DJI’s nieuwe Matrice 350 RTK herdefinieert de ultieme tool voor de commerciële drone-industrie

DJI, ’s werelds leider op het gebied van civiele drones en luchtbeeldtechnologie, zet vandaag een nieuwe standaard voor elke commerciële drone-operator met de lancering van de DJI Matrice 350 RTK (M350 RTK). Of het nu wordt gebruikt als zakelijk hulpmiddel of om levens te redden, de M350 RTK is een geüpgraded vlaggenschip-droneplatform dat flexibeler, veiliger en efficiënter is voor elke luchtoperatie op het gebied van openbare veiligheid, energie, kartering, infrastructuur of bosbouw, om er maar een paar te noemen.

“Het is geweldig om te zien hoe commerciële dronepiloten over de hele wereld DJI-platforms gebruiken om hun operaties veiliger en effectiever uit te voeren dan traditionele technologie”, zegt Christina Zhang, Senior Director of Corporate Strategy bij DJI. “De nieuwe mogelijkheden van de geavanceerde technologie van de M350 RTK stellen operators in staat om deze grenzen nog verder te verleggen.”

Krachtiger voor meer scenario’s
Met zijn maximale vliegtijd van 55 minuten, heeft de M350 RTK een laadvermogen van 2,7 kg, waardoor machinisten kunnen kiezen uit verschillende laadvermogens om hun taak aan te pakken. Bovendien geeft de nieuwe DJI O3 Enterprise Transmission gebruikers gemoedsrust met driekanaals 1080p HD live-feeds en een maximale transmissieafstand van 20 km. Dit wordt bereikt met een zendontvangersysteem met vier antennes, dat op intelligente wijze de twee optimale antennes kan selecteren om signalen uit te zenden, terwijl de vier antennes tegelijkertijd signalen ontvangen. De anti-interferentiemogelijkheden zijn aanzienlijk verbeterd en de transmissiestabiliteit is geoptimaliseerd.

Verbeterde vliegveiligheid

Commerciële en reddingsdrones wachten niet op goede vliegomstandigheden. Daarom is de IP-classificatie van de M350 RTK verbeterd van IP45 naar IP55 en is de FPV-camera verbeterd om betere navigatie te bieden voor veiligere nachtvluchten. De M350 RTK voegt ook een nieuwe armvergrendelingsdetectiefunctie toe om het risico van ontgrendelde armhulzen te voorkomen, waardoor de zorgen van piloten tijdens de vlucht worden verlicht. Zorgen worden ook verminderd met het zesrichtings binoculair zichtsysteem van de drone en een infrarooddetectiesysteem voor bewustzijn in zes richtingen, positionering en obstakeldetectie, waardoor uitgebreide bescherming wordt geboden tijdens de vlucht. Voor degenen die extra vliegveiligheid nodig hebben, kan een CSM-radar afzonderlijk worden gekocht en op de bovenkant van de drone worden gemonteerd met een bereik tot 30 meter voor subtiele obstakels binnen het detectiebereik van 360°. Bovendien bevat de M350 RTK een meerlagig redundantieontwerp in zowel het vliegtuig als het sensorsysteem, waardoor een betrouwbaardere werking in ruwe omgevingen mogelijk is.

Verbeterde efficiëntie

De M350 RTK wordt standaard geleverd met de DJI RC Plus die de operator een 7-inch high-bright scherm geeft, de optie van Dual Operator Mode en een gebruiksduur van maximaal zes uur met een standaard WB37 externe batterij. Stof- en waterbestendig tot IP54 en met een bedrijfstemperatuur van -20° tot 50° C (-4° tot 122° F), is de RC Plus klaar om de klok rond te werken, zelfs in extreem warme of koude omgevingen. Een intuïtieve en flexibele ervaring wordt aan de piloot geleverd via de knoppen en draaiknoppen van de controller aan de voorkant, achterkant, bovenkant en aanpasbare knopfuncties om aan de voorkeuren van de gebruiker te voldoen. De RC Plus-app, Pilot 2, verhoogt de efficiëntie verder door een compleet scala aan opties te bieden om de drone en het project van begin tot eind te beheren.

Intelligente functies kunnen de efficiëntie en veiligheid van elke drone-inzet aanzienlijk verhogen. AI Spot Check kan worden gebruikt om routine-inspecties te automatiseren en keer op keer consistente resultaten vast te leggen; of PinPoint kan worden gebruikt om een ​​object te markeren met een snelle tik en de coördinaten ervan te laten berekenen en te projecteren op alle cameraweergaven als een AR-pictogram, wat vooral handig is bij zoek- en reddingsoperaties.

Verlaging van de vluchtkosten
De nieuwe TB65-batterij van de M350 RTK heeft een 100% hoger aantal batterijcycli en kan tot 400 cycli worden opgeladen
, waardoor de kosten van een enkele vlucht worden verlaagd. Het systeem met dubbele batterij ondersteunt hot-swapping van de batterij en maakt meerdere vluchten mogelijk zonder uit te schakelen.

Het nieuwe BS65 Intelligent Battery Station biedt een totaaloplossing voor het opladen, opslaan en transporteren van batterijen. Meerdere oplaadmodi stellen de bestuurder in staat om de beste optie voor hem te selecteren, zoals het opladen van de batterij tot 50% in de opslagmodus, als de batterij gedurende langere tijd niet meer zal worden gebruikt, of Ready-to-Fly Modus, die meerdere batterijsets snel tot 90% oplaadt om de werking op elk moment te starten en de levensduur van de batterij te verlengen.

Wanneer het batterijstation is verbonden met DJI RC Plus, geeft de DJI Pilot 2-app de batterijstatus en gezondheidsinformatie weer. Bovendien kan de gebruiker met één tik het aantal zelfontladingsdagen instellen, de firmware bijwerken, logboeken exporteren en toegang krijgen tot andere snelle bewerkingen.

Het batterijstation is ontworpen met 360°-bewegingswielen voor gemakkelijk transport.

Krachtige ladingen
De M350 RTK ondersteunt een enkele neerwaartse cardanische ophanging, dubbele neerwaartse cardanische ophangingen
en enkele opwaartse gimbal, en heeft een E-Port open interface. Met een maximaal laadvermogen van 2,7 kg kan het vliegtuig worden vervoerd maximaal drie afzonderlijk aangeschafte payloads tegelijkertijd, die voldoen aan de behoeften van verschillende bedrijfsscenario’s, zoals openbare veiligheid, inspectie en kartering.

Zenmuse H20-serie: Het systeem met vier sensoren van zoomcamera, brede camera, thermisch
camera en laserafstandsmeter werken samen, aangevuld met geavanceerde intelligente algoritmen, om uitstekende detectie- en beeldprestaties te leveren.

Zenmuse H20N integreert starlight-sensoren in zijn zoom- en groothoekcamera’s. Combineer dit met thermische camera’s met dubbele zoom en een laserafstandsmeter, en de gebruiker heeft een veelzijdige hybride lading die geschikt is voor elke gelegenheid.

Zenmuse P1 integreert een full-frame sensor met verwisselbare lenzen met vaste focus op een 3-assige gestabiliseerde cardanische ophanging. Ontworpen voor fotogrammetrische vluchtmissies, tilt het efficiëntie en nauwkeurigheid naar een geheel nieuw niveau.

Zenmuse L1 integreert een Livox Lidar-module, een uiterst nauwkeurige IMU en een kaartcamera. In combinatie met het vluchtplatform vormt het een complete oplossing die u de hele dag door real-time 3D-gegevens geeft, de details van complexe structuren efficiënt vastlegt en zeer nauwkeurige gereconstrueerde modellen levert.

Payloads van derden: Aangepaste payloads zoals gasdetectoren, luidsprekers en multispectrale sensoren kunnen worden gecombineerd met M350 RTK via DJI Payload SDK om toepassingsgebieden uit te breiden.

Intelligente bediening

DJI Enterprise-drones zijn gebouwd om het leven van de eindgebruiker zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken tijdens het uitvoeren van hun operaties en de M350 RTK is daarop geen uitzondering. Een aantal intelligente functies zoals Waypoint, Mapping, Oblique, Linear Flight, Terrain FollowSlimme SchuinePinPoint, Live Mission Recording en AI Spot-Check kunnen worden gebruikt om het beste uit de hoogwerker te halen.

Uiterst nauwkeurige mapping: De M350 RTK ondersteunt Waypoint-, Mapping-, Oblique- en Linear Flight-missies. Terrain Follow of Smart Oblique kunnen worden gebruikt voor efficiënte gegevensverzameling en, in combinatie met DJI Terra, kunnen HD 2D- en 3D-digitale resultaten snel worden bereikt voor zeer nauwkeurige en zeer efficiënte kaartbewerkingen.

Lucht-grondcoördinatie: Met functies zoals de uiterst nauwkeurige PinPoint en cloudgebaseerde real-time mapping, kan de M350 RTK lucht, aarde en wolken met elkaar verbinden. Nadat het vliegtuig de beeldverzameling heeft voltooid, kan DJI FlightHub 2 snel de operatielocatie modelleren en commando-informatie verzenden naar het vliegtuig en grondoperators. Zowel de afstandsbediening als FlightHub 2 ondersteunen punt-, lijn-, oppervlaktetekening en real-time uploaden, en kunnen samenwerken met het vliegtuig om de real-time operatieweergave live te streamen, waardoor communicatiebarrières voor samenwerking tussen lucht en grond worden doorbroken.

Geautomatiseerde precisie-inspectie: Via Live Mission Recording kan de M350 RTK vluchtroutebestanden genereren en opslaan die op elk moment kunnen worden gebruikt om geautomatiseerde operaties te creëren en de tijd en moeite die nodig is voor het uitvoeren van herhaalde inspecties te verminderen. Bij gebruik van AI Spot-Checkondersteunt de M350 RTK automatisch kadreren en handmatige aanpassing van onderwerpen om de nauwkeurigheid van herhaaldelijk fotograferen en de kwaliteit van de inspectie te verbeteren.

Een uitbreidbaar ecosysteem

Operators kunnen nog meer uit hun M350 RTK halen door gebruik te maken van het DJI SDK- en API-ecosysteem.

Payload-SDK: Een verscheidenheid aan payloads van derden, zoals gasdetectoren, luidsprekers, multispectrale sensoren, computermodules, kan worden geïntegreerd om het platform op nog meer manieren te gebruiken. Payload SDK ondersteunt E-Port, SkyPort V2 en DJI X-Port, die de levenscyclus van de payloadontwikkeling aanzienlijk verkorten en het potentieel van de payloads maximaliseren in meer diverse scenario’s. E-Port ondersteunt Payload SDK V3 en latere versies, en is compatibel met Payload SDK-payloads van derden van de Matrice 30-serie.

Mobiele SDK: Met een groot netwerk van mobiele applicaties van derden kunnen de mogelijkheden van het droneplatform worden ontgrendeld om aan gespecialiseerde missiebehoeften te voldoen. Door gebruik te maken van Mobile SDK ondersteunt de M350 RTK zeer aanpasbare ontwikkeling van mobiele apps.

Cloud-API: Met Cloud API kan de M350 RTK rechtstreeks worden geïntegreerd in cloudplatforms van derden via de DJI Pilot 2-app, waardoor toegang wordt verkregen tot functies zoals gegevensoverdracht, livestream en distributie van vliegroutes.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI M350 RTK is vanaf vandaag te koop via store.dji.com en DJI Enterprise Dealers.

window.officialCCPAScio = new Scio({
delay: 1000,
language: ‘en’,
country: ‘US’,
acceptCookie: true,
showAuto: false,
environment: ”,
loggerEnabled: true,
appId: ”,
extraCountry: [],
extraUA: [],
services: {statistics:[‘a.mgid.com/mgsensor.js’,’bam.nr-data.net/1/21cab5e9de’,’bat.bing.com/bat.js’, ‘cdn.taboola.com/libtrc/unip/1261215/tfa.js’, ‘click.dji.com/statistics/spider.js’, ‘googleads.g.doubleclick.net’, ‘hm.baidu.com/hm.js’, ‘js-agent.newrelic.com/nr-spa-1118.min.js’, ‘material-ssl.mediav.com/bjjs/mba.js’, ‘static-ssl.mediav.com/mv.js’, ‘static-ssl.mediav.com/mvl.js’, ’trc.taboola.com/1261215/trc/3/json’, ‘www.google-analytics.com/analytics.js’, ‘www.googletagmanager.com’, ‘www.googletagmanager.com/gtm.js’, ‘retcode.alicdn.com/retcode/bl.js’], marketing:[‘analytics.twitter.com/i/adsct’, ‘connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’, ‘www.redditstatic.com/ads/pixel.js’]},
cookies: {preference:[],statistics:[{name:’ga’,domain:’.dji.com’},{name:’_ga’,domain:’.store.dji.com’},{name:’_gat’,domain:’.dji.com’},{name:’_gcl_au’,domain:’.dji.com’},{name:’_gid’,domain:’.dji.com’},{name:’_gid’,domain:’.store.dji.com’},{name:/^_dc_gtm_UA[d-]*$/,domain:’.dji.com’},{name:/^_ga[w]$/,domain:’.dji.com’},{name:/^_gat_UA[d-]$/,domain:’.store.dji.com’},{name:/^_gat_UA[d]*$/,domain:’.dji.com’},{name:’ga_uid’,domain:’.dji.com’},{name:’www_from’,domain:’.dji.com’},],marketing:[{name:’_fbp’,domain:’.dji.com’},{name:’_rdt_uuid’,domain:’.store.dji.com’},{name:’_uetsid’,domain:’.dji.com’},{name:’_uetvid’,domain:’.dji.com’},{name:’cto_bundle’,domain:’.dji.com’},{name:’fcm_subscribed’},{name:’MgidSensorHref’},{name:’MgidSensorNVis’},{name:’scarab.visitor’,domain:’.dji.com’},{name:’scarab.mayAdd’,domain:’.dji.com’},{name:’scarab.profile’,domain:’.dji.com’},{name:’wcs_bt’},],delete:[{name:’browsersid’,domain:’.dji.com’},{name:’cookie_agreed’,domain:’.dji.com’},{name:’djiid’,domain:’.dji.com’},{name:’traceid’,domain:’.dji.com’},{name:’tracker_device’},{name:’use_captcha’,domain:’.dji.com’},{name:’user_avatar_url’,domain:’.dji.com’},{name:’user_credit_value’,domain:’.dji.com’},{name:’user_data_reload’,domain:’.dji.com’},{name:’user_nick_name’,domain:’.dji.com’},{name:’uudid’},]},
});

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken