Waarom dronefotografie voor onroerend goed gebruiken?

In alle sectoren neemt het gebruik van drones toe. Dit komt omdat een drone een nieuw perspectief kan bieden en bedrijven en individuen kan helpen dingen vanuit nieuwe invalshoeken te bekijken.

In de bouw betekent dit het maken van 3D-modellen van gebouwen in aanbouw. In het kader van de openbare veiligheid houdt dit in het zoeken naar vermiste personen met behulp van warmtebeeldcamera’s. En in onroerend goed creëren dronepiloten en fotografen meeslepende inhoud die eigendommen laat zien op manieren die voorheen onmogelijk waren.

Onroerendgoed-dronefotografie kan een onroerend goed-advertentie een voorsprong geven op de beschrijvingen van vergelijkbare eigendommen, met foto’s en video’s die huizen vanuit verschillende hoeken weergeven en de verbeelding van potentiële kopers prikkelen.

Dronefotografie slaat aan en makelaars weten dat. In de 2021-editie van de National Association of Realtors® Technology Survey noemden respondenten drones de nr. 1 technologietool zal waarschijnlijk de komende 24 maanden de vastgoedruimte beïnvloeden, waarbij 37% verwacht dat drones een grote impact zullen hebben op hun werk.

Vastgoed-dronefotografie is een bijzonder opwindend gebied om mee bezig te zijn voor freelancers die overwegen om drone-piloot te worden. Deze tak van fotografie en videografie kan zorgen voor een gestage stroom van contractwerk, aangezien makelaars die op zoek zijn naar dronefoto’s van de eigendommen die ze verkopen een specialist nodig hebben om die standpunten vast te leggen.

Vastgoedfotografie Met Een Drone 2

Wat is het concept achter dronefotografie voor onroerend goed?

Drone-fotografie is een krachtig type contentcreatie voor zowel commerciële als residentiële makelaars, omdat het hen een toegankelijke en betaalbare manier biedt om nieuwe weergaven van onroerend goed vast te leggen. Vóór de commerciële beschikbaarheid van drones betekende het maken van luchtfoto’s van een onroerend goed dat je moest betalen voor een dure helikopter of vliegtuig. Nu kan een freelancer met een drone snel en veilig de benodigde foto’s verzamelen.

Het doel van een makelaar in onroerend goed bij het maken van een advertentie is om de unieke aantrekkingskracht van de woning te demonstreren door middel van een combinatie van tekst, foto’s en video-inhoud. Het maakt niet uit hoe ongelooflijk een huis of bedrijfsgebouw er persoonlijk uitziet, potentiële kopers zullen misschien nooit verder onderzoeken of de advertentie vol staat met onduidelijke of onaantrekkelijke foto’s.

Vastgoedfotografie Met Een Drone 3

Drone-fotografie in onroerend goed gaat ook niet strikt over foto’s of buitenopnamen. Met een compacte, lichtgewicht drone kan een operator volledige walkthrough-videobeelden van het interieur van een pand maken. Een virtuele tourvideo gefilmd op een drone kan elk deel van een huis of ander bouwwerk laten zien. Zelfs een groot commercieel gebouw is gemakkelijk te filmen met een snel bewegende fotografiedrone.

Deze videobeelden zijn vooral handig wanneer potentiële kopers meer willen weten over een woning voordat ze deze bezoeken. Tijdens de reisbeperkingen van COVID-19 was deze mogelijkheid om op afstand te kijken onmisbaar, en het is universeel nuttig voor personen die zich in de vroege stadia van het zoeken naar onroerend goed bevinden of degenen die overwegen een onroerend goed te kopen ver van hun huidige locatie. Drone-video kan kopers het gevoel geven dat ze echt bij een woning zijn, zelfs als ze zich aan de andere kant van de wereld bevinden.

Vastgoedfotografie Met Een Drone 4

Hoe gebruiken makelaars dronefotografie?

De fotodrones van vandaag zijn uitgerust met een verscheidenheid aan hulpmiddelen die hun potentieel voor luchtfotografie van onroerend goed vergroten. Dit omvat 4K-videocamera’s en fotocamera’s met hoge resolutie, evenals stabilisatie- en botsingsdetectiefuncties die soepele vluchtprestaties mogelijk maken bij het vastleggen van video of foto’s.

 • Buitenluchtfotografie: een luchtfoto kan meer doen dan een huis vanuit een interessante hoek vastleggen. Zoals Sally French op haar website The Drone Girl opmerkt, kunnen fotografen ook zeker zijn van hun foto’s inclusief voorzieningen in de buurt zoals stranden of zwembaden. Een dronefoto kan een huis in context plaatsen: op hoeveel land staat het? Hoe dicht is het bij wegen of de rest van de buurt? Billy Kyle van Pilot Institute merkte dat op zodat deze foto’s er op hun best uitzien, zou het pand verlaten moeten zijn, zonder mensen in de tuin of auto’s op de oprit, en met vuilnisbakken en zwembadreinigers uit het zicht. Makelaars in onroerend goed die luchtfotografie ooit onbereikbaar vonden vanwege de kosten van het huren van een vliegtuig of helikopter, kunnen nu investeren in dronefotografie, waarmee ze geweldige resultaten behalen voor een redelijke prijs.
 • Kamer-voor-kamer rondleidingen en interne video: een drone met een high-definition videocamera kan potentiële kopers het gevoel geven dat ze in een pand zijn geweest wanneer ze gewoon door aanbiedingen bladeren. Een kamer-voor-kamer videotour kan details geven die een reeks standaardfoto’s niet kunnen, omdat het laat zien hoe elke kamer met elkaar verbonden is en hoe bezoekers door het pand bewegen. Ongeacht hoe groot of klein een pand is, een dronevideo kan de aard van de ruimte vastleggen – en een drone kan zelfs door een gebouw vliegen dat wordt gerenoveerd en dat is afgesloten voor voetgangers.
 • 3D-modellering en geavanceerde gegevensregistratie: Drones worden vaak gebruikt om gedetailleerde 3D-modellen te maken in de bouwsector. Ze bereiken deze prestatie door gebruik te maken van geavanceerde technieken zoals fotogrammetrie of geavanceerde lichtdetectie en -bereik (LiDAR). UAV Coach legde uit dat 3D-kaarten dat wel konden deel gaan uitmaken van een vastgoedlijst — Potentiële kopers kunnen vertrouwd raken met de indeling en afmetingen van het pand voordat ze er intrekken. Hoewel dit detailniveau misschien niet belangrijk is voor de verkoop van een kleine woning, kan het een verkoopargument blijken te zijn voor een groot commercieel perceel.

Door deze foto- en videotypen toe te passen op onroerend goed dat het spectrum beslaat van compacte appartementen tot uitgestrekte percelen voor commerciële ontwikkeling, wordt het vak van een makelaar naar een hoger niveau getild. Vastgoedbedrijven kunnen met behulp van drones foto’s gebruiken op manieren die enkele jaren geleden onmogelijk waren.

Om deze nieuwe mogelijkheden te ontsluiten, moeten makelaars natuurlijk werken met gediplomeerde dronepiloten die zijn uitgerust met de nieuwste en beste dronetechnologie. Hoewel ze mogelijk zelf licenties voor dronepiloot kunnen aanvragen, kunnen agenten ook waarde vinden in partnerschappen met freelance drone-operators.

Vastgoedfotografie Met Een Drone 5

Vastgoed drone fotografie best practices

Hoe zorgen makelaars ervoor dat hun uitstapjes naar luchtfotografie en dronevideo succesvol zijn? Hoewel drones en professionele fotografie een sterke natuurlijke match zijn, zijn er een paar dingen die u moet afvinken wanneer u voor het eerst drones gaat gebruiken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt:

 • Zoek een piloot met de juiste drone-hardware: Moderne fotografie-drones zijn in staat om foto- en video-inhoud van hoge kwaliteit vast te leggen – makelaars in onroerend goed moeten ervoor zorgen dat hun gekozen drone-piloten zijn uitgerust met deze geavanceerde UAV’s. Inderdaad advertenties voor vacatures voor dronefotografie in onroerend goed laten zien naar welke standaarden bedrijven zoeken (RAW-foto’s en -video tot 4K-resolutie en 60 fps).
 • Gebruik altijd een gediplomeerde piloot: zoals bij elke vorm van commerciële drone-operaties, moeten dronepiloten een vergunning hebben volgens de voorschriften van de Federal Aviation Administration. De primaire certificeringstest heet Part 107, waarvoor specifieke vliegkennis vereist is. De behoefte aan gelicentieerde piloten creëert een potentiële markt voor freelancers om aan de slag te gaan met dronefotografie.
 • Volg de toepasselijke luchtruimregels: alleen een vergunning hebben is niet altijd voldoende om vluchtgoedkeuring te krijgen voor het geselecteerde luchtruim. Zoals Sally French van The Drone Girl heeft toegevoegd, zijn er beperkingen rond sommige soorten luchtruim, zoals de gebieden rond luchthavens. Bovendien moeten drone-operators hun drones altijd kunnen zien en mogen ze niet werken vanuit bewegende voertuigen of andere vliegtuigen. Er zijn FAA-vrijstellingen waarmee piloten uitzonderingen op sommige van deze regels kunnen krijgen.

De crux van goede dronefotografie in onroerend goed is de combinatie van hoogwaardige technologie met personeel dat de tijd heeft genomen om vaardig te worden met hun apparatuur en is gecertificeerd door de FAA. Gezien het wettelijk bindende karakter van FAA-regels, is er echt geen manier om de bochten in drone-fotografie te bezuinigen.

Vastgoedfotografie Met Een Drone 6

Aan de slag als dronepiloot voor fotografiediensten

Een commerciële dronepiloot worden is een manier om nieuw werk aan te nemen voor verschillende klanten op tal van locaties. Er kunnen spannende freelance-mogelijkheden beschikbaar komen voor dronepiloten die de tijd nemen om een ​​licentie te krijgen en hun eigen commerciële drones te verwerven.

Als u geïnteresseerd bent in het nastreven van dit carrièrepad, kan dronefotografie voor onroerend goed om verschillende redenen een waardevolle bron van werk zijn. Ten eerste komen er elke dag talloze woningen en bedrijfspanden op de markt, dus er is nooit een tekort aan professionele kansen. Ten tweede zijn foto- en video-opnamen mogelijk met relatief eenvoudige commerciële drones op instapniveau, zodat u aan de slag kunt zonder een investering op bedrijfsniveau te doen.

Hoe ziet het pad naar dronepiloot voor commerciële fotografie eruit? Het gaat om de volgende stappen:

 • Ontvang de juiste commerciële licentie voor uw regio – in de VS betekent dit dat u zich registreert bij de FAA om een ​​Remote Pilot-certificaat te ontvangen.
 • Registreer je drone voor commercieel gebruik. Houd er rekening mee dat er mogelijk extra beperkingen gelden voor het gebruik van drones, zoals de maximale gewichtslimiet van de FAA van 55 pond.
 • Scherp uw vaardigheden aan met extra training geleverd door bronnen zoals dronefabrikanten.
 • Zorg ervoor dat de camera-uitrusting van uw drone geschikt is voor commerciële fotografie-opdrachten.
 • Ga aan de slag met het aanvragen van opdrachten voor vastgoedfotografie en bouw een portfolio op waarmee u extra werk kunt vinden.

Een ding om in gedachten te houden over professionele dronepilootbanen is dat als je eenmaal een drone en een vliegbrevet hebt, je kunt vertakken om werk te vinden in meerdere specialiteiten. Dezelfde UAV die wordt gebruikt voor vastgoedfotografie kan bijvoorbeeld drone-dakinspecties uitvoeren.

Vastgoedfotografie Met Een Drone 7

De beste drone-uitrustingen voor vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie vraagt ​​niet om grote of te ingewikkelde drones. De DJI Mavic-serie commerciële drones kan perfect worden aangepast aan uw eisen.

 • DJI Mini 3 Pro: De betaalbare prijs en intelligente besturingsfuncties van deze drone zorgen voor een lage instapdrempel voor commerciële piloten, en dankzij het gewicht van minder dan 249 gram kan hij overal mee naartoe worden genomen.
 • DJI Mavic 3: Bijgewerkte functies zoals batterijen met een langere levensduur, APAS-obstakeldetectie en een camera die foto’s met een hoge resolutie kan maken, maken dit een ideale drone voor vastgoedfotografie.

Klaar om meer te leren over DJI-drones, de vastgoed-drone-fotografie-industrie of commerciële drone-piloten in het algemeen? Contacteer ons nu.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken