De innovatieve technologie van DJI Ronin 4D

Overzicht

De krachtige nieuwe bioscoopcamera, DJI Ronin 4D, heeft de industrie versteld doen staan ​​met zijn baanbrekende alles-in-één-oplossing die hoge efficiëntie en intuïtiviteit levert, samen met gestroomlijnde workflows. Dus, wat zijn de coole technologieën achter de veelzijdigheid van Ronin 4D? Laten we het uitzoeken!

Cool Tech 1: 4-assige actieve stabilisatie

Traditionele stabilisatie

Stabiele beelden zijn een nooit eindigende zoektocht voor cinematografen. Traditioneel nemen fotografen hun toevlucht tot het gebruik van dolly’s, rigs, anti-dempingsarmen, steadicams en stabilisatoren om het fotograferen te vergemakkelijken. Verticale cameratrilling wordt echter nog steeds niet direct verholpen door deze traditionele 3-assige stabilisatoren.

Ronin 4D-Technologie-01

Wat is de 4-assige actieve stabilisatie van Ronin 4D?

DJI Ronin 4D voegt een Z-as toe aan de traditionele 3-assige cardanische opstelling om verticale cameratrilling te verminderen. In vergelijking met passieve stabilisatie ondersteunt de actieve stabilisatie van Ronin 4D snellere reacties op lensbewegingen om trillingen in verschillende richtingen te compenseren.

Ronin 4D-Technologie-02

Ronin 4D is ook uitgerust met voorwaartse en neerwaartse dual-visuele sensoren voor visuele positionering. Neerwaartse detectie is een combinatie van dual-visuele sensoren en een 3D ToF-camera, geschikt voor hellingen, trappen en andere scenario’s waarbij de grond in hoogte verandert. DJI heeft elk detail tot zijn optimale staat gebracht, waardoor de ingebouwde IMU, barometer, visuele sensoren, ToF en andere sensoren naadloos samenwerken met een geavanceerd nieuw algoritme om de algehele stabilisatie naar een geheel nieuw niveau te brengen.

Ronin 4D-Technologie-03

Wat voor soort stabilisatie ondersteunt Ronin 4D?

De actieve stabilisatie van Ronin 4D kan verschillende scenario’s aan. Neem als voorbeeld trappenhuisopnames. Traditioneel fotograferen verandert vaak in oplossingen zoals Steadicams of hellende stoepstructuren om cameratrillingen aan te pakken, zelfs als Ronin 4D verticaal beweegt, kan dit in realtime worden gecompenseerd door de vierde as, zonder de noodzaak om stappen of pacing te oefenen, wat resulteert in een geoptimaliseerde stabilisatie-effect in scenario’s waar je het het meest nodig hebt.

Welke scenario’s kan Ronin 4D worden gebruikt?

Ronin 4D kan vloeiende, stabiele beelden vastleggen in gecompliceerde scenario’s zoals rennen, trappen op en af ​​gaan, close-up pannen, opnamen in nauwe ruimtes, fotograferen in/op voertuigen en nog veel meer.

Cool Tech 2: LiDAR-golfvorm

Wat is LiDAR en waarvoor dient het?

De LiDAR Range Finder van Ronin 4D kan tot 43.200 meetpunten werpen. Door het tijdsverschil tussen het verzenden en ontvangen van signalen te detecteren, meet het nauwkeurig de afstand van elk meetpunt en integreert het de informatie in realtime om effectief diepte-informatie van de voorwaartse omgeving te detecteren. Om de afstandsinformatie van elk onderwerp in de scène te herstellen, gebruikt Ronin 4D een bovenaanzicht om de voorwaartse omgeving weer te geven met een afstandsmeter. Dit is LiDAR-golfvorm en stelt de focustrekker in staat om eenvoudig en direct de focus aan te passen aan het onderwerp of het gewenste focuseffect.

Ronin 4D-Technologie-04

Hoe focust LiDAR beter dan traditionele oplossingen?

Professioneel fotograferen vereist normaal gesproken een professionele focustrekker. Aangezien de industrie steeds meer eisen stelt aan beeld- en lenskwaliteit, wordt verwacht dat focustrekkers een nauwkeurigere controle bieden. Bij traditionele focusoplossingen gebruiken focustrekkers normaal gesproken focus peaking of sonar om het bereik te meten. LiDAR Waveform daarentegen kan direct diepte-informatie van de omgeving weergeven. Dit transformeert de gebruikerservaring om de bediening aanzienlijk eenvoudiger en intuïtiever te maken. Met Ronin 4D is scherpstellen niet langer beperkt tot ervaren focustrekkers. Nieuwe gebruikers kunnen nu gemakkelijk professionele scherpstelprecisie bereiken.

Ronin 4D-Technologie-05

Hoe werkt het met autofocus om geautomatiseerde handmatige scherpstelling te bereiken?

Ronin 4D wordt geleverd met de allereerste geautomatiseerde handmatige scherpstellingsmodus die zowel autofocus als handmatige bediening ondersteunt, wat een innovatieve beeldervaring met hoge efficiëntie levert. Wanneer het onderwerp beweegt, drijft de focusmotor de lens aan om de focus te volgen, en het focuswiel op de rechterhandgreep draait synchroon als de afstand tot het onderwerp verandert. Omdat het focuswiel automatisch draait, kan de fotograaf de focuspositie onder autofocus en handmatige focus bepalen aan de hand van respectievelijk de groene en gele lijnen op de golfvorm. Hierdoor kan tijdens het fotograferen handmatig worden scherpgesteld wanneer dat nodig is. Het focuswiel beschikt zelfs over dynamische demping met elektromagnetische technologie. Dit geeft cinematografen een nauwkeurig fysiek gevoel van controle en helpt hen om veranderingen in de afstand van het focuspunt te begrijpen, wat een betere focuservaring oplevert.

* De groene lijn in de golfvorm toont de positie van het brandpunt van het doel zoals automatisch gedetecteerd door Ronin 4D, terwijl de gele lijn de huidige positie van het brandvlak toont.

Ronin 4D-Technologie-06

Cool Tech 3: Geïntegreerd autofocus- en volgsysteem

Waarin verschilt de autofocus van Ronin 4D van traditionele camera’s?

Traditionele camera’s kunnen meestal niet nauwkeurig scherpstellen wanneer het onderwerp snel beweegt, de textuur van het onderwerp onduidelijk is of de omgevingsverlichting slecht of te donker is. In de Autofocus-modus van Ronin 4D detecteert de LiDAR Range Finder 20 keer per seconde beweging van het onderwerp. Zelfs wanneer het onderwerp zich in een omgeving met weinig licht bevindt of als er bewegingsonscherpte is, kan Ronin 4D de gimbal aansturen om het onderwerp continu te volgen en scherp te houden.

Ronin 4D-Technologie-07

Hoe bereikt Ronin 4D autofocus op handmatige lenzen?

Het geheel nieuwe LiDAR-focussysteem werkt met de X9 Focus Motor. Zodra de lenskalibratie is voltooid om het bereik tussen het dichtstbijzijnde scherpstelpunt en oneindig te identificeren, kan Ronin 4D de scherptediepte bepalen, waardoor handmatige lenzen continu op het onderwerp kunnen scherpstellen. Dit maakt het vooral handig voor solo-operators.

Ronin 4D-Technologie-08

Hoe werkt het met ActiveTrack Pro?

DJI’s eigen computervisie, deep learning-technologie en de robuuste rekenkracht van CineCore 3.0 worden gecombineerd in ActiveTrack Pro om het volgen van elk onderwerp te ondersteunen. Het kan menselijke gezichten, hoofden, schouders en zelfs armen en benen effectief herkennen. Het continu volgen van mensen is zelfs vanaf grotere afstanden mogelijk. U kunt nu moeiteloos tracking-opnamen maken en zelfs tijdens het volgen de focus en compositie aanpassen om het focuspunt scherp en duidelijk te houden.

Ronin 4D-Technologie-09

Hoe helpt dit bij solo-opnamen?

Traditionele filmploegen zouden vier personeelsleden uitrusten voor één enkele machine. Naast de cameraman zou er een gimbal-operator, focustrekker en een extra assistent zijn. Soepel schieten zou niet mogelijk zijn zonder een nauwe coördinatie van het hele team. Ter vergelijking: Ronin 4D integreert alle benodigde modules en biedt extra hulp. Functies zoals ActiveTrack Pro en autofocus stellen één cameraman in staat om het grootste deel van de opnames zelfstandig af te ronden en zich volledig te concentreren op creativiteit om ideale foto’s te maken.

Ronin 4D-Technologie-10

Cool Tech 4: DJI O3 Pro-videotransmissie

Waarin verschilt DJI O3 Pro van traditionele videotransmissie?

De meeste videotransmissieoplossingen op de markt gebruiken vaste frequentiebanden en ondersteunen geen automatische frequentieomschakeling. De prestaties van de videotransmissie nemen af ​​wanneer er aanzienlijke interferentie in de omgeving is. Ronin 4D maakt gebruik van de geheel nieuwe DJI O3 Pro Video Transmission-technologie die een zendbereik van 20.000 voet biedt. Naast 2,4 GHz en 5,8 GHz ondersteunt het de DFS-frequentieband* en een AES 256-bits coderingsalgoritme dat een 1080p/60fps FHD-feed kan uitvoeren naar meerdere externe monitoren tegelijk met aanzienlijk verbeterde beveiliging, stabiliteit en anti-interferentiemogelijkheden .

* Niet beschikbaar in bepaalde landen en regio’s.

Hoe bereikt DJI O3 Pro een ultralage latentie?

Bij traditionele videotransmissie komen beeldverwerking, transmissie en weergave voort uit de samenwerking van apparatuur van verschillende merken, wat resulteert in een bepaald niveau van transmissielatentie. Ter vergelijking: de eigen chip van DJI voedt het beeldsysteem, de videozender, de video-ontvanger en de externe monitor van Ronin 4D. Samen vormen deze componenten een gestroomlijnd draadloos transmissiesysteem waarbij elke link expliciet is geoptimaliseerd om end-to-end ultra-lage transmissielatentie te bieden.

Hoe vergemakkelijkt het gecoördineerd fotograferen voor professionele bemanningen?

De High-Bright Remote Monitor werd samen met DJI Ronin 4D gelanceerd. Met een ingebouwde draadloze video-ontvanger, een display met een helderheid van 1500 nits en zowel HDMI- als SDI-signalen. De compacte en lichtgewicht body zorgt voor optimale draagbaarheid en efficiënte installatie, zodat gebruikers direct kunnen beginnen met fotograferen. Bovendien stelt de uitzendmodus van de externe monitor geen limiet aan het aantal ontvangers en is deze geschikt voor monitoring met grote bemanningen. In de Control-modus ondersteunt het twee ontvangers om de gimbal en focus samen te bedienen, waardoor gecoördineerd fotograferen voor professionele crews eenvoudiger dan ooit is.

Ronin 4D-Technologie-11

Welke unieke kenmerken heeft de High-Bright Remote Monitor?

Mirror Control Mode* geeft de High-Bright Remote Monitor een identieke bedieningsinterface als de hoofdmonitor, inclusief alle geavanceerde functies zoals het afspelen van bronmateriaal, videospecificatie en cardanische instellingen, die nu op afstand kunnen worden aangepast, zelfs wanneer Ronin 4D is gemonteerd naar uitbreidingsplatforms zoals een giek, kabelnok of voertuigbevestiging. De High-Bright Remote Monitor heeft ook een ingebouwde microSD-kaartsleuf die onafhankelijke video-opname tot 1080p/60fps ondersteunt. Wanneer meerdere externe monitoren in combinatie worden gebruikt, kan elke monitor afzonderlijk materiaal afspelen zonder interferentie met andere monitoren.

* Beschikbaar in een toekomstige firmware-update.

Ronin 4D-Technologie-12

Een game-wisselaar

Met passie en verbeeldingskracht voor filmische beeldvorming, is DJI toegewijd aan het maken van continue doorbraken in de industrie. Met alle geavanceerde technologieën van DJI brengt Ronin 4D de toekomst van het maken van films.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken