FAA wil komend jaar $100 miljoen investeren in onbemande luchtvaart

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil in 2022 in totaal 100 miljoen dollar investeren in onderzoek naar en de ontwikkeling en integratie van onbemande luchtvaart. Het bedrag staat samen met een uitsplitsing van activiteiten genoemd in de budgetaanvraag die onlangs is ingediend bij de U.S. Department of Transportation. Het geld zou onder andere besteed moeten worden aan systemen ter ondersteuning van buiten het zicht vliegende drones en urban air mobility.

Budgetverhoging

Ieder jaar dient de FAA een budgetaanvraag in bij de overheid om de activiteiten voor het komende belastingjaar te kunnen financieren. Voor 2022 staan er flink wat zaken op het programma, waaronder een update van het air traffic control systeem, investeringen in veiligheid en systemen van de volgende generatie, en het terugdringen van de impact van luchtvaart op het klimaat. In totaal wordt er voor 2022 een budget van 18,5 miljard dollar aangevraagd, 2,7% meer dan in 2021. Die extra budgetruimte wil de FAA gaan besteden aan onbemande luchtvaart.

“Naarmate het tempo van UAS-integratie versnelt en het aantal gebruikers toeneemt, beperken FAA-middelen ons vermogen om verzoeken om toegang tot het luchtruim te beoordelen en toe te kennen, proactief te reageren op zorgen van externe belanghebbenden en de beveiligingsvereisten van de FAA Reauthorization Act van 2018 te implementeren”, staat in het document. “Om deze kritieke regelgevende inspanningen zoals identificatie op afstand aan te pakken, vraagt de FAA om een budgetverhoging om de veilige en succesvolle integratie van UAS te garanderen.”

Beoogde activiteiten

Van het totaalbudget wordt ongeveer 23 miljoen dollar gereserveerd voor vast en tijdelijk personeel om de implementatie van nieuwe regelgeving in goede banen te leiden. Daaronder valt onder andere de invoering van Remote ID en UAS Traffic Management, communicatie met belanghebbenden binnen de dronesector, en het uitbouwen van partnerschappen met lokale overheden.

Een tweede deel van het budget ter hoogte van 31 miljoen dollar zou gaan naar UAS implementation. Daaronder valt een kleine 3 miljoen dollar voor de verdere ontwikkeling van de FAA Drone Zone, een online systeem waarin zowel drones als operators en vergunningen kunnen worden geregistreerd. Ook moeten operators via het systeem incidenten kunnen rapporteren.

Daarnaast zou er 24 miljoen dollar naar het FAA NextGen budget gaan. Daaronder valt onder meer het valideren van UAS concepten en de ontwikkeling van requirements, UAS flight information management, en urban air mobility.

Tenslotte wil de FAA 22 miljoen dollar uitgeven aan onderzoek naar het gebruik van drones in het nationale luchtruim en nieuwe regelgeving ontwikkelen op het gebied van systemen voor detect & avoid, command & control link performance, en piloot & observer training en kwalificatie.

Al deze projecten tezamen moeten leiden tot het mogelijk maken van dronevluchten buiten het zicht van de piloot (BVLOS), een conceptueel model voor de integratie van onbemand en bemand luchtverkeer en een prototype van een UAS traffic management (UTM) systeem.

Integratie van UAS-operaties

“Deze projecten zullen de integratie van UAS-operaties in het nationale luchtruimsysteem mogelijk maken zonder gevolgen voor de operaties van bemande vliegtuigen of het veroorzaken van verstoringen of vertragingen”, aldus het verzoek. “Het programma zal het innovatiewerk van de industrie identificeren dat kan worden benut in publiek-private partnerschappen. Deze projecten ondersteunen uitgebreide operationele mogelijkheden en zorgen er tegelijkertijd voor dat nationale luchtruimoperaties net zo veilig blijven als ze nu zijn.”

(coverfoto: Akash 1997, CC-BY-SA)

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken