Hubsan kondigt Zino Mini SE drone aan:

Eind april van dit jaar kondigde dronefabrikant Hubsan de Zino Mini Pro aan, een sub-250 gram drone die overduidelijk de concurrentie moest gaan opnemen met de populaire DJI Mini 2. Het duurde echter even voordat die drone daadwerkelijk op de markt kwam; de eerste reviews druppelen nu pas binnen. In de tussentijd heeft Hubsan ook nog gewerkt aan een iets lager geprijsde variant van de Zino Mini Pro, namelijk de Zino Mini SE.

SE: Special Edition

Wereldwijd is de categorie ready to fly drones die minder wegen dan 250 gram maar toch prima beeldprestaties leveren in korte tijd zeer populair geworden. DJI zette de trend met de introductie van de Mavic Mini en later de Mini 2. De concurrentie zat niet stil en dat resulteerde onder andere in de Hubsan Zino Mini Pro, op papier qua specs een beter alternatief voor de Mini 2: langere vliegtijd en zelfs obstakeldetectie en tracking.

Nu wordt de Hubsan Zino Mini Pro nog maar mondjesmaat uitgeleverd, en er zijn online nog maar een paar unboxings en reviews van deze minidrone te vinden (FlytPath, Air Photography). Toch introduceert Hubsan al een nieuw model drone, afgeleid van de Zino Mini Pro, namelijk de Zino Mini SE. Overduidelijk volgt Hubsan hiermee het voorbeeld van DJI, dat afgelopen zomer op een aantal markten de goedkopere DJI Mini SE introduceerde.

Eind April Van Dit Jaar Kondigde Dronefabrikant Hubsan De Zino Mini Pro Aan, Een Sub-250 Gram Drone Die Overduidelijk De Concurrentie Moest Gaan Opnemen Met De Populaire Dji Mini 2. Het Duurde Echter Even Voordat Die Drone Daadwerkelijk Op De Markt Kwam; De Eerste Reviews Druppelen Nu Pas Binnen. In De Tussentijd Heeft Hubsan Ook Nog Gewerkt Aan Een Iets Lager Geprijsde Variant Van De Zino Mini Pro, Namelijk De Zino Mini Se.

Specificaties

De spierwitte Hubsan Zino Mini SE weegt net als zijn ‘grote’ broer slechts 249 gram. Toch weet Hubsan een vliegtijd van maar liefst 45 minuten uit de 3.000 mAh accu te persen. De camera beschikt over een 1/2.6” CMOS-sensor en filmt in 4K met maximaal 30 frames per seconde. In 2,7k resolutie kan de framerate op maximaal 60 fps ingesteld worden. Het is mogelijk om digitaal 3x in te zoomen. Ook biedt de Mini SE een Night Mode, voor het maken van opnamen bij weinig licht.

Dankzij het SyncLeas 2.0 videotransmissiesysteem zou de drone een bereik van 6 km (FCC modus) moeten hebben. Interessant is dat de Zino Mini SE net als de Zino Mini Pro over AI tracking-functionaliteit beschikt: het is dus mogelijk om de drone automatisch een onderwerp te laten volgen. De meegeleverde controller gebruik je in combinatie met de X-Hubsan2 app op je smartphone.

De drone kent verschillende vliegmodi: normal (tot ca. 35 km/uur), sports (tot ca. 55 km/uur) en movie. Opstijgen en landen gaat met één druk op de knop. Via de app kun je snel een kort filmpje in elkaar zetten op basis van de opgenomen beelden. De videoverbinding is 1080p HD bij 30 fps. Het is mogelijk om vanuit de drone beelden te streamen via YouTube live broadcast.

Verschillen tussen Zino Mini Pro en SE

Het grootste verschil met de wat duurdere Zino Mini Pro zit hem in het ontbreken van sensoren ten behoeve van obstakeldetectie. Daarnaast biedt de Zino Mini Pro een wat groter bereik (6 vs. 10 km in FCC mode), maar je kunt je afvragen of dat voor drones in deze gewichtsklasse een heel groot issue is: sowieso moet je de drone altijd in het zicht houden.

Wat betreft vliegtijd is de goedkopere Zino Mini SE juist in het voordeel: maximaal 45 minuten, 5 minuten langer dan de 40 minuten die de Zino Mini Pro in ideale omstandigheden zou moeten halen. Tot slot beschikt de Zino Mini SE in tegenstelling tot de Zino Mini Pro niet over ingebouwd geheugen. Je moet dus gebruik maken van een microSD-kaartje.

Eind April Van Dit Jaar Kondigde Dronefabrikant Hubsan De Zino Mini Pro Aan, Een Sub-250 Gram Drone Die Overduidelijk De Concurrentie Moest Gaan Opnemen Met De Populaire Dji Mini 2. Het Duurde Echter Even Voordat Die Drone Daadwerkelijk Op De Markt Kwam; De Eerste Reviews Druppelen Nu Pas Binnen. In De Tussentijd Heeft Hubsan Ook Nog Gewerkt Aan Een Iets Lager Geprijsde Variant Van De Zino Mini Pro, Namelijk De Zino Mini Se.

Prijs en beschikbaarheid

De Zino Mini SE heeft in de Amerikaanse webshop van Hubsan een prijskaartje van 349 dollar. Dat is voor de versie met één 3.000 mAh accu. Het is ook mogelijk te kiezen voor een uitvoering met twee, drie of zelfs vier accu’s. Die kosten respectievelijk 415, 459 en 509 dollar. Dan krijg je er ook een charging hub bij.

Onduidelijk is wat de drone in de EU gaat kosten en wanneer de Zino Mini SE überhaupt in onze contreien leverbaar zal zijn. Duidelijk is al wel dat de drone geen Cx-label heeft. Maar dat is op zich niet zo’n probleem: met drones zonder zo’n label die minder wegen dan 250 gram mag je ook na 1-1-2023 in Open categorie A1 blijven vliegen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken