Nieuwe functies voor uw DJI-drones

De volgende grote firmware-update voor je DJI Enterprise-drone is er! We hebben maanden aan gebruikersfeedback en testen geconsolideerd in een update die tal van nieuwe functies bevat voor de Mavic 3 Enterprise-serie, Matrice 30-serie en Matrice 300 RTK professionele drone-platforms. Het is veilig om te zeggen dat uw alledaagse commerciële drone nu krachtiger, capabeler en nuttiger is dan ooit.

Talloze gebruikers uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de openbare veiligheid over de hele wereld gebruiken de transformatieve technologie van DJI om hun werk gedaan te krijgen op een manier die eenvoudiger, slimmer en veiliger is. Nu tillen we deze buitengewone combinatie van prestaties, transporteerbaarheid en gebruiksgemak naar een hoger niveau door verschillende waardevolle verbeteringen aan onze vlaggenschipoplossingen aan te brengen.

Terwijl we de upgrades hieronder in detail bekijken, zul je merken dat sommige functies uniek zijn voor hun individuele drone-series, maar dat er veel nieuwe functionaliteiten zijn geïntroduceerd op alle Mavic 3E-, M30- en M300 RTK-platforms. Het belangrijkste om te weten is dat elke verbetering rechtstreeks voortkomt uit uw feedback, aangezien het luisteren naar onze klanten en het continu verbeteren van onze producten deel uitmaakt van de DJI-filosofie.

Laten we nu eens kijken naar wat er nieuw is in de firmware-update van maart 2023 die is uitgebracht voor uw DJI Enterprise-drone…

Firmware-updates voor de DJI Mavic 3 Enterprise-serie

Nieuwe Point of Interest (POI) vluchtmodus

Point of Interest is een nieuwe intelligente vliegmodus waarmee u snel in een baan rond een point of interest kunt vliegen en uitgebreide gegevens kunt verzamelen met een 360-graden zicht op het doelwit. Dit is een van de meest gevraagde functies van eerstehulpverleners en openbare veiligheidsinstanties die gemakkelijk een baan willen toevoegen aan hun ongevallenreconstructiegegevensverzameling of een baan om een ​​scène. Met deze tool kunnen ook verticale structuren of gebieden worden vastgelegd.

Hier is hoe POI werkt met de Mavic 3E-serie: vlieg direct over het doelwit en laat een speld vallen op de locatie van de drone. Vlieg nu een stukje terug, zodat je naar de pin kunt kijken, en activeer de POI-modus. U ziet de optie om de hoogte/gimbal pitch/snelheid aan te passen. U kunt uw huidige vliegsnelheid ook vergrendelen door op C1 op de achterkant van de afstandsbediening te drukken. De drone behoudt nu automatisch een consistente straal terwijl hij rond het doel draait. Als u gegevens wilt verzamelen, schakelt u de getimede foto-opname in.

Firmware-Updates Maart 2023 - Poi Terra 2

Hier is nog een heel eenvoudig voorbeeld van wat u gemakkelijk kunt bereiken met de nieuwe POI-modus:

Dit 3D-model is afgeleid van 330 beelden die in ongeveer 4 minuten zijn gemaakt met de POI-modus. De Mavic 3E bevond zich op een hoogte van 200 meter, vloog zijwaarts rond het doel met een snelheid van ~2 m/s en nam 1 foto/seconde. De gegevens werden vervolgens aan elkaar genaaid in de DJI Terra all-in-one mapping software.

Onderste hoogtelimiet in Real-Time Terrain Follow

De intelligente vliegmodus waarmee uw Mavic 3E/3T consequent op dezelfde hoogte boven de grond kan vliegen met alleen de ingebouwde sensoren, wordt slimmer met de nieuwe firmware. Als gevolg hiervan wordt het minimale hoogteplafond in Real-Time Terrain Follow verlaagd van 80 m naar 30 m, waardoor uw drone veel dichter bij het oppervlak kan vliegen en gegevens met een hogere resolutie van het doelgebied kan vastleggen.

Real-Time Terrain Follow ondersteunt nu hoogtes van 30 tot 200 meter.

Nieuwe camerahoekinstellingen voor missieplanning

Je kunt nu de richting en helling/hoek van de gimbal van de camera instellen terwijl je autonome vluchtmissies plant. Deze mogelijkheid kan met name waardevol zijn voor bouwtechnische scenario’s en tijdens zonne-inspecties waarbij de camera loodrecht (of onder een bepaalde hoek) op de PV-panelen moet staan.

Nieuwe instelbare infraroodparameterfunctie in Mavic 3T

Een andere veelgevraagde functie die met deze firmware-update naar de Mavic 3 Thermal-platforms komt, is de mogelijkheid om de infraroodparameter aan te passen. U kunt nu de afstand tussen de drone en zijn doelwit vastleggen en ook de reflectiviteit van het doelwit instellen, waardoor de Mavic 3T temperatuurmetingen nauwkeuriger kan berekenen.

Firmware-update voor de DJI Matrice 30-serie

Slimme foto bij weinig licht als Waypoint-actie

Deze krachtige nieuwe functie, exclusief verkrijgbaar bij de DJI M30, stelt de camera en ingebouwde software van de drone in staat om heldere foto’s te maken, zelfs bij weinig licht. Met de nieuwste firmware-update van de M30 kan Smart Low-Light Photo worden gevonden als een selecteerbare actie tijdens Waypoints-missies.

DJI Matrice 300 RTK-firmware-update

Zenmuse L1-kalibratiemeldingen tijdens handmatige vluchten

Omdat IMU-kalibratie een vereiste is voor LiDAR-nauwkeurigheid, moet de Zenmuse L1 vóór, tijdens (elke 100 seconden van de vluchtmissie) en na de gegevensverzameling worden gekalibreerd om optimale resultaten te produceren. Terwijl kalibratievluchten automatisch in de vliegroute worden ingevoegd in voorgeprogrammeerde missies, vereist de handmatige vluchtmodus dat operators op de kalibratieknop klikken om ervoor te zorgen dat er geen obstakels zijn in het bereik van 30 meter voor de drone. Met de nieuwe firmware-update krijg je handige herinneringen om de sensor te kalibreren via prompts naar de Manual flight-interface in de DJI Pilot 2-app.

Firmware-Updates Maart 2023 - M300 + L1

Nieuwe functies voor Mavic 3E/3T, M30/30T en M300 RTK

Terrain Follow bundelt de krachten met Mission Modes

U kunt nu gebruikmaken van de superhandige Terrain Follow-functie in combinatie met de vluchtplanningsmodi Oblique en Linear. Terrain Follow kan ook worden gebruikt in combinatie met Smart Oblique Capture bij gebruik van de M300 RTK met de P1-sensor. Deze mogelijkheid is enorm in termen van zowel efficiëntie als gemak, omdat het de flexibiliteit van missieplanningsmodi verbetert, waardoor ze ook kunnen worden gebruikt in gebieden met variaties in terrein.

Deze verbeteringen zijn het meest incrementeel voor gebruikers van de DJI Mavic 3 Enterprise-serie, omdat de turbo-geladen terreinherkenningsfunctie van hun drone, ook wel Real-Time Terrain Follow genoemd, nu ook compatibel is met Smart Oblique Capture. Dit betekent dat u in plaats van alleen maar top-down shots van het doelwit te maken, nu eenvoudig 3D-modellen kunt maken van zelfs die gebieden met grote hoogteverschillen.

Als u een DSM gebruikt voor het volgen van terreinen, kunt u uw eigen gebied importeren of eenvoudig het gebied downloaden van internet in de Pilot 2-app.

Hier is een kort samenvattend overzicht waarin de compatibiliteit van de Terrain Follow-functie met verschillende missiemodi wordt uitgelegd:

Soorten missies die nu het volgen van terrein ondersteunen

2D-mapping

Slim schuin

Schuin

Lineair

M3E DSM volgt

M3E Realtime terrein volgen

X

M3T DSM volgt

X

M3T Realtime terrein volgen

X X

M30 DSM volgt

X

M300 RTK DSM volgt


(Alleen bij P1)

Firmware-Updates Maart 2023 - Dsm Terrain Volgt

Nieuw automatisch missiemenu op handmatig vluchtscherm

Als je handmatig vliegt, vind je een nieuwe knop die het automatische missiemenu opent, waar je vluchtroutes kunt selecteren of nieuwe kunt maken. Voorheen, als je midden in een vlucht zat, was de enige manier om toegang te krijgen tot Mission Planning, het vluchtscherm te verlaten en eerst terug te keren naar het startscherm van Pilot 2. Deze nieuwe Mission Planning-knop is een handige toevoeging aan de handmatige modus waarmee je de missie kunt selecteren die je wilt uitvoeren, of zelfs een nieuwe kunt maken vanaf waar je bent.

Verbeterde ondersteuning voor offline kaarten in Pilot 2

Voorheen kon je wegenkaarten alleen voor offline gebruik downloaden als de afstandsbediening met internet was verbonden. Nu heb je de mogelijkheid om te gebruiken Maptilers website om verschillende offline kaarten op uw computer te downloaden, of uw eigen gegevens te formatteren naar het mbtiles-formaat en deze te importeren naar de Pilot 2-app op de RC.

Als je internet hebt, werken de beschikbare satellietgegevens meestal prima, maar als de beelden verouderd zijn (bijv. mijnbouw, constructie), is het fijn om een ​​bijgewerkte basiskaart te hebben, of de mogelijkheid om belangrijke informatielagen toe te voegen (zoek- en reddingsoperaties). ). Sommige gebruikers willen om veiligheidsredenen ook geen verbinding maken met internet of een gebruiker gaat naar een afgelegen gebied zonder internet, dus deze optie biedt de mogelijkheid om satellietkaartgegevens volledig offline te hebben.

Cross-compatibele Polygoon naar Mapping-modus voor teammissies

Gebruikers van FlightHub 2, ons cloudgebaseerde beheerplatform voor drone-operaties, kunnen nu snel reageren op zich ontwikkelende situaties met behulp van de nieuwe Polygon to Mapping Mission. Met deze functie kunnen teams polygonen op verschillende platforms efficiënt synchroniseren voor snelle mapping.

Tijdens een SAR-missie kan de commandant bijvoorbeeld zijn computer gebruiken om een ​​polygoon te tekenen over een interessegebied en deze toewijzen aan een piloot in het veld. De drone-operator ontvangt de polygoon op zijn afstandsbediening. Wanneer ze de polygoon selecteren, krijgen ze een knop te zien die, wanneer erop wordt gedrukt, de drone zal aansturen om automatisch het gebied in kaart te brengen dat aan die polygoon is toegewezen.

Nieuwe Safe Takeoff Altitude-optie

Veiligheid is een essentieel onderdeel van onze ontwerpfilosofie; we voegen voortdurend functies toe om het te helpen verbeteren. Deze firmware-update biedt u de mogelijkheid om een ​​hoogtelimiet voor starts in te stellen en de routeveiligheid tijdens kaarttaken te verbeteren.

Wachtwoordbeveiliging voor lokale gegevensmodus

U hebt nu de mogelijkheid om een ​​wachtwoord in te stellen om de lokale datamodus in en uit te schakelen. Dit voorkomt dat de modus per ongeluk wordt uitgeschakeld door onbedoeld omschakelen van toetsen. Nadat u een wachtwoord hebt ingesteld, kunt u de netwerkbeveiligingsmodus alleen wijzigen of de functie-instellingen aanpassen nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd.

Andere verbeteringen

Er zijn verschillende andere UI-verbeteringen en systeemupgrades die zijn geïntroduceerd in de Mavic 3E/3T-, M30/30T- en M300 RTK-droneplatforms, waaronder optimalisatie van de firmware-updateprompt in de DJI Pilot 2-app en de toevoeging van de mogelijkheid om export logs door verschillende modules. Bekijk zeker de volledige release-opmerkingen voor de Mavic 3 Enterprise-serie hierde Matrice 30-serie hieren de M300 RTK-drone hier.

En zoals altijd, blijf je suggesties insturen, zodat we je ervaring met DJI-producten kunnen blijven verbeteren. Uw feedback is van onschatbare waarde om ons te helpen de updates te leveren die u nodig hebt.

Onze vorige updates gemist?

Ontdek hoe we DJI-drones de afgelopen maanden hebben verbeterd:

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken