Kijken: Duality, een schilderachtige dronevideo die je ook op z’n kop kunt bekijken

Onlangs week maakte SkyPixel de winnaars van de 6e Aerial Photo & Video Contest bekend. Grote winnaar werd Ellis van Jason met zijn FPV dronevideo van Madeira. Deze week tonen we de video van een andere prijswinnaar, namelijk de schilderachtige dronevideo Duality van het Zwitserse mediabedrijf Elastic Studio. De makers besteedden flink wat uurtjes aan de montage, en dan met name aan het creatief combineren van beelden.

Omgekeerd

In Duality bestaat ieder fragment uit twee afzonderlijke drone-opnamen, waarbij één van de shots omgekeerd wordt weergeven. Dat levert een vervreemdende dronevideo op, die een beetje doet denken aan de film Inception. Het grappige is dat er geen ‘onder of boven’ meer bestaat, je kunt de video dus ook op z’n kop bekijken.

De video werd gemaakt door Craig Murley van het Zwitserse mediabedrijf Elastic Studio. “Geniet van een vreemd en schilderachtig experiment dat ondersteboven of recht omhoog werkt. Beide versies geven een ander gevoel. Draai gewoon je device om de alternatieve versie te zien. Elke scène bestaat uit slechts 2 opnamen. Geen extra wolken of lucht toegevoegd. Ik had het geluk om op sommige dagen in de bergen wolken onder me te hebben.”

Wereldwijd bekroond

De opnamen werden gemaakt met behulp van een DJI Mavic 2 Pro. Naast de eerste prijs bij SkyPixel werd de video ook bekroond tijdens diverse andere dronefilmfestivals, waaronder AZDroneFest 2020 en het Southern California Drone Film Festival.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken