Top 5 kenmerken van de Mavic 2 Enterprise Advanced

Met 2020 stevig achter ons, is het tijd om naar de toekomst te kijken en wat is een betere manier om te beginnen dan met de lancering van de Mavic 2 Enterprise Advanced (M2EA). Dat klopt, de Mavic-serie is terug en deze keer beter dan ooit met de M2EA met een groot aantal nieuwe functies en prestatie-upgrades.
Met alles wat je van de Mavic-familie mag verwachten; betrouwbare vliegtijden, een solide batterijduur en krachtige modules, allemaal verpakt in een compact, slank ontwerp met inklapbare armen voor eenvoudige implementatie, de M2EA heeft ook een aantal serieuze verbeteringen ondergaan die de hele serie naar een hoger niveau tillen. Dit omvat enorme upgrades van de thermische en visuele camera’s naast de toevoeging van een RTK-module die een enorm superieure realtime positioneringsprecisie mogelijk maakt.

In dit artikel bekijken we de top 5 functies die de M2EA tot de nieuwe standaard maken voor kleine commerciële thermische drones.

Verbeterde warmtebeeld-drone-mogelijkheid

Met zijn nieuwe verbeterde thermische sensor heeft de M2EA maar liefst 640×512 thermische resolutie bij een framesnelheid van 30 Hz, zodat je meer details kunt zien dan ooit tevoren. Vergeleken met de resolutie van zijn voorganger van slechts 160×120, is dit een enorme upgrade, waardoor het een van de meest geavanceerde compacte thermische drones is die ooit op de markt is gekomen.

In de afgelopen jaren zijn warmtebeelddrones onmisbaar geworden voor openbare veiligheidswerkers over de hele wereld die in een reeks scenario’s opereren, van brandbestrijdingsmissies in Tsjernobyl tot supergrote inspectiedrones voor zonne-installaties in Brazilië.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Dji Thermal Guidebook Desktop Cta

De nieuwste upgrade voor de M2EA bevat ook een krachtige 16x zoom die operators een ongekend detailniveau geeft, terwijl de Dual Vision-modus betekent dat gebruikers snel kunnen schakelen tussen thermische, visuele of gesplitste weergaven om kritieke details tijdens operaties te helpen herkennen.

M2Ea Dual Vision-Modus

Alleen al deze toename van de warmtebeeldcapaciteit legt de lat voor compacte thermische drones hoger, maar alsof dat nog niet genoeg is, wordt de M2EA ook geleverd met een groot aantal extra verbeteringen.

Enorme 48 MP visuele camera

De M2EA heeft een enorme 48 MP visuele camera in vergelijking met de 12 MP van zijn voorganger. Dit is een enorme upgrade. De maximale beeldgrootte is toegenomen tot 8.000 x 6.000 en met een 1/2-inch CMOS-sensor naast een gigantische 32x digitale zoom is dit letterlijk een van de krachtigste camera’s ooit gezien op zo’n lichtgewicht vliegtuig. In combinatie met de thermische mogelijkheden van de M2EA levert dit een aantal van de meest nauwkeurige en gedetailleerde beelden op een commerciële drone van deze omvang.

M2Ea-Functies

Geavanceerde RTK-module

Met de toevoeging van de nieuwe RTK-module is de M2EA in staat tot positioneringsnauwkeurigheid op centimeterniveau. Real-Time Kinematics of RTK is een zeer gewilde geavanceerde satellietpositioneringstechniek. Het wordt ingezet op de M2EA en wordt gebruikt om positiegegevens die zijn vastgelegd van virtuele en fysieke basisstations te combineren en te contrasteren, waardoor de cameralocatie van de drone in realtime wordt gecorrigeerd met precisie op centimeterniveau.

Als de RTK-module niet genoeg was, biedt de M2EA ook de terugkeer van alle andere verwisselbare modules van zijn voorganger, waaronder;

 • Krachtige spot met 11lx lichtintensiteit op 30m
 • Geavanceerde 100db luidspreker
 • Zichtbaken met een bereik tot 5 km

M2Ea-Accessoires

Verbeterde waypoint-missies

Het waypoint-systeem van de M2EA is vernieuwd om maar liefst 240 waypoints mogelijk te maken. In combinatie met de RTK-module is dit een van de meest geavanceerde compacte inspectiedrones tot nu toe. Het verbeterde waypoint-systeem stelt operators in staat routinevluchtroutes te automatiseren die identieke datapunten vastleggen voor elke vlucht, en automatisch visuele of thermische beelden vastleggen, indien nodig.

In combinatie met de RTK-module maakt dit routine-inspectievluchten zowel nauwkeuriger als eenvoudiger uit te voeren met waypoint-missies die in zeer complexe omgevingen kunnen worden uitgevoerd, waarbij de M2EA zich automatisch aanpast aan obstakels.

Hogere startsnelheden

De Mavic 2 Enterprise-serie is altijd de favoriete drone geweest voor diegenen die een snelle inzet nodig hebben. Met de M2EA kan een getrainde operator in minder dan een minuut uitpakken, voorbereiden en opstijgen. De maximale stijgsnelheid is verhoogd naar 6 m/s, wat betekent dat de M2EA sneller dan ooit ter plaatse kan komen en luchtbewustzijn kan bieden. De maximale daalsnelheid is ook verhoogd tot 5 m/s, wat betekent dat de M2EA sneller naar huis kan terugkeren, wat batterij en tijd bespaart.

M2Ea Afstandsbediening Met Gevouwen Behuizing

Conclusie

Lichtgewicht, draagbaar en betrouwbaar, de M2EA biedt alles wat u van de Mavic-serie mag verwachten, naast een groot aantal enorme upgrades. De boost in zowel thermische als visuele camera’s alleen legt de lat hoger voor commerciële thermische drones, maar met de opname van de RTK-module en verbeterde waypoint-missies bereikt de M2EA een geheel nieuw niveau.

De M2EA heeft dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als zijn voorganger, maar is niettemin sneller, krachtiger, nauwkeuriger en bevat meer geavanceerde technologie. Vergis je niet, de M2EA is de nieuwe standaard voor kleine commerciële drones.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken