Nieuw model delivery drone uit Canada biedt bereik van 20 km en 4,5 kg payload

Het Canadese bedrijf Drone Delivery Canada heeft een nieuw model delivery drone gepresenteerd met een vliegbereik van 20 km en een payloadcapaciteit van 4,5 kg. De Canary, zoals het toestel is gedoopt, heeft een vernieuwde motorconfiguratie, maakt gebruik van de nieuwste accutechnologie, kan contactloos een lading achterlaten en heeft optioneel een noodparachute. Ook kan de drone zijn aankomst aankondigen door middel van een speaker.

Nieuwe toepassingen mogelijk maken

Met de nieuwe Canary delivery drone wil Drone Delivery Canada nieuwe toepassingen mogelijk maken, door vluchten boven bebouwde gebieden te vergemakkelijken. Het doel is om retailers in staat te stellen om zowel B2B- als B2C-leveringen uit te voeren in stedelijke en residentiële gebieden. De Canary drone heeft een maximaal bereik van 20 km en kan 4,5 aan nuttige lading vervoeren.

Inmiddels is de nieuwe drone al uitgebreid getest. Onder meer de flight controller, communicatie met het FLYTE-softwaresysteem, communicatie met het slimme accusysteem, het vernieuwde aandrijfsysteem en de verschillende sensoren zijn onder de loep genomen en in orde bevonden.

Drone Delivery Canada-ceo Michael Zahra: “De nieuwe functionaliteit van Canary, met name de geïntegreerde parachute, maakt toepassingen mogelijk die momenteel lastig te realiseren zijn, zoals vluchten boven mensen en leveringen in steden en bij woningen.”

In de tussentijd zal de huidige versie van de Sparrow drone in gebruik blijven bij klanten. Dit systeem blijft ook beschikbaar voor ingebruikname door nieuwe klanten. Afhankelijk van de marktvraag wil Drone Delivery Canada ook de eerder aangekondigde Robin XL fixed-wing delivery drone voltooien en vermarkten.

Detect-and-avoid

Drone Delivery Canada werkt ook aan de ontwikkeling van grond- en luchtgebaseerde detect-and-avoid-systemen, die naar verwachting nieuwe commercieel levensvatbare toepassingen en BVLOS-operaties mogelijk gaan maken, terwijl de operationele kosten verder worden verlaagd.

(bron: Drone Delivery Canada)

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken