Hoe weerbestendig is de Matrice 300 RTK?

Het is een feit dat dronepiloten maar al te bekend zijn: moeder natuur heeft een eigen wil en het weer kan in een oogwenk omslaan. Soms roept de plicht wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn om te vliegen. En soms kunnen missies gewoon niet wachten tot het weer opklaart.

We hebben de Matrice 300 RTK (M300 RTK) ontworpen om ongeëvenaarde prestaties en stabiliteit te bieden, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden en omstandigheden.

Wanneer de M300 RTK wordt getest in een onafhankelijke laboratoriumomgeving, behaalt hij een IP45-classificatie. We willen uitpakken wat deze rating inhoudt, welke technologische verbeteringen we hebben aangebracht om deze rating te behalen en wat dit precies betekent voor operators en piloten die een robuust en betrouwbaar droneplatform nodig hebben.

Demystificatie van Ingress Protection-classificaties

Om consumenten sterker te maken en te beschermen tegen vage marketingtermen zoals ‘waterbestendig’, heeft de International Electrotechnical Commission het Ingress Protection (IP)-classificatiesysteem ontwikkeld om granulariteit te geven aan verschillende graden van elektronische behuizingsweerstand.

IP-classificaties bestaan ​​uit twee cijfers die respectievelijk verwijzen naar bescherming tegen vaste stoffen en vloeistoffen. Cijfers variëren van 0-6 voor vaste stoffen en 0-9 voor vocht, waarbij hogere waarden overeenkomen met hogere beschermingsniveaus.

Een IP00-classificatie verwijst bijvoorbeeld naar geen bescherming tegen vaste stoffen en vocht, een IP11-classificatie verwijst naar bescherming tegen het binnendringen van vaste stoffen >50 mm en druppelend water, en een IP68-classificatie verwijst naar stofdicht en bescherming tegen voortdurende onderdompeling in water.

Hoe ziet IP-testen eruit?

Het IP-certificeringsproces is nauwgezet en nauwkeurig. De test van de M300 RTK bestond uit het plaatsen van de drone op een draaitafel en het besproeien met water van 12,5 l/min door een mondstuk van 6,3 mm breed vanaf een afstand van 3 m. De tafel draaide met 1 omw/min en de test duurde 3 minuten en daarna werd de drone beoordeeld op binnendringend vocht.

Sproeitest 2

Onafhankelijke certificering van Center Testing International Group Co., Ltd. in een laboratoriumomgeving heeft de M300 RTK beoordeeld op IP45, wat betekent dat het:

Beschermd tegen objecten > 1,0 mm en water dat vanuit elke richting met krachtige stralen (12,5 mm (0,49 in)) tegen de behuizing wordt geprojecteerd

Hoewel deze tests werden uitgevoerd in een laboratoriumomgeving, die moeilijk rechtstreeks te correleren is met specifieke omgevingscondities, suggereert de IP45-classificatie van de M300 RTK dat kritieke missies van korte duur niet zullen worden onderbroken door lichte tot middelmatige regen.

Hoe hebben we IP45 bereikt: slim en robuust ontwerp?

Een deel van waarom de M300 RTK dit beschermingsniveau kan bereiken, kan worden verklaard door de uitgebreide wijzigingen die we hebben aangebracht om de nieuwe intelligentiefuncties mogelijk te maken.

Om Smart Pin & Track, Smart Inspection, AI Spot Check en meer te ontgrendelen, heeft de M300 RTK meer verwerkingskracht dan alle andere DJI-drones, inclusief de Mavic-serie. Computers kunnen erg heet worden en om rekening te houden met de warmte die wordt gegenereerd door de ingebouwde CPU’s van de M300 RTK, moesten we een elegante oplossing voor warmtebeheer ontwikkelen.

Alle gevoelige internals, inclusief de Flight Controller, ingebouwde CPU’s, OcuSync-systeem, ESC’s en vision-systeem voor FlightAutonomy, en meer, zijn geconsolideerd in het hoofdgedeelte van de M300 RTK, dat is afgesloten van de externe omgeving.

Alle geproduceerde afvalwarmte die niet door de onderste ventilatieopening verdwijnt, zal naar de bovenkant van de drone stijgen waar het wordt overgebracht naar een metalen plaat. Naarmate de plaat opwarmt, wordt de warmte afgevoerd door inkomende, ruisende lucht die wordt aangevoerd door koelventilatoren. Tegelijkertijd scheidt deze metalen plaat de avionica in het hoofdgedeelte van de drone van de externe omgeving en voorkomt het binnendringen van vaste stoffen en vloeistoffen.

Warmteafvoer

Dit ongebruikelijke ontwikkelingspad, waarbij extra rekenkracht een opnieuw ontworpen warmtebeheersysteem vereist, wat op zijn beurt weer van invloed is op de weersomstandigheden, resulteert uiteindelijk in een platform dat slimmer en sterker is dan ooit tevoren.

Stabiliteit in de wind

Turbulentie en windsnelheden tot 15 m/s of 33,5 mph zullen de M300 RTK niet storen dankzij het ontwerp met de omgekeerde propeller, de krachtige motoren en de geoptimaliseerde FC- en ESC-algoritmen.

Inspectiemissies die een stabiele basis nodig hebben om een ​​heldere opname te maken, kunnen erop vertrouwen dat de M300 RTK zelfs in winderige omstandigheden presteert.

Om het situationeel bewustzijn van de piloot in winderige omstandigheden te maximaliseren, wordt de detectie van windsnelheid en -richting aan boord weergegeven op de afstandsbediening van de piloot op hun primaire vluchtdisplay. Klik hier voor meer informatie over DJI’s Primary Flight Display.

Een gezonde drone is een veilige drone

Vloot In De Regen

Om optimale prestaties te garanderen, vooral in extreme omgevingen en weersomstandigheden, is het belangrijk om je M300 RTK net zo te onderhouden als een auto. Met het geïntegreerde gezondheidsbeheersysteem kan uw M300 RTK zijn kilometerstand volgen en de status van alle systemen weergeven. Ons nieuw geïntroduceerde onderhoudsprogramma zorgt ervoor dat uw drone de professionele zorg en service krijgt die hij nodig heeft om optimaal te presteren.

Voor meer informatie over het onderhoudsplan, Klik hier.

Gebruik uw gezond verstand

De M300 RTK herdefinieert de industriestandaarden voor stabiliteit en betrouwbaarheid van drones.

Meer dan al zijn voorgangers is de M300 RTK bestand tegen vocht, wind en extreme temperaturen, waardoor missies zelfs bij onvoorspelbaar weer kunnen worden uitgevoerd.

Tegelijkertijd willen we piloten eraan herinneren om hun gezond verstand te gebruiken wanneer ze vliegen, dat IP-classificaties in de loop van de tijd kunnen verslechteren en dat de M300 RTK niet mag worden gebruikt in omstandigheden of neerslag die groter is dan die vermeld in de certificering.

Voor vragen verwijzen wij u naar de M300 RTK Disclaimer en veiligheidsrichtlijnen om gedetailleerde specificaties over prestaties te controleren.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken