P4 Multispectral – Alles over uw nieuwe slimme landbouwtool

“Het uiteindelijke doel van landbouw is niet het verbouwen van gewassen, maar de teelt en perfectie van mensen.”

― Masanobu Fukuoka, de revolutie van één rietje

Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties projecteert dat het voeden van een voortdurend groeiende bevolking een verhoging van de totale voedselproductie met ongeveer 70% tegen 2050 zou vereisen1. In het licht van deze uitdaging staat de landbouwsector te popelen om nieuwe technologie te omarmen om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de activiteiten duurzaam en winstgevend te houden.

Van gemechaniseerde productietools die de efficiëntie in het veld verbeteren, tot gedigitaliseerde informatie die onderzoek in de praktijk brengt, innovaties in de landbouwsector hebben de productiviteit verhoogd en boeren mondiger gemaakt. Het gebruik van sensoren en robots, zoals drones in het bijzonder, is een belangrijke stap in de richting van schaalbare slimme landbouw, omdat ze het verzamelen van gegevens automatiseren en veel sneller bruikbare inzichten genereren dan traditionele methoden.

DJI lanceerde onlangs ’s werelds eerste echt toegankelijke multispectrale imaging-drone, de P4 Multispectraal, ontworpen voor gebruik in precisielandbouw en meer door inzicht te geven in de gezondheid van planten die een gewone camera niet kan vastleggen. Hier ziet u hoe de P4 Multispectral uw landbouwactiviteiten naar een hoger niveau tilt.

Een drone die multispectrale beelden kan leveren

Gedurende alle groeiseizoenen kunnen multispectrale beelden nuttig zijn voor landbouwprofessionals door informatie te verstrekken die onzichtbaar is voor het menselijk oog over het elektromagnetische spectrum. Door toegang te hebben tot deze gegevens en de vervolgens verkregen vegetatie-indexgegevens zoals NDRE en NDVI, kunnen boeren tijdig en geïnformeerde beslissingen nemen over gewasbehandeling, kostenverlaging, besparing van hulpbronnen en maximale opbrengst.

Terwijl traditionele technologie voor gewasmonitoring satellietbeelden gebruikt, is de beschikbaarheid van bruikbare gegevens volledig afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Het gebruik van een multispectrale drone, zoals de P4 Multispectral, verbetert niet alleen de kwaliteit en resolutie van uw gegevens, maar maakt monitoring ook veel flexibeler en de verzamelde gegevens consistenter.

Multispectraal beeldvormingssysteem

Het verzamelen van landbouwbeelden is nu eenvoudiger en efficiënter dan ooit tevoren met het ingebouwde gestabiliseerde beeldvormingssysteem dat direct uit de doos uitgebreide gegevenssets verzamelt. Krijg toegang tot informatie verzameld door 1 RGB-camera en een multispectrale camera-array met 5 camera’s die blauwe, groene, rode, rode rand en nabij-infraroodbanden bestrijken – allemaal op 2 MP met globale sluiter, op een 3-assige gestabiliseerde gimbal.

Geïntegreerde Camera-Array

Geïntegreerde spectrale zonlichtsensor

Een nadeel van satellietbeelden is dat veranderingen in weersomstandigheden van de ene op de andere dag ook de gegevens veranderen die elke dag worden vastgelegd, wat resulteert in inconsistente gegevens die weinig inzicht geven in de factoren die van invloed zijn op de gezondheid van planten. De P4 Multispectral heeft een geïntegreerde spectrale zonlichtsensor bovenop om zonnestraling vast te leggen, wat de consistentie van gegevensverzameling maximaliseert. Door de hoeveelheid zonlicht aan te passen, kan de P4 Multispectral helpen bij het vastleggen van consistente informatie over de plantgezondheid gedurende de seizoenen en gedurende het hele leven van de plant.

Geïntegreerde Spectrale Zonlichtsensor En Rtk-Module

Bekijk zowel RGB- als NDVI-feeds

Het hebben van luchtfoto’s is niet altijd voldoende, want gestreste planten kunnen er aan de buitenkant prima uitzien. Schakel tussen een voorlopige Normalized Difference Vegetation Index (NDVI)-analyse en de live RGB-feed in GS Pro om direct te visualiseren waar aandacht nodig is, zodat snel gerichte behandelbeslissingen kunnen worden genomen.

Realtime Ndvi-Beelden

Precisie op centimeterniveau

Om te kunnen handelen naar de inzichten van een vegetatie-indexkaart, moet deze nauw aansluiten bij de werkelijke posities van planten in het veld, wat betekent dat het belangrijk is om nauwkeurige metingen op centimeterniveau te krijgen. De P4 Multispectral registreert realtime, nauwkeurige positioneringsgegevens op beelden die zijn vastgelegd door alle zes camera’s met DJI’s TimeSync-systeem.

In gebieden met slechte internetverbindingen kunt u de P4 Multispectral verbinden met het D-RTK 2 High Precision GNSS Mobile Station en NTRIP, of de satellietobservatiegegevens opslaan voor gebruik voor PPK. Dankzij de compatibiliteit met verschillende positioneringssystemen, waaronder CORS-netwerken, kan de P4 Multispectral dezelfde netwerken gebruiken als apparatuur en apparaten op de boerderij.

Nauwkeurigheid Op Centimeterniveau

Het begin van intelligente landbouwmissies

De gegevens die een P4 Multispectral-drone vastlegt, zijn het begin van nieuwe intelligente landbouwmissies, waardoor boeren extra technologie kunnen toevoegen om hun landbouwactiviteiten echt in het digitale tijdperk te brengen. Hier is slechts één voorbeeld van hoe een dergelijke digitale landbouwworkflow eruit zou kunnen zien:

 1. Plan vluchten, voer geautomatiseerde en herhaalbare missies uit en beheer vluchtgegevens met GS PRO – DJI’s toonaangevende iOS-app voor vluchtplanning.
 2. Verzamel multispectrale beelden efficiënt over een groot gebied met behulp van de P4 Multispectral en krijg een overzicht van probleemgebieden in zowel RGB-beelden als voorlopige NDVI-beelden.
 3. Gebruik DJI Terra of compatibele software van derden om de gegevens te analyseren. Genereer vegetatie-indexkaarten met behulp van de multispectrale beelden die tijdens de vlucht zijn verzameld.

4. Reageer op de gegevens door gerichte behandelingen uit te voeren op gebieden die aandacht nodig hebben.

Het Begin Van Uw Slimme Landbouwmissies

Werk geen dag meer zonder luchtinzichten:

Gemakkelijke toegang tot plantgezondheidsgegevens zal van groot belang zijn voor de bredere acceptatie en integratie van gegevensinzichten in de dagelijkse landbouwactiviteiten. Het is tijd om jezelf uit te rusten met een krachtige drone zoals de P4 Multispectral als standaard landbouwwerktuig.

Voor meer informatie over hoe drones uw boerderij kunnen helpen, Klik hier.

Meer informatie over de P4 Multispectraal hier.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken