Kijken: nieuwe FPV showreel Dutch Drone Gods is om je vingers bij af te likken

De FPV dronepiloten van het begin 2020 opgerichte collectief Dutch Drone Gods hebben afgelopen jaar bepaald niet stilgezeten. Steeds vaker worden de dronegoden gevraagd om spectaculaire opnamen te verzorgen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Er is vooral veel vraag naar de zogenaamde one-takers. De nieuwe showreel is dan ook om je vingers bij af te likken.

Creative director Rene Sebastian geeft de volgende toelichting bij de showreel:

“De laatste maanden hebben de one-takers letterlijk een vlucht genomen. We deden voorheen al aardig wat tours door (nieuwe) gebouwen, maar dat waren voornamelijk kantoren en scholen. Sinds onze one-take bij Matthijs gaat door is de aanvraag naar dergelijke one-takes wel explosief gestegen. Van bowlingbanen tot city promotie videos tot door een F1 auto heen vliegen.

Het lijkt er op dat filmmakers eindelijk de kracht in gaan zien van een fpv drone. Het hoeft niet altijd maar het lompe vliegwerk te zijn, maar zeker met onze kleine indoor drones kunnen we eigelijk overal door, omheen, overheen vliegen wat je maar kan indenken. Ook TV begint dat steeds meer in te zien en zo zijn we dus betrokken bij meer en meer programma’s als “vrije” camera die eigenlijk overal kan komen. Ik ben ontzettend blij met deze trend, want dat laat pas echt de kracht van drones zien.

Verder zie je wel de groei naar echte cinema rigs ontstaan. Ondanks dat je meer uit een Gopro kan halen dan de meeste mensen denken (zie onze showreel), willen veel producenten vaak toch een betere camera. Zo kunnen we buiten al met een Red Komodo vliegen, maar binnen liepen we tegen de grenzen aan, dus ook daar zijn we met een frame bezig om high-end veilig(!) binnen te kunnen vliegen.

Het schiet dus alle kanten op, maar we blijven de boodschap naar buiten brengen, we kunnen zo goed als alles met een drone, dus stop in hokjes denken. Hoe meer mensen dat inzien, hoe meer drones we gaan tegenkomen op diverse producties.

Hoeveel drones er sneuvelen per project? Eigenlijk zo goed als geen. En dat zeg ik niet om onze piloten skills te willen pushen, maar als je bijna 8 jaar FPV vliegt zit het ondertussen wel in de vingers. Als er 3 drones zijn gesneuveld over een jaar tijd is het veel. GoPro’s daarentegen…. ;-)”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken