DJI Mavic Air 2S krijgt 1” sensor en ADS-B ontvanger

De aanstaande DJI Mavic Air 2S krijgt de beschikking over een 1” sensor met een resolutie van 20 megapixels en een ADS-B ontvanger. Dat valt af te leiden uit een videoteaser die op Twitter is verschenen. Verdere specificaties en een releasedatum zijn nog niet bekend, maar aangezien de drone al geregistreerd is bij de Amerikaanse telecomautoriteit FCC, valt een zeer spoedige introductie niet uit te sluiten.

1″ sensor, 20 megapixels

De video werd gedeeld door het Chinese twitteraccount Kanzhaji. Onduidelijk is of het om een vroegtijdig uitgelekte versie van een officiële videoteaser gaat, maar daar heeft het wel alle schijn van. 

Ongebruikelijk voor DJI is dat de drone in de teaser vrij goed in beeld komt, en dat er ook een aantal specificaties te zien zijn. Zo zou de camera een 1” sensor met 20 megapixel resolutie hebben en zou de drone beschikken over een ADS-B ontvanger (AirSense), om te waarschuwen voor naderende bemande luchtvaartuigen. 

Een ander gegeven dat afgeleid kan worden betreft de aanwezigheid van obstakeldetectie, in ieder geval in voor- en achterwaartse vliegrichting. Ook zijn er sensoren zichtbaar die schuin omhoog gericht zijn. Verder is de drone voorzien van OcuSync 3.0 voor de beeldoverdracht. 

Kruising tussen M2P en MA2

Mogelijk positioneert DJI de Mavic Air 2S als een kruising van de Mavic 2 Pro en de Mavic Air 2. Een drone met een 1” sensor en een gewicht van rond de 500 gram zou erg interessant kunnen zijn, zeker als DJI erin slaagt om het toestel een C1-label mee te geven, zodat ermee in Open subcategorie A1 gevlogen kan worden. 

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken