Raptor Maps en DJI werken samen om Mavic 3T-vluchtplanning te optimaliseren voor gebruiksscenario’s op zonne-energie

Raptor Maps, een toonaangevende leverancier van zonne-software, werkt samen met DJI Enterprise om input en tests te leveren voor de nieuwste update van DJI’s Pilot 2-vluchtplanningssoftware (update-opmerkingen). Beschikbaar voor de Mavic 3T (M3T) droneverbetert de update het vermogen van de M3T om efficiënt en nauwkeurig gegevens vast te leggen voor inspecties van zonneparken, vermindert gebruikersfouten en maakt uiteindelijk een “hands-off” luchtthermografie-inspectie van begin tot eind mogelijk die voldoet aan de gegevensvastleggingsnormen van Raptor Maps.
Thermografie vanuit de lucht via drones is uitgegroeid tot de beste inspectieoplossing voor zonne-inspecties en biedt veilige, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige methoden voor het vastleggen van gegevens. Door gebruik te maken van DJI’s Thermal SDK om beelden van DJI’s drones op te nemen, verwerkt en analyseert Raptor Maps deze beelden vervolgens om nauwkeurige en bruikbare inzichten bieden naar afwijkingen in apparatuur die van invloed zijn op de stroomproductie en inkomstenderving veroorzaken voor eigenaren van activa, allemaal in kaart gebracht en gegeorefereerd naar een digitale tweeling van het zonnepark.

Als een toonaangevende leverancier van analyses voor het beheer van zonne-energie, identificeerde Raptor Maps de mogelijkheid voor verbeteringen in de vluchtplanning met feedback rechtstreeks van piloten in het veld.

Met de software-update kunnen piloten tijdens de vlucht de thermische en visuele feed bekijken.

Updates voor Pilot 2-software verhogen de efficiëntie van de M3T-drone

Met de updates van DJI Pilot 2 hoeven piloten die de M3T-drone gebruiken niet langer de vliegtuigoriëntatie na elk waypoint aan te passen, waardoor het giswerk over de vraag of de ingestelde vluchtgrens groot genoeg zal zijn om alle rijen van een vluchtgrens te dekken, verleden tijd is. Bovendien voegt de update de mogelijkheid toe om automatisch een vliegroute aan te passen op basis van een bepaalde camerahoek, waardoor het giswerk bij het vliegen over een bepaald inspectiegebied wordt verminderd.

Piloten kunnen tijdens de vlucht de thermische en visuele feed bekijken en live temperatuurmetingen volgen. Thermische camerawaarden zoals emissiviteit kunnen ook voor of tijdens de vlucht worden aangepast.

Raptor-Kaarten M3E - 2Een screenshot van de DJI Pilot 2-app

Tests door de interne experts van Raptor Maps hebben aangetoond dat zowel de snelheid als de kwaliteit van het vastleggen van gegevens is verbeterd, evenals een vermindering van de totale tijdsinvestering van de piloot die nodig is om een ​​zonnepark nauwkeurig en veilig te inspecteren. Deze verbeteringen kunnen worden toegeschreven aan het nieuwe gemak van missieplanning en de sluitertijd van 0,7 s van de M3T voor het vastleggen van zowel visuele als thermische beelden waardoor hogere vliegsnelheden mogelijk zijn.

Deze vluchtmodusplanning was voorheen alleen mogelijk met de Matrice 210 + Zenmuse XT/XT2 met behulp van DJI GS Pro. Bij het uitvoeren van gegevensverzameling voor a Raptor uitgebreide inspectie van een zonnepark van 10 MW, ziet u hieronder het tijdsverschil van 1 uur en 40 minuten tussen deze twee systemen, om nog maar te zwijgen van de extra tijd die wordt bespaard door het vermijden van extra batterijwisselingen met de 45 minuten vliegtijd van de M3T (17 minuten meer dan de Matrijs 210 + XT2). Wanneer rekening wordt gehouden met batterijwissels en vliegtijd om naar huis terug te keren, voert de M3T in dit voorbeeld de gegevensverzameling ongeveer 4 keer sneller uit.

Raptor-Kaarten M3E - 3Een screenshot van DJI Pilot 2 voor M3T

Raptor-Kaarten M3E - 4Een screenshot van DJI GSPro voor M210 + XT2

“We zijn erg enthousiast over deze nieuwe update van DJI, omdat het een enorme impact zal hebben op het eenvoudiger maken van zonne-inspecties voor onze piloten en consistenter voor onze verwerkingsbehoeften”, zegt Chris Wilson, Raptor Maps Data Manager en een van Maps’ in -huis drone-experts. “Dit maakt een ‘hands-off’ luchtthermografie-inspectie-ervaring voor de dronepiloot mogelijk, wat de broodnodige automatisering en verbeteringen van de gebruikerservaring toevoegt.”

U kunt de aangepaste vliegtuigkoers en gimbal-pitch inschakelen door naar Geavanceerde instellingen te gaan bij het plannen van een kaartmissie voor de M3T in de Pilot 2-toepassing.

DJI is ook van plan om in een toekomstige update de mogelijkheid toe te voegen om terreinvolging mogelijk te maken op basis van een digitaal oppervlaktemodel met deze vliegmodus. Dezelfde mogelijkheid voor missieplanning is gepland voor de Matrice 30-serie, terwijl de cardanische ophanging van de M300-serie momenteel kan worden gedraaid voor het vastleggen van gegevens.

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Raptor Maps, kunt u contact met hen opnemen hier.

Over Raptor-kaarten

Raptor Maps bouwt het besturingssysteem voor de zonne-industrie, waardoor de industrie kan opschalen en de wereldwijde klimaatdoelstellingen kan halen. Ons platform voor het beheer van de levenscyclus van zonne-energie (Raptor Solar) biedt informatie voor de hele zonne-energie-industrie en biedt de tools en het registratiesysteem dat eigenaren van activa, managers, O&M, ontwikkelaars en EPC’s nodig hebben om hun zonne-installaties te bouwen, te onderhouden en uit te breiden. De kern van het platform wordt gevormd door continu evoluerende digitale tweelingen met geo-referenties van uw zonne-activa, die integreren met de gegevensbronnen die u nodig hebt om bruikbare inzichten te verkrijgen. Raptor Solar overbrugt de kloof tussen inzicht en actie, verbetert de gezondheid van activa en energieproductie, vermindert risico’s en verhoogt uiteindelijk het rendement van zonne-activa. Neem contact met ons op via raptormaps.com/contact voor meer informatie over Raptor Maps of om een ​​demo te plannen

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken