Een blik op gegevens van 2014 tot 2019

De meest recente gegevens over het gebruik van drones in de openbare veiligheid in Noord-Amerika zijn bekend. Bard College Centrum van de studie van de drone is de meest uitgebreide dataset die beschikbaar is en hoewel het niet 100% vastlegt, geeft het ons geweldige inzichten in hoe drones de afgelopen 5 jaar zijn ontvangen binnen de openbare veiligheid.

Al meer dan 5 jaar werk ik in en focus ik me op deze branche – omdat ik me realiseerde welk enorm potentieel deze technologie had en zal hebben. En hier zijn mijn take-aways van alles wat ik heb gezien en ervaren, met op bewijs gebaseerde gegevens van Bard College, vrijgegeven op 11 maart 2020.

1. UAV’s zijn een acceptabel hulpmiddel voor openbare veiligheid geworden

Afdelingen blijven drone-programma’s starten en gebruiken deze technologie steeds meer. Dit is geen “One-Day-Wonder” maar is een hulpmiddel geworden, net als een brandslang, bodycamera’s en een bemande helikopter. Het starten van een programma is complex, maar de bijna 1.500 afdelingen met een programma hebben allemaal het proces doorlopen om het mogelijk te maken. Om goede redenen.

2. Wetshandhaving loopt voorop

Wetshandhaving blijft een voortrekkersrol spelen bij de integratie van drones. Ze hebben gedetailleerde standaard operationele procedures die aangeven waarvoor drones wel en niet kunnen worden gebruikt. Surveillance/spionage zijn niet toegestaan ​​en gedaan. Maar taken zoals de reconstructie van ongevallen, zoek- en reddingsacties en arrestaties met een hoog risico zijn perfecte scenario’s voor deze technologie. Het verlaagt niet alleen de bedrijfskosten, maar verhoogt ook de veiligheid van burgers en agenten, en zorgt ervoor dat wegen veel sneller kunnen worden heropend na een ongeval. Hierdoor kan het publiek sneller naar huis en wordt het vervoer minder onderbroken. Maar het belangrijkste is dat het gebruik van drones de operationele risico’s verkleint, wat letsel voor onze hulpdiensten helpt voorkomen. Wat een enorm economisch en emotioneel voordeel alleen al is.

0-1 (1)

3. Staten met natuurrampen profiteren het meest van droneprogramma’s voor openbare veiligheid

Staten met natuurrampen maken veel gebruik van deze technologie. CA, TX, FL zijn enkele van de leidende staten, omdat ze te maken hebben met branden, orkanen, overstromingen, tornado’s en aardbevingen. Allemaal scenario’s waarin drones een enorme impact hebben gehad tijdens de reactie en het herstel van een afkeer.

Dit is iets dat ik verschillende keren uit de eerste hand heb ervaren en in eerdere artikelen heb beschreven, zoals wat we deden tijdens de Kampvuur in Paradise, Californië. Drones zullen geen bemande vliegtuigen vervangen, maar drones zullen de huidige mogelijkheden verbeteren (tegen een fractie van de kosten) en blijven geweldige snel inzetbare middelen in het veld en daarbuiten.

0-2 (1)

4. Geloof niet alles wat je leest en hoort; Geopolitieke berichten komen niet altijd overeen met de realiteit

“Origin Fear” en “China drones are bad” zijn geopolitiek gedreven en komen niet overeen met de realiteit. Gegevensbeveiliging is belangrijk en is aangepakt, en zal een onderwerp blijven, maar enkele van de beweegredenen achter het verbieden van in China gemaakte drones zijn niet gevalideerd en op bewijs gebaseerd, en daarom niet nuttig. Van de 10 meest gebruikte drones zijn er 8 gemaakt door Chinese bedrijven. Dat komt omdat ze werken, betaalbaar zijn en de benodigde functies bieden.

Ik ben net zo Amerikaans als de meesten en ik zal een juiste benadering van evidence-based data en gevalideerde informatie blijven volgen. Het is absoluut noodzakelijk, vooral in de huidige omgeving, dat we niet alles als realiteit en waarheid beschouwen, zonder ons eigen onderzoek te doen.

Het is ook belangrijk om zorgen over privacy en gegevensbeveiliging aanwezig te houden, deze te bespreken en de juiste normen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen alle fabrikanten aan de eisen voldoen, ongeacht waar ze vandaan komen. Op deze manier blijven we de mogelijkheden van technologie pushen en profiteren van de voordelen ervan.

0-3 (1)

samengevat – instanties voor openbare veiligheid over de hele wereld hebben zich gerealiseerd dat er nieuwe technologieën beschikbaar zijn om de responstijd te verbeteren, betere en actuelere gegevens mogelijk te maken, operationele risico’s en kosten te verminderen en de gemeenschappen die zij bedienen en beschermen te helpen.

De realiteit is dat dankzij drones tot nu toe meer dan 350 levens zijn gered en nog veel meer passieve levens zijn gered. Alleen al de economische impact hiervan is enorm. En we zijn nog erg vroeg in dit alles.

Er is nog veel dat we moeten uitzoeken, verbeteren en aanpassen – maar vandaag zijn we beter af dan een paar jaar geleden. En als je luistert naar de eerstehulpverleners die drones gebruiken, zullen ze precies hetzelfde echoën.

Dit is #DronesForGood

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken