

De ION M640x is voortgekomen uit de ION M440, één van de oorspronkelijke vijf drone-platformen die vanuit het Blue sUAS-programma zijn goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, voor gebruik door Amerikaanse militaire eenheden en overheidsinstanties. De M440 werd ontwikkeld door het in Florida gevestigde Altavian Inc., dat FLIR in december 2020 heeft overgenomen.

“Onze bewezen, in de VS gevestigde technische expertise en onze focus op defensie- en openbare veiligheidsmarkten betekent dat onze klanten de meest veilige en capabele UAS-oplossingen krijgen”, zegt Thomas Rambo, senior director van Unmanned and Integrated Solutions bij Teledyne FLIR. “De ION M640x bouwt voort op onze unieke positie als binnenlandse leverancier van onbemande systemen en detectietechnologie en biedt infraroodbeeldvorming met hoge resolutie, slimme objecttracking, laserilluminatie en toonaangevende ondersteuning en service.”

Het Amerikaanse Bedrijf Teledyne Flir Heeft Een Nieuwe Generatie Tactische Quadcopter Aangekondigd Die Speciaal Bedoeld Is Voor Gebruik Door Politiekorpsen En Legereenheden. De Ion M640X Is Regenbestendig En Heeft Naast Een Rgb-Zoomcamera Ook Een 640×512 Pixels Infraroodsensor Voor Het Maken Van Nachtopnamen. Het Systeem Voorziet Verder In Tactische Features Zoals Objecttracking En Een Laserilluminator.

Alternatief voor Mavic 2 Dual

Met de ION M640x biedt FLIR een Amerikaans alternatief voor de DJI Mavic 2 Enterprise Dual, die ook in Nederland zeer populair is bij politie-eenheden vanwege de lage prijs, het compacte formaat en de combinatie van RGB en IR. De systemen van DJI kwamen echter onlangs in opspraak, nadat er door verschillende politici kamervragen werden gesteld over het gebruik van drones van DJI door onder andere Rijkswaterstaat en de politie. Dit naar aanleiding van zorgen op het vlak van informatieveiligheid.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken