RMUS zet de standaard voor pilotentraining voor onbemande systemen

Wie had ooit gedacht dat vaardigheden op het gebied van videogames konden worden overgedragen naar een drone-programma? Interessant is dat Kyle Nordfors, programmamanager van een drone-observatieprogramma, maakte over hoe snel mensen kunnen leren vliegen met DJI’s Matrice 300. Eerder dit jaar volgden hij en het Search & Rescue-team van Weber County Sheriff’s Office de RMUS DJI M300-training. De luchtvaartervaring onder de studenten varieerde van absolute beginners tot gevorderde en ervaren piloten.
“Min of meer mensen leerden de M300 in hetzelfde tempo te vliegen, omdat hij net als elke andere drone vliegt. Maar als het op de gimbal aankwam, leek het erop dat mensen die meer technisch onderlegd zijn en meer hand-oogcoördinatie van videogames hebben, meer geneigd waren de gimbal te bedienen dan anderen”, zegt Kyle.

Kyle Nordfors, Weber County Search and Rescue

Het team volgde de persoonlijke training omdat ze hun mogelijkheden voor piloten op afstand opschalen. “Je neemt niet langer alleen een drone voor consumenten of een prosumer en gooit die in de lucht en leert gaandeweg. Dit zijn geavanceerde en complexe vliegtuigen met zoveel mogelijkheden. Vooral de M300 vereist professionele training”, merkt Kyle op.

Elke UAS-piloot is opgeleid om bekwaam te zijn in het inzetten van hun vliegtuig

Het belang van goed opgeleide piloten voor onbemande luchtsystemen (UAS) geldt over de hele linie in elke branche. Dat is waarom Rocky Mountain onbemande systemen (RMUS), de toonaangevende leverancier van onbemande systeemoplossingen in Noord-Amerika, biedt uitgebreide basistraining door middel van diepgaande productspecifieke training om ervoor te zorgen dat onze klanten de vaardigheden en kennis hebben die ze nodig hebben om met vertrouwen een succesvol UAS-programma te lanceren en te behouden.

RMUS heeft twee trajecten ontwikkeld voor UAS-onderwijs: één voor managers en één voor operators. Voor managers ontwierp RMUS RMUS D3P™ – Training UAS-programmamanager, een gedetailleerd overzicht van het maken, bedienen en onderhouden van een UAS-programma. Deelnemers krijgen praktische kennis van productspecifieke systemen en kunnen na afronding van de cursus een UAS-programma overzien.

Rmus-Bibliotheek

Voor operators biedt RMUS intensieve hands-on vaardigheidstraining voor degenen die nieuw zijn in de commerciële UAS-industrie, waarbij ze kennismaken met drone-operaties, voorschriften en apparatuur. De RMUS UAS Foundations-training stelt nieuwe piloten op met basisvliegvaardigheden en is opgenomen in de meeste RMUS-hardwarespecifieke trainingen. De uitgebreide training bestaat uit vier cursussen plus drie aanvullende cursussen van de RMUS Inleiding tot UAS Operations Package.

 • Inleiding tot UAS Flight Controls
 • Inleiding tot camera-instellingen
 • Inleiding tot luchtkartering
 • UAS-failsafes
 • Inleiding tot commerciële UAS
 • Inleiding tot de concepten van deel 107
 • Inleiding tot de verantwoordelijkheden van de drone-bemanning

Met een solide basis op zijn plaats, kan een gedetailleerde training voor het bedienen van vliegtuigen beginnen.

Installatie, payloads en bediening van de DJI Matrice 300 RTK en DJI Mavic 2 Enterprise

Rmus-Login

De RMUS DJI M300 on-demand training biedt een overzicht van vliegtuigactivering, firmware-updates, de H20T/H20-payloads, de DJI Pilot-app voor de M300, batterijonderhoud, basisbediening en RTK-basisstationconfiguratie. De cursus is opgedeeld in een aantal gemakkelijk te volgen video’s met na elke sectie kennisretentietests. DJI Mavic 2 Enterprise On-Demand Training – Geavanceerd, Zoom, Dual bereidt je voor op het gebruik van de DJI Mavic 2 Enterprise Series. De cursus is qua structuur vergelijkbaar met de M300-cursus, maar omvat training over functies die specifiek zijn voor de Mavic 2 Enterprise-serie en payloads.

RMUS heeft ook gedetailleerde trainingen ontwikkeld voor de volgende DJI Enterprise-payloads:

Rmus M300 + L1 + P1De Matrice 300 RTK, Zenmuse L1 en Zenmuse P1

Studenten die de RMUS UAS-training hebben voltooid, kunnen hun vliegtuigen vol vertrouwen bedienen.

“We hebben een lijst met leerdoelen waar we studenten doorheen helpen, en we werken met hen samen totdat ze vertrouwd zijn met elke vaardigheid voordat ik ze goedkeur”, zegt RMUS Chief Training Pilot Chad Walker.

Over een recente persoonlijke training van de Mavic Government Edition die hij in Seattle deed, legt Chad uit: “Ik probeer het klassikale gedeelte tot twee of drie uur te houden en dan gaan we het veld in voor praktische ervaring. We laten studenten gewoon vliegen en comfortabel met de drone werken, en tegen de tweede of derde dag zijn ze er goed in.” Ze waren zo thuis dat ze hun teamgenoten de coole functies lieten zien die ze zelf hadden ontdekt.

Er is geen vervanging voor ‘Stick Time’

Of de training nu live online of persoonlijk is, dankzij de on-demand online basis en introductie tot DJI-ecosysteemsegmenten kunnen piloten vertrouwd raken met de schermen en functies voordat ze de live online of persoonlijke training bijwonen. Dit zorgt ervoor dat ze de vliegtijd maximaliseren voordat de batterijen worden verwisseld en ze bouwen zoveel mogelijk spiergeheugen op in elk vlieguur.

Rmus Weber County M300

De granulariteit die kan worden bereikt in de live online of persoonlijke training is ook van onschatbare waarde voor studenten. Zoals Kyle van Weber County opmerkt, zijn de fijne details en uitleg van de verschillende aspecten van de Zenmuse H20T-camera het extra onverwachte voordeel dat hij en het team hebben gekregen van de persoonlijke training van de RMUS M300.

“Je weet wat het wel en niet kan doen, en dan is er hoe je het in het veld kunt gebruiken.” Daar maakt de opleiding het verschil. “We hebben ons verdiept in het gebruik van deze tools in het veld, naast het kennen en begrijpen van de technische specificaties”, zegt Kyle.

Rmus Weber County Over De Schouder

Hoewel de training optioneel is, benadert RMUS deze als een verlengstuk van haar dienstverlening aan klanten. Het trainingsteam helpt je door het leerproces en deelt inzichten en best practices voor het opzetten van UAS-programma’s en het beheren van vloten. Op bezoek komen RMUS.com/onderwijs om je UAS-programma en carrière naar nieuwe hoogten te brengen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken