Top 6 kenmerken van de H20N

De DJI M300 heeft de standaard gezet voor enterprise drones met een combinatie van duurzaamheid, prestaties en geavanceerde payloads. Het werd in 2020 uitgebracht naast de Zenmuse H20, een hybride multisensoroplossing voor industriële toepassingen en openbare veiligheidsmissies. Kort daarna volgden de H20T, L1 en P1. Onze nieuwste payload, de H20N, is een hybride thermische, zoom-, laserafstandsmeter en Starlight-sensor die krachtige luchtinzichten biedt – ongeacht het weer of het tijdstip van de dag.
De Starlight-sensor is de belangrijkste innovatie. Het is ideaal voor het opsporen van vitale details bij slecht zicht, of u nu een zoek- en reddingsmissie uitvoert of een locatie in het donker beveiligt. Hier zijn zes H20N-functies die we graag willen delen met de Enterprise-community.

Starlight-sensoren voor operaties bij weinig licht

Er zijn tal van scenario’s waarin warmtebeeldcamera’s niet de beste oplossing zijn. Tijdens Search & Rescue-missies vertellen oppervlaktetemperatuurmetingen van een thermische sensor niet altijd het hele verhaal. Ze vereisen een zekere mate van interpretatie en operators kunnen worden misleid door omstandigheden, kleding en zelfs reddingsdekens. Dit alles kan het identificeren van mensen bij weinig licht een grote uitdaging maken.

Starlight-sensoren zijn anders. Om te begrijpen hoe laten we beginnen met verlichtingssterkte. Dit is de intensiteit van het licht dat een bepaald gebied afgeeft. Het wordt gemeten in Lux (ook wel de lichtstroom per oppervlakte-eenheid genoemd). 1 Lux is gelijk aan één lumen per vierkante meter. Over het algemeen heeft het menselijk oog moeite om objecten te identificeren wanneer de lichtintensiteit onder de 20 Lux daalt.

Starlight-sensoren hebben een groter diafragma en een kortere sluitertijd in vergelijking met standaardcamera’s. Hierdoor kan meer licht de sensor bereiken, voor meer duidelijkheid bij weinig licht. De sensor werkt samen met algoritmen die beeldruis onderdrukken en de beeldkwaliteit verbeteren.

Onze Starlight-sensor bevindt zich in zowel de Zoom- als de Wide-camera’s op de H20N. Wanneer de payload in de nachtmodus wordt gebruikt, schakelt de camera het IR-filter van de lens en worden de ISP-parameters aangepast. Een intelligent algoritme voor verbetering bij weinig licht stelt operators in staat om lichtbronnen van slechts 0,0001 Lux te detecteren, veel verder dan wat het menselijk oog kan zien.

Het resultaat is een baanbrekend vermogen om doelen en interessante punten door de duisternis duidelijk te zien.

H20N Gesplitst Scherm - Camera Met Menselijk Oog Versus SterrenlichtLinks: Uitzicht vanuit het menselijk oog; Rechts: Starlight Zoom-camera

Krachtige zoommogelijkheden

De H20N heeft een 4MP 20x hybride optische zoomcamera met toegevoegde Starlight-functionaliteit. Deze krachtige combinatie maakt een reeks openbare veiligheids- en beveiligingstoepassingen mogelijk, van het zoeken naar vermiste mensen tot het identificeren van illegale stropers in het donker, tot nachtelijke patrouilles van mijnen, bouwplaatsen en andere gevoelige gebieden.

We zijn verheugd om te zien dat deze technologie zich vertaalt in aanzienlijke voordelen voor nachtelijke zoek- en reddingsmissies. Close-ups met hoge resolutie en herkenbare afbeeldingen bij weinig licht beloven valse positieven te verminderen, beslissingen over de inzet van middelen te verbeteren en de tijd die missies in beslag nemen van begin tot eind te verkorten.

Top 6 Functies H20N 1

Dubbele thermische sensoren

Als aanvulling op onze nieuwe Starlight-mogelijkheid, bevat de H20N dubbele thermische sensoren om gedetailleerde infraroodgegevens door te geven. Twee 640×512 thermische camera’s met vaste lens maken continu zoomen overbodig: de ene biedt een 2x zoom en de andere biedt 8x zoom.

Als u nu hete pixels op uw scherm ziet, hoeft u niet af te dalen naar gevaarlijk lage hoogten om het van dichterbij te bekijken. Je kunt gewoon inzoomen om duidelijk te zien of die warmtebron een persoon, een hond of iets anders is. Deze stap voorwaarts vergroot de observatieafstand van de warmtebeeldmogelijkheden van de H20N aanzienlijk en bespaart piloten kostbare tijd, wanneer elk moment ertoe doet.

H20N Gesplitst Scherm - Gesynchroniseerde Gesplitste SchermzoomGesynchroniseerde zoom op gesplitst scherm bespaart u tijd en verhoogt de zoekefficiëntie

Gesynchroniseerde zoom op gesplitst scherm

De hybride laadvermogens van de H20N zijn het krachtigst wanneer ze in combinatie met elkaar worden gebruikt.

Operators kunnen de zichtbaarheid in uitdagende omstandigheden verbeteren door gelijktijdig in te zoomen op een gesplitst scherm met zowel de thermische als visuele sensoren. Bij weinig licht en wanneer zekerheid vereist is voordat operationele beslissingen worden genomen, is het van het grootste belang om deze flexibiliteit binnen handbereik te hebben.

Een laserafstandsmeter voor ongeëvenaarde precisie

De H20N draagt ​​dezelfde laserafstandsmeter die is ingebouwd in de Zenmuse H20- en H20T-payloads. Met een detectiebereik van 3-1200m geeft de afstandsmeter nauwkeurige coördinaten van een locatie of object tot een nauwkeurigheid van +/- 1 meter. De PinPoint-functie betekent dat deze mogelijkheid altijd bij de hand is. Een snelle tik markeert een object in zicht, voordat DJI’s geavanceerde sensorfusie-algoritmen zijn GPS-coördinaten leveren – samen met de afstand tot het vliegtuig en de relatieve hoogte.

In combinatie met de Starlight-sensoren van de H20N is weinig licht geen probleem meer bij het coördineren van missies van bovenaf.

H20N - LaserafstandsmeterDe lichtflits in deze GIF is afkomstig van de laserafstandsmeter van de H20N, gedetecteerd door de sterrenlichtsensoren

Duurzaamheid en veerkracht

Het hybride laadvermogen van de H20N is ontworpen om bestand te zijn tegen testomstandigheden en om openbare veiligheids- en beveiligingsmissies te ondersteunen, ongeacht het weer. Het heeft een IP44-classificatie en kan werken bij temperaturen van -20 tot 50 graden Celsius.

Aangezien drones essentiële instrumenten worden voor noodhulpteams en inspectieploegen, is het van vitaal belang dat de ladingen robuust genoeg zijn om alles aan te kunnen wat de elementen in petto hebben. De H20N zal je niet teleurstellen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Zenmuse H20N en H20T?

De Zenmuse H20T en de H20N hebben veel gemeen. Maar een paar subtiele verschillen optimaliseren ze voor verschillende missiescenario’s. Op de H20N bevatten zowel de groothoek- als de zoomcamera Starlight-sensoren die beter geschikt zijn voor omgevingen met weinig licht. Wanneer beeldhelderheid en het vermogen om mensen of objecten in het donker te identificeren prioriteit hebben, is het vermogen van de H20N ongeëvenaard.

Overdag zijn de zaken anders. Dat komt omdat de Wide-camera op de H20N een lager aantal pixels heeft in vergelijking met de H20T. Om de H20N zijn indrukwekkende mogelijkheden bij weinig licht te laten bereiken, moet elke pixel groter zijn om meer licht binnen te laten. De CMOS-sensoren op beide payloads zijn vergelijkbaar (1/1,8 versus 1/1,7), maar de H20N heeft over het algemeen minder pixels om de prestaties bij weinig licht te optimaliseren.

De H20N heeft ook dubbele warmtebeeldcamera’s met hybride zoomfunctie, waardoor de observatieafstand van de thermische sensor aanzienlijk wordt vergroot.

Het beste laadvermogen voor u hangt af van de omstandigheden en de missie, maar we verwachten dat de H20N en de H20T elkaar aanvullen. Deze nieuwste hybride sensor biedt ongekende veelzijdigheid voor openbare veiligheidsteams die met de M300 werken.

Top 6 Functies H20N 2

Een nieuwe definitie van dronewerk in het donker

De H20N is een krachtig laadvermogen voor werkzaamheden bij weinig licht. We kunnen niet wachten om te zien hoe M300-gebruikers over de hele wereld het opnemen in essentiële openbare veiligheids- en beveiligingsmissies. Bezoek de H20N-pagina hier voor meer informatie over onze nieuwste hybride sensor: https://www.dji.com/zenmuse-h20n

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken