Kijken: Duits Ertsgebergte in tilt-shift perspectief

Ben je klaar voor weer een geweldige tilt-shift dronevideo? Dan moet je beslist even naar deze video van Joerg Daiber kijken. De video speelt zich af in het Duitse Ertsgebergte, gelegen aan de grens met Tsjechië. In voorbije jaren werd hier veel zilver en erts gedolven. Tegenwoordig is er sprake van beschermde natuur, en mede om die reden staat het mijngebied sinds 2019 op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Little Big World

Joerg Daiber is geen onbekende in de tilt-shift scene. Hij is namelijk de drijvende kracht achter Little Big World, een filmproductiebedrijf dat 100% gewijd is aan timelapse en tilt-shift. Juist de combinatie van die twee – spelen met snelheid en het toepassen van selectieve focus – zorgt voor het welbekende Madurodam-effect, waarvan je op onlinedronekopen.nl al vaker voorbeelden voorbij hebt zien komen.

Het Ertsgebergte staat onder andere bekend als wintersportgebied, iets wat beeldschoon tot uitdrukking komt in het eerste deel van de video. Naast wintersporters zien we prachtig besneeuwde dorpen en landschappen. Daarna komen ook andere seizoenen aan bod, waarin allerlei menselijke activiteiten te zien zijn.

15 dagen filmwerk

Voor deze video was Daiber ruim 15 dagen aan het filmen. Naar eigen zeggen ging er meer tijd zitten in het verkrijgen van toestemming om overal met de drone te mogen vliegen dan in het vliegen zelf. Verder liep Daiber tegen het probleem aan dat de kerstmarkten werden geannuleerd in verband met corona, terwijl hij die graag in tilt-shift perspectief had willen vastleggen. Daarvoor in de plaats kon hij gelukkig tal van andere sfeerrijke kersttaferelen filmen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken