Dronereview: Eachine EX4

Dit is een van de nieuwste drones van Eachine (ze hebben veel drones uitgebracht) en mijn eerste indrukken van deze drone zijn zeer positief. Het wordt geleverd met alle functies die ik zo leuk vind aan een drone, vooral de HD-camera die wordt ondersteund door een geavanceerd gimbal-systeem. De Eachine EX4 doet me veel denken aan een andere drone die ik onlangs heb beoordeeld, namelijk de JJRC X12.

De Eachine EX5 is een geweldige drone en dat geldt ook voor de Eachine EX4, hij is iets duurder dan de meeste andere Eachine-drones die ik op deze site heb beoordeeld en met een goede reden. De Eachine EX4 wordt geleverd met een aantal zeer geavanceerde functies en een hoogwaardige HD-camera, het is duur voor een Eachine-drone, maar geen DJI-drone duur.

Als je op zoek bent naar een geavanceerde drone voor een redelijk betaalbare prijs, blijf dan deze recensie lezen, want ik denk dat de Eachine EX4 een drone is die je misschien interesseert.

Eachine EX4 Beoordeling

De Eachine EX4 is een goed ontworpen opvouwbare drone, voor iedereen die bekend is met mijn blog, je weet dat opvouwbare drones mijn favoriete soort drones zijn. Ze zijn meestal licht van gewicht en zeer gemakkelijk mee te nemen, wat ze ook geweldige reisdrones maakt.

Eachine Ex4 Drone Review

De Eachine EX4 is een middelgrote drone die 17,7*19,6*7 cm meet wanneer de armen uitgeklapt zijn en 17,7*9*5,5 cm in opgevouwen vorm. Het doet me een beetje denken aan de DJI Mavic Air en ik denk niet dat dat toeval is, veel kleinere drone-bedrijven kopiëren de drone-ontwerpen van DJI vanwege hoe populair ze zijn, in feite een van Eachines meest populaire drones, die is de E58, ziet eruit als een exacte kopie van de Mavic Pro.

De drone weegt ongeveer 430 gram, dit is belangrijk om op te merken vanwege de vele wijzigingen in de dronewetten die in veel landen van kracht zijn geworden. In bepaalde landen, zoals het VK, Canada en de VS, moet elke drone die meer dan 250 gram weegt, worden geregistreerd voordat je ermee kunt vliegen. Als u in een ander land woont, zoek dan alstublieft op of u uw drone moet registreren, anders kunt u in juridische problemen komen.

Met 430 g is de Eachine EX4 geen zware drone, dit maakt het een geweldige drone om mee te reizen en wanneer hij in opgevouwen vorm is, is hij zeer compact en gemakkelijk op te bergen. Als extra bonus krijg je ook een coole draagtas waarin je je drone en andere accessoires kunt inpakken.

De structuur van de drone is stevig en voelt zeer premium aan, hij is gemaakt van zeer duurzaam plastic, zodat hij niet gemakkelijk uit elkaar valt als je hem laat crashen. De HD-camera bevindt zich aan de voorkant en wordt ondersteund door een 3-assige gimbal, er zijn twee ultrasone sensoren op de buik en een optische flowsensor. Deze zullen helpen bij de stabilisatie van de vlucht wanneer er een zwak GPS-signaal is.

Eachine Ex4 Camera Drone Review

Het is een behoorlijk snelle drone met een maximale snelheid van 40 km/u en dat komt vooral door de borstelloze motoren. Borstelloze motoren zijn efficiënter, stiller en vergen minder onderhoud dan borstelmotoren.

Elke rotorarm heeft kleine verlengde poten die de camera helpen beschermen wanneer je de drone laat landen. Er is ook een micro SD-kaartsleuf aan de onderkant in de buurt van waar de camera en gimbal zich bevinden, de maximale capaciteit die nodig is, is een kaart van 32 GB die meer dan genoeg is om uw video’s en afbeeldingen op te nemen.

De drone wordt aangedreven door een 11.4 v 2400 mAh lipo-batterij, dit zijn een van de moderne modulaire batterijen die langer hun lading behouden. Dit resulteert in een langere vliegtijd, die in het geval van de Eachine EX4 ongeveer 25 minuten is. Dit is een redelijk goede vliegtijd voor een drone die iets meer dan $ 200 kost.

25 minuten is een van de bovengrens van de vluchttijden van consumentendrones en je zult iets langer kunnen genieten van het vliegen met de drone dan de meeste andere drones in deze prijsklasse. Houd er echter rekening mee dat je misschien niet de volledige 25 minuten krijgt, meestal is het een paar minuten minder dan wat officieel is vermeld, maar toch is alles meer dan 20 minuten goed.

Eachine geeft je ook de mogelijkheid om twee of drie extra batterijen bij de drone te kopen, wat ik ten zeerste aanbeveel omdat het je vliegtijd verlengt, omdat je niet de 5 uur hoeft te wachten die nodig is om de batterij op te laden.

Eachine EX4 Afstandsbediening

Voordat ik bij het belangrijkste kenmerk van deze drone kom, namelijk de camera, wil ik de afstandsbediening bespreken, die volgens mij een van de best uitziende drone-controllers is die ik heb gezien.

Eachine Ex4 Afstandsbediening Drone

Het is een grote controller, niet zo groot dat hij oncomfortabel aanvoelt in je handen, hij voelt eigenlijk heel comfortabel aan en dit komt deels doordat de textuur van de controller aanvoelt als rubber. Wat zorgt voor meer grip en comfort, het bereik van de controller is meer dan 1000 meter, het officiële zendbereik is 1200 en dit kan worden bereikt als je in goede weersomstandigheden vliegt met een volledig opgeladen batterij.

Het heeft een smartphone-bevestiging aan de achterkant en heeft twee LED-lampjes aan de voorkant om aan te geven in welke modus het zich bevindt. Het heeft een knop voor automatisch opstijgen en landen en een terugkeer-home-knop die de drone terugbrengt naar zijn vlucht van oorsprong als u het ooit uit het oog verliest. Er is een knop die je kunt gebruiken om video’s en luchtfoto’s te maken en aan de achterkant te draaien om de toonhoogte van de gimbal te regelen.

Een ding om op te merken is dat de controller alleen werkt met een smartphone die geschikt is voor 5G. Als je het afgelopen jaar een smartphone hebt gekocht, zou het goed moeten komen, aangezien de meeste smartphones worden geleverd met 5G-technologie, maar controleer je telefoon voordat u besluit een 5G-drone aan te schaffen.

Eachine EX4-camera

Eachine Ex4 Drone

Nu komen we bij de beste eigenschap van deze drone, nou ja, de beste eigenschap voor mij, een van de redenen waarom ik zo van drones hou, is vanwege hun camera’s. Je krijgt de wereld van bovenaf te zien, wat altijd gaaf is en met een half fatsoenlijke camera kun je behoorlijke videobeelden en afbeeldingen maken.

Helaas moet ik dit nogmaals vermelden, de bovenstaande afbeelding van Eachine is een beetje misleidend, ja technisch gezien is het een 4k-camera, maar de meeste mensen zullen denken dat het video’s in 4k kan opnemen, terwijl het in werkelijkheid alleen afbeeldingen in die resolutie maakt.

Het is nog steeds een fatsoenlijke camera, vooral voor zijn prijs, ik hou gewoon niet van de misleidende reclame

Het heeft een 1/3.2 CMOS-sensor die beelden kan maken in 4K en het wordt geleverd met een 50* digitale zoomfunctie waarmee je betere close-ups kunt maken zonder je drone te hoeven verplaatsen. Dit is een digitale zoom, dus hoe meer je inzoomt, hoe korreliger het beeld wordt, aangezien de camera niet voor professioneel gebruik is, denk ik niet dat de meeste mensen het erg zullen vinden.

Video-opname is alleen in 1080p HD, wat u nog steeds videobeelden van hoge kwaliteit biedt. De kwaliteit van videostreaming is [email protected], wat niet de beste kwaliteit is, maar nog steeds redelijk goed voor een drone die ongeveer $ 200 kost. Het zendbereik voor het maken van video’s en afbeeldingen is iets minder dan wanneer je zou vliegen zonder de camera te gebruiken, het is ongeveer 1000 meter in goede omstandigheden, maar het is goed om het ruim binnen dit bereik te houden om de beste video en afbeelding te krijgen kwaliteit.

Omdat de drone wordt geleverd met een 3-assige gimbal, zullen je afbeeldingen en video’s weinig tot geen vervorming hebben en wordt het jello-effect geminimaliseerd.

De camera zal je geen fotografieprijzen opleveren, maar dat is ook niet de bedoeling. Het is een camera van goede kwaliteit waarmee je fantastische foto’s en video’s kunt maken die je kunt delen met familie en vrienden.

Als je echter op zoek bent naar een goede 4k-drone (degene die daadwerkelijk in 4k opneemt), bekijk dan dit artikel voor de beste drones onder de $ 300, de meeste van deze drones worden geleverd met 4k en zijn de aankoopprijs zeker waard.

Andere mogelijkheden

Eachine Ex4 Cameradrone

De drone wordt geleverd met twee ultrasone sensoren en een optische flowsensor, deze helpen de drone om een ​​constante hoogte te behouden en stellen je ook in staat om de drone te vliegen in gebieden met een zwak GPS-signaal.

Er is ook een modus voor gebarenbediening waarmee je video’s en afbeeldingen kunt maken met slechts een handgebaar, dit is een coole functie die zeker indruk zal maken op familie en vrienden.

Zoals veel geavanceerde drones heeft de Eachine EX4 3 slimme vluchtmodi, met deze modi kun je de drone handsfree vliegen, dit betekent dat je je kunt concentreren op het maken van betere foto’s en video’s.

Deze slimme vliegmodi zijn;

Richtingspunt – In deze modus kun je een pad tekenen op de app en de drone zal die route automatisch volgen.

Nuttige plaats – Vergrendel de drone op een onderwerp naar keuze en hij zal rond die positie draaien vanuit een ingestelde straal en hoogte.

Slim volgen – Dit zijn waarschijnlijk mijn favoriete slimme vliegmodi; de drone vergrendelt op je telefoon en volgt je waar je ook gaat. Het kan van achteren of vanuit een parallelle hoek volgen.

Naast de bovenstaande slimme modi wordt de drone ook geleverd met een automatische terugkeer naar huis-functie. Dit is een functie die de kans verkleint dat u de drone tijdens de vlucht verliest. Je kunt deze modus handmatig activeren via de Return Home-knop op de afstandsbediening of app en wordt automatisch geactiveerd als de batterij van de drone bijna leeg raakt of als je de verbinding verliest.

Vluchtprestaties.

Zoals je zou verwachten van een Eachine EX4-drone, presteert hij erg goed, hij heeft een stabiele vlucht dankzij zijn GPS, ultrasone sensoren en zijn interne barometer. Het zweeft goed, hoewel als het een beetje winderig is, het de neiging heeft om te drijven. Het bereik is ook redelijk goed, je kunt het over 1 km besturen, wat in de buurt komt van wat officieel door Eachine wordt vermeld. De kwaliteit van de videostreaming is redelijk goed, maar het wordt soms een beetje schokkerig en de app loopt soms vast.

Laatste gedachten

Eachine Ex4 Beoordeling

Dit is een behoorlijk solide algehele drone, het is relatief goedkoop voor een drone die wordt geleverd met een HD-camera en een 3-assige gimbal en hij is geschikt voor iedereen. Als je op zoek bent naar een goedkope HD drone met een 3-assig gimbal systeem, dan is de Eachine EX4 een goede keuze. Klik op de onderstaande knop voor meer details en de huidige prijs. Of klik hier voor echte 4k-drones voor een betaalbare prijs.

Tags:

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken