Vier manieren waarop drones bijdragen

Terwijl het nieuwjaarsbal viel en de mensheid de komst van een nieuw decennium van vooruitgang vierde, had Wuhan, China – een bruisend reisknooppunt met meer dan 11 miljoen mensen – een virus dat langzaam opkwam tussen de dichte markten en straathoeken. Wat later bekend zou worden als COVID-19 (en vaak aangeduid als Coronavirus) kreeg eindelijk veel publiciteit en werd begrepen als een potentiële bedreiging voor het leven van velen en de gezondheid van de wereldeconomie.

Met het Chinese Nieuwjaar voor de deur moest het land in actie komen. De Chinese regering breidde de vakanties snel uit om reizen tot een minimum te beperken en nam een ​​drastische beslissing – om de grootste quarantaine in de menselijke geschiedenis boven Wuhan te implementeren. Ondertussen hebben marktleiders nieuwe technologieën en procedures voor werken op afstand ingevoerd om de impact van het virus op de economie en hun werknemers te beperken.

Evenzo hebben ambtenaren samengewerkt met de particuliere sector om nieuwe technologieën te zoeken die de verspreiding van COVID-19 direct kunnen helpen bestrijden. Tijdens dit proces hebben DJI en afdelingen in heel China drones ingezet voor bekende openbare veiligheidstoepassingen en hebben ze zelfs nieuwe manieren ontdekt waarop drones kunnen worden ingezet om virussen te bestrijden.

Als op afstand bestuurde apparaten zijn drones van nature effectief in het minimaliseren van menselijke interacties, wat van cruciaal belang is wanneer dezelfde officieren die bedoeld zijn om de gemeenschappen te beschermen, mogelijk vectoren kunnen worden voor de verspreiding van het virus.

Bij tests van DJI met lokale partners zijn drones op vier manieren ingezet: om de communicatie te vergemakkelijken, gebieden te desinfecteren, voorraden af ​​te leveren en de lichaamstemperatuur te meten. Sommige van deze toepassingen zijn nieuwe, unieke manieren om drones in te zetten, en de vraag naar hun werkelijke impact hangt nog steeds in de lucht. DJI wil echter graag een korte inleiding geven over deze belangrijke manieren waarop drones worden gebruikt om anderen te inspireren over manieren waarop ze mogelijk nieuwe technologieën kunnen gebruiken om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

1. Inspectie en uitzending

Highway Patrol Met Behulp Van Matrice 210 Rtk

Zoals we hebben gezien bij zoek- en reddingsmissies over de hele wereld – van overspannen woestijnen torenhoog kliffen – drones zijn krachtige hulpmiddelen geworden om uitgestrekte gebieden te visualiseren en in gecompliceerde gebieden te communiceren.

Dezelfde mogelijkheden waren van cruciaal belang om toezicht te houden en te communiceren in dichtbevolkte, stedelijke gebieden tijdens de paniek rond COVID-19. Met drones kunnen agenten efficiënter een gebied scannen en een bericht uitzenden, bijvoorbeeld om je masker op te zetten of binnen te blijven als het gebied besmet is. Dit alles terwijl ambtenaren tegelijkertijd worden weggehouden van nauw contact met mogelijk besmette mensen.

2. Levering van kritieke benodigdheden

Gezien het risico van een pandemie hebben lokale overheden burgers vaak aangemoedigd om hun blootstelling te beperken en thuis te blijven. Dit heeft de systemen voor pakket- en voedselbezorging onder druk gezet, die zelf een potentiële vector van besmetting zijn. Hoewel leveringen van drone-pakketten nog niet op volledige schaal zijn – met slechts een paar eerdere wereldwijde tests zoals in de ons en de Dominicaanse Republiek – ze hebben bewezen een efficiënte en contactloze manier te zijn om kritieke medische benodigdheden te overhandigen.

De meeste drones kunnen eenvoudig worden aangepast met een payload-dropmechanisme om pakketten tot 6 KG af te leveren, zonder risico voor beide partijen. Dit is vooral belangrijk in gebieden waar de aanwezigheid van het virus is bevestigd, zoals ziekenhuizen die het virus actief behandelen.

3. Gemeenschappelijke ruimtes desinfecteren

Hoewel er meer informatie over het virus wordt ontdekt en vrijgegeven door functionarissen over de hele wereld, zijn er aanwijzingen dat het virus kan overleven op harde oppervlakken (dwz stoelen, tafels) van slechts enkele uren tot enkele dagen. Hierdoor vormen openbare ruimtes die voorheen werden ingenomen door geïnfecteerden, zoals bussen, parken, enz., een risico op infectie voor anderen.[1]

In een poging om openbare ruimtes te desinfecteren en de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen, hebben lokale gezondheidsautoriteiten manieren getest om landbouwsproeidrones in te zetten om deze gebieden efficiënter te desinfecteren. Deze sproeidrones, die voorheen in de landbouw werden gebruikt, zijn gevuld met ontsmettingsmiddelen in plaats van bestrijdingsmiddelen en worden ingezet om de hele openbare ruimte te besproeien.

Hoewel de effectiviteit van dit nieuwe desinfectieproces nog op een rigoureuze manier moet worden gemeten, is de snelheid en het bereik van het proces ongeëvenaard. Spuitdrones kunnen 100.000 m2 in een uur bestrijken met een spuittank van 16L.

U kunt meer te weten komen over de inspanningen van DJI met lokale partners om deze applicatie te implementeren en te testen hier.

4. Temperatuurcontrole

Drones Voor Temperatuurcontrole

Aangezien het hele land China maatregelen heeft genomen om de verspreiding van COVID-19 te beperken, hebben de meeste appartementencomplexen en andere gebouwen een eenvoudig temperatuurcontroleproces geïmplementeerd voordat bezoekers het gebouw worden toegelaten. Dit is een eenvoudige, maar effectieve maatregel gebleken om te screenen op mogelijk geïnfecteerde personen, aangezien hoge koorts een belangrijk symptoom van het virus is.

Hoewel het proces over het algemeen effectief is gebleken, heeft het één risicopunt: het personeel dat de temperatuurcontroles uitvoert. Omdat ze traditioneel elke persoon meten met een draagbare infraroodthermometer, kunnen ze in nauw contact komen met het virus en zelf een verspreider worden.

Om dit ene risicopunt te beperken, gebruiken sommige teams drones die zijn uitgerust met infraroodcamera’s om temperatuurmetingen te testen. Hoewel deze drones vaak worden gebruikt voor openbare veiligheidsoperaties of inspecties, kunnen deze drones met de juiste kalibratie in plaats daarvan helpen bij het meten van de lichaamstemperatuur.

Nadat het technische team van DJI verschillende manieren had getest om infraroodcamera’s in de lucht te kalibreren om de lichaamstemperatuur te meten, toonden de resultaten aan dat door een wattenstaafje in het gezichtsveld van de thermische camera te installeren, de camera een nauwkeurige meting kan krijgen. De gekalibreerde dronecamera kan vervolgens worden gebruikt om de lichaamstemperatuur te meten terwijl de officier op veilige afstand blijft. Hoewel de resultaten bemoedigend zijn, is het essentieel om te vermelden dat deze oplossing niet is ontworpen om te worden gebruikt voor standaard medische procedures, en om bruikbare gegevens te verkrijgen, moet het kalibratieproces de procedure strikt volgen.

Als u meer wilt weten over de kalibratieprocedure, vul dan ons contactformulier in hier voor meer informatie.

De toekomst van drones in de gezondheidszorg

Dit is niet de eerste keer dat drones zijn geïmplementeerd in gezondheidsgerelateerde scenario’s. In Zanzibar, Tanzania worden sproeidrones ingezet om strijd tegen malaria. Een groep onderzoekers heeft het Agras-platform van DJI aangepast om chemicaliën op rijstvelden te spuiten om te voorkomen dat malariamuggen zich voortplanten.

Afzonderlijk zijn drones gebruikt om leveren van kritieke medische benodigdheden of laboratoriummonsters in gebieden zonder de juiste infrastructuur.

Hoewel drones gemeengoed zijn geworden in industrieën zoals de bouw, filmproductie en openbare veiligheid, zijn deze verhalen een signaal dat drones waarschijnlijk ook een algemeen hulpmiddel zullen worden in de gezondheidszorg.

De verspreiding van COVID-19 was een ongelukkige manier om een ​​nieuw decennium in te luiden, maar het is een geluk om te zien hoe verschillende partijen snel met unieke en innovatieve oplossingen zijn gekomen om het virus ten goede te bestrijden.

[1] https://www.who.int/news-room/qa-detail/qa-coronaviruses

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken