DJI Pilot, M2E Series, Terra ontvangen updates terwijl we 2020 afronden

Bij DJI is productoptimalisatie een nooit eindigend proces. Hoewel elk product dat we verzenden is ontworpen om de hoogste prestatienormen te handhaven, wordt verandering noodzakelijk naarmate de behoeften van onze Enterprise-gebruikers veranderen. Daarom hebben we de afgelopen weken aandacht besteed aan uw feedback, nieuwe functies ontwikkeld en waardevolle verbeteringen aan onze platforms geïntroduceerd, en in het algemeen ervoor gezorgd dat onze Enterprise-productlijn is geoptimaliseerd om aan uw hoogste eisen te voldoen.
Deze blog is een aanvulling op onze traditionele release-opmerkingen, zoals: deze (M2E) en deze (Terra) – en vat enkele van de meest opwindende functies en updates samen die ons ontwikkelingsteam de laatste tijd bezig hebben gehouden.

DJI-piloot

In een DJI Pilot-update (V1.9.2) die later in januari wordt verwacht, zullen nieuwe functies en ondersteuning voor de Matrice 200 Series V2, de Mavic 2 Enterprise en de Phantom 4 RTK worden aangeboden vanuit dezelfde versie van DJI Pilot.

Ondertussen vereisen verschillende producten een andere versie van DJI Pilot. Zie de onderstaande tabel om te controleren welke vliegtuigversie en DJI Pilot-versie je nodig hebt.

Je kunt het installatiepakket van DJI Pilot voor verschillende modellen vinden in het Download Center op de DJI-website hier: https://www.dji.com/downloads/djiapp/dji-pilot

Model Nieuwste vliegtuigversie DJI-piloot DJI Pilot PE
M300 RTK v01.00.02.14 v1.9.1R v1.8.0
M2E/M2ED v01.01.0800 v1.9.0 v1.8.0
P4 RTK v02.02.0503 v1.8.0 v1.8.0
M200-serie V2 v01.0.0710 v1.8.0 v1.8.0
M200-serie V1 v01.02.0450 v1.7.2 v1.6.1
M600P v01.00.01.67 v1.7.2 v1.6.1

Alle ondersteunde drones

 • Zelfstudies en artikelen over vliegtuigen

De rechterbovenhoek van het opstartscherm bevat nu een nieuwe knop die u naar een speciale sectie brengt voor producthandleidingen, vluchttips, branchetoepassingen en gebruikershandleidingen. Er is hier een heleboel nuttige informatie die u kunt gebruiken om het beste uit uw DJI Enterprise-drone te halen.

Tutorial Schermopname
 • Koershoek en richting van het vliegtuig

De absolute richting van het vliegtuig wordt nu weergegeven in Camera View (S 179° in de onderstaande schermafbeelding). Dit kan een referentie zijn voor piloten die de precieze richting van hun drone moeten bepalen.

Richting Van Het Vliegtuig

De bovenstaande twee functies zijn beschikbaar vanaf Pilot 1.9.0 en 1.9.0R.

Phantom 4 RTK-serie

Met de nieuwste versie van de GS RTK-app (v2.1.9) kun je Phantom 4 RTK-vluchtmissies plannen met de volgende twee nieuwe modi.

 • Lineaire vlucht (instelbare hoogte) modus

Voor het in kaart brengen van gangen met aanzienlijke hoogteverschillen, is deze modus handig om een ​​constante overlapsnelheid langs uw doelgang te behouden.

Deze modus is ontworpen voor het plannen van missies bij het vastleggen van gebouwen, hellingen of hellingen. Bepaal het vliegvlak door drie punten van uw doeloppervlak vast te leggen en de missiehoogte in te stellen.

Voor de volledige lijst met updates, Klik hier.

Matrice 300 RTK-serie

Let op: de M300 RTK moet Pilot v1.9.0R gebruiken, beschikbaar hier, en worden bijgewerkt met RC-firmware. Als M300 RTK-gebruikers per ongeluk hebben geüpdatet naar Pilot 1.9.0 (in plaats van Pilot 1.9.0R), mag het vliegtuig niet opstijgen. Vanwege deze bug is de M2E-firmware bijgewerkt naar de 0800-versie en is het voor gebruikers van Pilot 1.8.0/1.8.0R uitgeschakeld om updatemeldingen voor Pilot 1.9.0 te ontvangen.

U kunt de lijst met bekende problemen vinden voor de huidige nieuwste firmwareversie van de M300 RTK- en H20-serie hier of in het gedeelte Tutorial van de DJI Pilot-app. Dit document wordt regelmatig bijgewerkt, waarbij problemen worden toegevoegd/verwijderd zodra we deze hebben ontdekt of opgelost.

Enkele opwindende functies waar u naar uit kunt kijken, zijn onder meer:

 • Verbeterde vliegervaring
 1. De GPS-coördinaten van het vliegtuig worden nu weergegeven op de kaartpagina
 2. Er is een verticale snelheidsbalk toegevoegd aan de FPV- en cameraweergave
 • Op veiligheid gerichte verbeteringen
 1. In plaats van de absolute richting te tonen, geeft de waarschuwing voor hoge wind nu de richting aan ten opzichte van het vliegtuig.
 2. De pre-flight checklist is nu beter geoptimaliseerd met de toevoeging van statusweergave van batterij, RTK en andere modules. Enterprise Shield heeft ook mogelijkheden voor automatische activering en statuscontrole gekregen.

Voor de volledige lijst met updates, Klik hier.

Mavic 2 Enterprise-serie

Updates voor de Mavic 2 Enterprise Zoom- en Dual-modellen zijn gericht op verbeterde gegevensvastlegging en beeldoverdracht, evenals verbeterde vliegveiligheid en naleving van nieuwe drone-voorschriften die vereist zijn voor operaties in Frankrijk.

Mavic 2 Enterprise Dual En Zoom Opgevouwen

Betere data-acquisitie en -transmissie

Deze nieuwe uitrol optimaliseert de anti-interferentiefunctie voor beeldoverdracht om problemen aan te pakken die in sommige scenario’s werden opgemerkt tijdens het gebruik van drones uit de M2E-serie. Ondertussen is de zoomsnelheid van de M2E-camera’s sneller dan ooit tevoren gemaakt en is digitale zoomondersteuning toegevoegd voor de M2E Dual wanneer de zichtbare camera in HD-videomodus wordt gebruikt.

 1. Positionele nauwkeurigheid

Het zichtsysteem van het algoritme is geoptimaliseerd om de positioneringsnauwkeurigheid van het vliegtuig te verbeteren

 1. Intelligente vliegaccu

We hebben nu een functie voor het instellen van de tijd ingeschakeld om het zelfontladingsproces voor een intelligente vliegaccu te starten.

 1. Bugfixatie: RTH

We hebben ook een bekend probleem opgelost waardoor de terugkeer naar huis hoogte niet kon worden ingesteld op meer dan 500 meter na het ontgrendelen van de vlieghoogte.

 • Ondersteuning voor EID (voor gebruik in Frankrijk)

De Mavic 2 Enterprise-serie ondersteunt nu de eID (elektronisch identificatiesysteem), een vereiste die in 2020 door de Franse overheid is opgelegd. , Klik hier.

De optische en digitale zoomfuncties zijn geoptimaliseerd om je snelheid en efficiëntie te verhogen bij het gebruik van de DJI Mavic 2 Enterprise-serie drones.

 • Digitale zoom voor M2E Dual

De Mavic 2 Enterprise Dual ondersteunt nu 4x digitale zoom bij gebruik van de zichtbare camera. In de videomodus wordt de digitale zoomfunctie alleen ondersteund als de resolutie 1080p is.

DJI Terra

De nieuwste update van onze gebruiksvriendelijke kaartsoftware DJI Terra (V2.3.2) voegt ondersteuning toe voor offline operaties en optimaliseert workflows voor gegevensverzameling, met name voor wederopbouwmissies.

Dji Terra

Offline inloggen

Voor gebruikers die hoge eisen stellen aan informatiebeveiliging, ondersteunt Terra nu een offline inlogfunctie. U kunt de meeste betaalde functies van ons intuïtieve en zeer efficiënte drone-mappingplatform gebruiken zonder uw apparaten met internet te verbinden.

Vlottere gegevensverzameling

Terra ondersteunt nu een maximale cardanische pitch van -90° tot +30° voor waypoint-missies en gedetailleerde inspectiemissies, waardoor ongewenste schokken in de camerabeweging worden verminderd.

 • Turbocharged wederopbouwmissies
 1. Multispectrale radiometrische correctie

Met behulp van multispectrale gegevens van DJI P4 Multispectral kun je nu radiometrisch gekalibreerde reflectiekaarten genereren voor remote sensing-onderzoek of vegetatie-indexkaarten produceren, inclusief NDVI en NDRE.

We hebben ook een functie toegevoegd waarmee u een kaart met voorschriften kunt genereren met behulp van de strategie voor het nivelleren van variabele dosering om de gewasopbrengst te verbeteren.

 1. Voegt DJI P1-camera-ondersteuning toe

Door optimalisaties is een nieuwe functie toegevoegd om een ​​camerakalibratiebestand te genereren wanneer de reconstructie is voltooid voor foto’s die zijn gemaakt met de Zenmuse P1-camera, DJI’s vlaggenschip full-frame fotogrammetrie-payload.

 1. Eenvoudig zoeken en exporteren

We hebben ondersteuning geïntroduceerd voor het scheiden van vliegmissies en wederopbouwmissies en een zoekfunctie toegevoegd aan de gedetailleerde inspectiemodellenbank. En nu ondersteunt Terra ook eenvoudig exporteren naar meerdere formaten nadat een reconstructiemissie is voltooid.

Meer updates volgen in de toekomst

We beschouwen het als onze plicht om productinnovatie te stimuleren zonder uw bestaande workflows te verstoren. Deze firmware- en software-updates zijn bedoeld om u in 2021 een betere en veiligere vliegervaring te bieden. Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over onze oplossingen, productupdates, bronnen en e-boeken.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken