Nieuwe firmwareversie voor de Matrice 30-serie

Sinds de release heeft DJI’s compacte vlaggenschipvliegtuig voor industriële toepassingen, de Matrice 30-serie, commerciële dronepiloten een efficiënte, intelligente, veilige en betrouwbare operationele ervaring geboden dankzij de krachtige prestaties.

Op 8 november kreeg dit vlaggenschip-vluchtplatform een ​​nieuwe firmware-upgrade, waardoor een aantal praktische functies werden toegevoegd en het operationele potentieel opnieuw werd verhoogd.

Aanzienlijke upgrades voor Smart Inspection

Regelmatige UAV-inspectie van bruggen, elektriciteitsnetten, olievelden, pijpleidingen en andere apparatuur kan risico’s identificeren en tijdig een normale werking garanderen, maar het proces is repetitief en arbeidsintensief voor piloten. Het gebruik van Smart Inspection kan een aantal van deze uitdagingen verlichten, waardoor inspecties tegen lage kosten, met hoge efficiëntie en met hoge kwaliteit kunnen worden uitgevoerd.

Met Smart Inspection kunnen piloten hun handmatige vluchten vastleggen, inclusief vliegroutes, cardanische hoeken en foto-instellingen. Vervolgens kan elke piloot terugkeren naar dezelfde locatie en de M30 automatisch elke opgeslagen vlucht laten herhalen. Slimme inspectie helpt tot 90% van de bewerkingsstappen te besparen, waardoor de inspectie-efficiëntie drastisch wordt verhoogd. Deze meest recente firmware-update verbetert de nauwkeurigheid van de media-opname en zorgt ervoor dat de verzamelde foto’s accuraat en precies zijn.

1. Nieuw doelframe

Bij het opnemen van taken wordt “Doelframe” toegevoegd onder de zoomlens: het doelobject wordt vóór het doelobjectframe onder de zoomlens geplaatst. Nadat de opname van de missie is voltooid, zal het systeem automatisch het doelgebied van het shotmonster in beeld brengen, zonder dat handmatige framing nodig is, wat de efficiëntie van de routeplanning aanzienlijk verbetert.

2. AI-ondersteunde zoomstabilisatie

In het verleden werd Smart Inspection, wanneer de zoomlens werd gebruikt om het doel te vinden en vast te leggen, gemakkelijk beïnvloed door RTK-signaalfouten, sterke wind, enz., waardoor het doelobject soms niet nauwkeurig kon worden gefotografeerd.

Met deze nieuwste firmware-upgrade zoekt een nieuw AI-algoritme naar het ingekaderde doel op het groothoekscherm en past het aan om de opnamehoek van de camera te helpen corrigeren. Dit helpt ervoor te zorgen dat voor elke operatie hetzelfde doelgebied wordt vastgelegd.

Op de juiste afstand hoeft de drone niet vaak van positie te veranderen, en een enkel waypoint kan nauwkeurig meerdere doelobjecten fotograferen, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd. Bij een recente bruginspectietest werd de Matrice 30 gebruikt om meerdere brugsluisklemmen te schieten op een afstand van 50 meter van een enkel waypoint, waardoor de efficiëntie van een enkele inspectiemissie met 2,6x toenam.

3. Nieuwe herstelmeetfunctie

Inspectiewerkzaamheden zijn periodiek en vast van aard en worden gemakkelijk beïnvloed door veranderingen in extern omgevingslicht, wat resulteert in onduidelijke fotografie.

De nieuwe firmware voegt een nieuwe herstelmeetfunctie toe. De drone registreert de helderheidswaarde en andere parameters van de voorbeeldopname tijdens de taakopname en herstelt de meting onafhankelijk bij het opnieuw maken van de opname. ‘S Avonds kan de M30 nog steeds duidelijke details van de doelfoto’s maken, om de kwaliteit van de operationele resultaten te waarborgen.

Herstelmeting 2Niet-herstelde meting aan de linkerkant versus herstelde meting aan de rechterkant

4. Vlieg langs niet-foto-waypoints

Sommige waypoints in een vliegroute zijn ingesteld voor de veiligheid, zoals het vliegen over een hoogspanningslijn, in plaats van om specifiek foto’s te maken. Met deze nieuwste firmware kunt u de drone instrueren om niet langer te vertragen wanneer deze bij deze niet-foto-waypoints aankomt, maar in plaats daarvan zijn snelheid te behouden. Dit optimaliseert de route-efficiëntie verder en spaart de batterij.

Verbeterde kaartnauwkeurigheid

Met deze nieuwste firmwareversie kan de Matrice 30-serie microseconde tijdsynchronisatie realiseren tussen de camera, vluchtcontroller, RTK en gimbal-systeem, waardoor de kaartnauwkeurigheid aanzienlijk wordt verbeterd.

Als u bijvoorbeeld werkt met een GSD van 5,01 cm/px, een vlieghoogte van 141 m en een vliegsnelheid van 7,5 m/s, kan een horizontale nauwkeurigheid van 13,9 cm en een verticale nauwkeurigheid van 22,3 cm worden bereikt.

Nu kan de M30-serie worden gebruikt bij verschillende karteringswerkzaamheden, zoals het meten van voorraadvolumes, om snel waardevolle informatie te verkrijgen voor hulp op bouw- en mijnbouwlocaties. Na een noodsituatie of natuurramp kan de M30 snel een kaart samenstellen om de hulpverlening te helpen.

Ondersteuning voor het downloaden van wereldwijde hoogtegegevens

In het verleden moesten gebruikers vooraf DSM-bestanden importeren om terreininformatie te krijgen, wat vervelend en tijdrovend is.

Nu ondersteunt de M30-serie het direct downloaden van wereldwijde hoogtegegevens via Pilot 2, waardoor terreinvolgmissies mogelijk worden.

(Opmerking: de nauwkeurigheidsfout van individuele gebieden is groot, dus het wordt aanbevolen om voor gebruik te verifiëren en aandacht te besteden aan de vliegomgeving tijdens het gebruik om de vliegveiligheid te garanderen.)

Dsm-Download 1Kies voor lokaal importeren of downloaden

Dsm-Download 2Selecteer het DSM-bestand na het openen van de grondsimulatievlucht

Extra diverse updates

Optimalisatie van brandbeveiliging voor de M30T thermische camera

Infraroodcamera’s zijn inherent gevoelig en onjuist gebruik kan onomkeerbare schade veroorzaken. Deze nieuwste firmware optimaliseert de brandbeveiliging van de thermische camera om de kans op schade te verminderen. Lees onze Basishandleiding thermische drones voor meer informatie over hoe u uw thermische camera’s tegen schade kunt beschermen.

Om toegang te krijgen tot deze nieuwste firmwareversie, navigeert u naar de M30 Downloads-pagina of klikt u op hier.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken