Swisscom en Dedrone gaan antidronetechnologie leveren aan Zwitserse bedrijven

De in San Francisco gevestigde luchtruimbeveiligingsspecialist Dedrone is een samenwerking aangegaan met het Europese telecommunicatiebedrijf Swisscom Broadcast om Zwitserse bedrijven bescherming te bieden tegen ongewenste drones. Het doel is om de detectie-, identificatie- en interventie-oplossingen van Dedrone te gebruiken om kritieke infrastructuur, luchthavens en grote evenementenlocaties te beschermen.

Smart Airspace Security

Wereldwijd zijn er toenemende zorgen over drones van ongeïnformeerde of zelfs kwaadwillende gebruikers die een bedreiging kunnen vormen voor de veiligheid als deze in de buurt van luchthavens, industriecomplexen of evenementenlocaties vliegen. Zo ook in Zwitserland. Om die reden is telecomoperator Swisscom een samenwerking aangegaan met Dedrone, ontwikkelaar van antidronetechnologie. De bedrijven zijn van plan om gezamenlijk diensten te ontwikkelen om mensen, eigendommen en gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde dronevluchten.

De apparatuur van Dedrone is in staat om ongewenste drones te detecteren, lokaliseren en identificeren. In veel gevallen is het systeem zelfs in staat om informatie te bieden over de payload die door een drone wordt vervoerd. Gebruikers kunnen zien waar onbemande luchtvaartuigen vandaan komen en in welke richting ze vliegen. Het is zelfs mogelijk om ongewenste drones aan de grond te zetten en buiten bedrijf te stellen.

“De Smart Airspace Security-oplossing van Dedrone vormt de basis voor Swisscom Broadcast-klanten om hun luchtruim te beschermen tegen ongeautoriseerde drones”, aldus Danny Schmid, projectleider op het gebied van dronebeveiliging van Swisscom Broadcast. “We hebben onze eerste gezamenlijke projecten al succesvol uitgevoerd.”

Bedrijven en overheden

Het is bedoeling dat Swisscom Broadcast de technologie van Dedrone gaat aanbieden aan zakelijke klanten. In eerste instantie zullen de detectie-, identificatie- en interventie-oplossingen van Dedrone worden gebruikt om kritieke infrastructuur, luchthavens en grote evenementenlocaties te beschermen. Daarna zal de technologie ook beschikbaar worden gemaakt aan bedrijven die actief zijn in de farmaceutische en horloge-industrieën van Zwitserland.

Parallel hieraan zal het beveiligingspakket van Swisscom en Dedrone ook beschikbaar worden gesteld aan wetshandhavingsinstanties, met als doel om de openbare veiligheid te waarborgen en de bedreigingen die onbemande luchtvaartuigen kunnen vormen te neutraliseren.

Installatie en implementatie

Als onderdeel van de samenwerking gaat Swisscom klanten ondersteunen bij de installatie en implementatie van Dedrone-systemen, variërend van de installatie van een basismodule voor het detecteren van drones tot geïntegreerde systemen die ook tracking- en anti-UAV-neutralisatiecapaciteiten bieden. De systemen voldoen aan de eisen van zowel het Duitse als het Zwitserse U-Space-platform.

“Zwitserland is wereldleider is op het gebied van drone-innovatie. Om die reden zijn we trots om samen te werken met Swisscom Broadcast om de veilige integratie van drones in het Zwitserse luchtruim mogelijk te maken”, zegt Dedrone-CEO Aaditya Devarakonda. “Samen met Swisscom Broadcast gaan we slimme luchtruimbeveiliging leveren aan verschillende van de meest beschermde locaties in Zwitserland.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken