Kijken: Madeira FPV, de hoofdprijswinnende dronevideo bij SkyPixel

Afgelopen week maakte SkyPixel de winnaars van de 6e Aerial Photo & Video Contest bekend. Grote winnaar werd Ellis van Jason met zijn FPV dronevideo van Madeira. Ellis begon nog maar een jaar geleden met FPV dronevliegen. Zijn keuze om zich te richten op ‘cinematic mid-long range’ blijkt een gouden greep. Voor het maken van de video maakte Ellis gebruik van een zelfgebouwde drone met het DJI Digital FPV System.

Van Faeröer naar Madeira

Mocht de naam Ellis van Jason een belletje doen rinkelen bij je, dan zou dat zomaar kunnen. Niet lang geleden lichtte Dronewatch al een FPV dronevideo van hem uit, die werd opgenomen bij de Faeröer eilandengroep. De video’s van Ellis worden gekenmerkt door vloeiende vliegbewegingen waarbij grote afstanden worden afgelegd over wonderschone landschappen.

Van hetzelfde kaliber is de dronevideo Madeira FPV. Ellis besloot om deze video in te zenden bij de jaarlijkse SkyPixel videowedstrijd. En met succes, want zijn video is tijdens de zesde editie van dit dronefilmfestival uitgeroepen tot hoofdprijswinnaar. Het succes van zijn video onderstreept ook de toenemende aandacht van het fenomeen cinematic FPV.

Cinematic mid-long range

Naar eigen zeggen is Ellis nog niet eens zo lang actief als dronepiloot. “Een jaar geleden vroeg ik me af wat voor soort piloot ik wil worden. Race dronepiloot of freestyle piloot? Beiden waren voor mij geen optie optie en het kostte me wat tijd om mijn plek te vinden. Ik kwam terecht in de categorie cinematic mid-long range en dat bevalt eigenlijk best goed.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken