10 drone-onderhoudstips die elke Matrice 300 RTK-eigenaar zou moeten weten

Uw Matrice 300 RTK is een industriële machine van topklasse die u kostbare tijd en moeite bespaart en u en uw team beschermt tegen gevaar. Van precaire inspectie van hoogspanningskabels tot nachtelijke zoek- en reddingsacties, brandbestrijding bij noodgevallen en meer, de M300 RTK is klaar voor de taak. Maar zelfs de meest robuuste industriële gereedschappen hebben af ​​en toe wat liefde en aandacht nodig.

Als je het meeste uit je M300 RTK wilt halen, raden we aan om regelmatig de volgende 10 onderhoudsstappen uit te voeren om ervoor te zorgen dat je hoogwerker in topconditie blijft.

Houd er rekening mee dat als u afwijkingen aan uw vliegtuig constateert, voordat u gaat vliegen, contact moet worden opgenomen met uw plaatselijke erkende reparatieservice of de technische ondersteuning van DJI.

1. Motoren en rotoren

Draai de rotor van de motor om te controleren of er sprake is van blokkering, slijpen of onnatuurlijke wrijving. Observeer de opening tussen de rotor en de stator van de motor om te controleren of er wrijving is met de motorbasis.

Motoren En Rotoren 2

2. Aansluiting motor en vliegtuigarm

Draai de motorbasis rond de centrale lijn van de koolstofbuis om te controleren of de verbinding tussen de motor en de vliegtuigarm veilig is. Controleer of de vier bevestigingsschroeven goed vastzitten en herhaal dit voor elk van de vier armen van de M300 RTK.

Aansluiting Motor En Vliegtuigarm

3. Propellers en propelleradapters

Controleer alle propellers en propelleradapters op zichtbare vervormingen, ernstige slijtage, inkepingen, scheuren of vreemde voorwerpen of materialen. Reinig vervolgens de propellers met een zachte, droge doek. Zorg ervoor dat de schroeven van de propelleradapter goed vastzitten.

Propellers En Propelleradapters

* Vervang de propellers na meer dan 300 uur vliegen of na een jaar gebruik. Omdat de M300 RTK een state-of-the-art vliegplatform is en meer kracht en voortstuwing heeft dan onze vorige platforms, stelt hij hoge eisen aan de juiste installatie en het juiste onderhoud van zijn propellers. We raden aan om contact op te nemen met uw plaatselijke erkende reparatieservice of de technische ondersteuning van DJI om uw propellers te vervangen. Als u de propellers zelf moet vervangen in bijvoorbeeld een noodsituatie in een vluchtsituatie, neem dan zo snel mogelijk na de landing contact op met uw plaatselijke erkende reparateur of de technische ondersteuning van DJI voor onderhoud.

4. Frame-armen

Draai bij het monteren van de vliegtuigarmen de huls naar de juiste positie. Als u te veel draait, kan de huls losraken. Controleer nadat de vliegtuigarmen zijn gemonteerd of de armverbindingen niet beschadigd of gebarsten zijn.

Frame-Armen 1Frame-Armen 2

Pak en schud elke arm lichtjes om ervoor te zorgen dat ze stevig vast zitten. Controleer of de 28 schroeven over de vier framearmen goed vastzitten.

Frame-Armen 3

5. Landingsgestel

Controleer beide landingsgestelhulzen en zorg ervoor dat er geen schade of scheuren zijn. Controleer of de schroeven op elke basis van het landingsgestel goed vastzitten.

Let er bij het opbergen van het landingsgestel in de draagkoffer op dat de hulzen van het landingsgestel in de juiste positie worden geplaatst, anders kunnen de propellers bekneld raken wanneer de draagkoffer gesloten is.

Landingsgestel 1Landingsgestel 2

6. Batterijcompartiment

Inspecteer het uitwerpmechanisme onder het batterijvak en controleer of het niet trilt wanneer de batterijen zijn geladen. Zorg er ook voor dat de batterijen soepel kunnen worden uitgeworpen. Controleer vervolgens of de batterijpoorten schoon en droog zijn en of er geen corrosie is. Verwijder ten slotte eventueel water of stof.

Batterijcompartiment 1Batterijcompartiment 2

7. Warmteafvoeropeningen

Zorg ervoor dat er geen blokkades of obstakels zijn boven de ventilatieopeningen voor warmteafvoer. Luister om te horen dat de koelventilatoren soepel werken zonder ruis. Als de ventilatieopeningen vuil zijn, gebruik dan een stofblazer (standaard bij het Intelligent Battery Station) om het vuil weg te blazen en gebruik een alcoholdoekje om de ventilatieopening te reinigen.

Warmteafvoeropeningen 1Warmteafvoeropeningen 2

8. Rubberen poortafdekkingen

Controleer op loszitten of schade aan de rubberen poortafdekkingen. Rubberen poortafdekkingen in slechte staat kunnen de weersbestendigheid van de M300 RTK beïnvloeden.

Rubberen Poortafdekkingen

9. Gimbal-dempingsplaat

Inspecteer de dempers op schade, loszitten of defecten. Zorg ervoor dat de cardanische connector soepel kan draaien en controleer of de schroeven die de dempingsplaat verbinden met de vliegtuigromp goed vastzitten.

Gimbal Dempingsplaat 1Gimbal Dempingsplaat 2

10. Lenzen

Controleer de lenzen van de infrarood ToF-sensoren en het zichtsysteem, de hulplampen en de bakens op loszitten of barsten. Als het oppervlak van de lens vuil is, reinigt u deze met een zachte doek.

Infrarood ToF-sensoren en zichtsysteem

Infrarood Tof-Sensoren En Zichtsysteem 1Infrarood Tof-Sensoren En Zichtsysteem 2Infrarood Tof-Sensoren En Zichtsysteem 3Infrarood Tof-Sensoren En Zichtsysteem 4

Extra lichten

Extra Verlichting 1Hulplichten 2

bakens

Bakens 1Bakens 2

DJI Onderhoudsprogramma

We hopen dat je deze 10 onderhoudstips nuttig vond. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je M300 RTK topprestaties blijft leveren.

Dat gezegd hebbende, de M300 RTK is een robuust industrieel gereedschap dat zeker een flink deel van de slijtage zal opbrengen. We raden aan om elke 3-6 maanden regelmatig professioneel onderhoud uit te voeren, waarbij experts elk detail van uw drone kalibreren en inspecteren en kwetsbare onderdelen vervangen om uw drone in optimale staat te herstellen.

Klik op de onderstaande banner voor meer informatie over het DJI-onderhoudsprogramma, de drie verschillende dekkingsniveaus en onze aanbevolen onderhoudscycli.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken