5 manieren waarop u PinPoints kunt gebruiken in uw drone-operaties

Met elke platform- en payload-innovatie breidt DJI Enterprise uit wat mogelijk is voor eerstehulpverleners, inspectieploegen, landmeters en andere industriële gebruikers. Bij elke iteratie zijn de kenmerken die de meeste aandacht krijgen zaken als vliegtijd, megapixels of thermische resolutie. Maar hier gaan we ons concentreren op iets dat stilletjes een van onze meest veelzijdige en impactvolle tools is geworden: de Laser afstandsmeter.

De laserafstandsmeter is geïntegreerd in de Zenmuse H-serie hybride payloads en de nieuwe Matrijs 30 (M30).

Met een enkele tik in de Pilot 2-app kunnen piloten zich richten op een specifieke locatie of object en de precieze GPS-coördinaten en afstand tot de drone opvragen. Deze krachtige mogelijkheid kan in allerlei scenario’s worden gebruikt. In grote lijnen omvatten deze het verbeteren van de samenwerking tussen lucht- en grondinspectieteams en het verbeteren van het situatiebewustzijn tijdens openbare veiligheidsoperaties.

Pinpoints-Gif

Wat is een laserafstandsmeter en hoe werkt het?

Een laserafstandsmeter is een hulpmiddel voor het meten van afstanden. Het werkt door een infraroodlaser uit te zenden, die weerkaatst op het oppervlak van uw doel en terugkeert naar de afstandsmeter. Omdat de lichtsnelheid constant is (c = 299.792.458 meter per seconde, mocht je het je afvragen), analyseert de afstandsmeter de reistijd van die elektromagnetische golf om precies de afstand tot het object te berekenen.

Meestal worden deze tools gebruikt bij de jacht, sport, landmeetkunde en bouwplanning. Afstandsmeters met een groter bereik (die op de H20-serie payloads en M30 zijn nauwkeurig tot 1.200 meter) kunnen worden gebruikt om nauwkeurige metingen te leveren in verschillende scenario’s, vooral wanneer u die mogelijkheid aan een drone toevoegt.

Een reden waarom drones en laserafstandsmeters zo’n krachtige combinatie zijn, is dat het vliegtuig al is verbonden met GPS. Naast nauwkeurige afstandsmetingen van bovenaf en nauwkeurige GPS-coördinaten van dat object, wordt locatie-informatie ingebed in de metadata van alle foto’s die de drone maakt.

Tijdens inspecties en openbare veiligheidsmissies zorgt deze mogelijkheid voor precisie achteraf, niet alleen op dit moment.

Piloten die met een DJI Matrice 300 RTK of M30 vliegen, kunnen de laserafstandsmeter gebruiken om markeringen rond belangrijke locaties te maken die voor later kunnen worden bewaard. We noemen ze PinPoints.

Wat zijn PinPoints?

PinPoints is een functie die wordt ontgrendeld door DJI-drones met laserafstandsmeters. Je vindt ze in de Pilot 2- en FlightHub 2-apps als onderdeel van een suite van beheertools voor samenwerking, genaamd Live annotaties. Met deze tools kunnen teams operaties in realtime coördineren. U kunt spelden laten vallen, lijnen tekenen, vormen markeren en in het algemeen punten of interessegebieden aanwijzen.

Pinpoints - Flighthub 2 Live Annotaties

De PinPoint-functie is ontworpen om teams te helpen alles bij te houden dat de moeite waard is om bij te houden. Het plaatst een markering op een gedeelde operationele kaart en tagt deze met zijn GPS-coördinaten. Bij dynamische bewerkingen kunnen bepaalde sleutelelementen statisch blijven. Met PinPoints kunnen teams inlichtingen vanuit de lucht delen en ervoor zorgen dat niets wordt achtergelaten of over het hoofd wordt gezien.

PinPoints gebruiken

We hebben een gids gemaakt over het gebruik van PinPoints, hoe je ertussen kunt navigeren, evenals geavanceerde instellingen zoals labelen, kleurcodering en beheer, allemaal als onderdeel van een grotere serie over DJI Pilot 2. Je kunt de gids hieronder bekijken :

Laserafstandsmeters in actie

Hier zijn een paar manieren waarop laserafstandsmeters worden gebruikt door bedrijfspiloten over de hele wereld.

1. Markering van risicovolle eigendommen tijdens bosbranden

Nadat een wildvuur uit de hand liep in Cleburn, Texas, werden verschillende lokale brandweerkorpsen geconfronteerd met een rokende uitgestrektheid van 20 hectare. Vanaf de grond konden ze niet zien waar de hotspots waren of in welke richting het vuur ging. Gelukkig was onder degenen die ter plaatse waren het North Central Texas Public Safety Unmanned Response Team (NTXPSURT). De NTXPSURT-crew had vroege toegang tot de nieuwe DJI M30T en kon de thermische capaciteiten en laserafstandsmeter gebruiken om de verspreiding van de brand te volgen en de operatie van bovenaf te coördineren.

Pinpoitns - M30T Cleburne Fire - Flighthub 2 - 3

De 2D Cloud Mapping-functie creëerde snel een orthomozaïekkaart van de brand. De laserafstandsmeter werd vervolgens aan het werk gezet om PinPoints op precieze coördinaten neer te zetten. Deze waren gelabeld, kleurgecodeerd en werden gebruikt om de grenzen van het vuur te markeren, aandachtspunten aan teamleden te communiceren en structuren te markeren die gevaar liepen. Dankzij de PinPoint-mogelijkheid kon de commandant van het incident deze informatie delen met verschillende bemanningen, de voortgang van de brand volgen en middelen sturen naar waar ze nodig waren.

Pinpoints - M30T Cleburne Fire - Flighthub 2 - 4

2. Beheer van de nasleep van een brand

Bij het bestrijden van een natuurbrand is de rol van brandweerlieden tweeledig. Het primaire doel is om de brand aan te pakken en te blussen voordat levens verloren gaan of eigendommen worden vernietigd. Maar het tweede aspect is net zo belangrijk: brandweerlieden moeten voorkomen dat smeulende gebieden opnieuw ontbranden en een secundaire brand veroorzaken.

Het is hier dat thermische beeldvorming van bovenaf in combinatie met een laserafstandsmeter de hulpdiensten kan helpen om veilig en efficiënt te werken. Door het gebruik van PinPoints kunnen incidentcommandanten alle gedetecteerde hotspots markeren met de thermische sensor en die informatie delen met het grondteam.

3. Zorgen dat er niets achterblijft tijdens een politieactie

Politieachtervolgingen zijn dynamische operaties, vaak verspreid over meerdere locaties. Het komt vaak voor dat verdachten wapens of bewijsmateriaal weggooien terwijl ze op de vlucht zijn, waardoor agenten soms voor de keuze staan: doorgaan met de achtervolging of zoeken naar het verborgen item. Met de laserafstandsmeter en PinPoints kunnen interessante locaties of afgedankte objecten voor later worden gemarkeerd.

Agenten kunnen naar die locatie terugkeren zodra de verdachte is aangehouden, of die informatie real-time delen met collega’s op het terrein.

4. Schadetaxaties na de storm

In de nasleep van een storm of natuurramp beginnen de inspanningen om de communicatie en andere vitale diensten te herstellen. Een effectieve schadebeoordeling biedt hulpdiensten, telecombedrijven en verzekeringsmaatschappijen de informatie die ze nodig hebben om gemeenschappen weer met elkaar te verbinden en de wederopbouw op gang te brengen.

De nauwkeurigheid van deze onderzoeken is essentieel. Met een laserafstandsmeter kunnen inspectieploegen kaarten en orthomozaïeken aanvullen met PinPoints die belangrijke locaties en infrastructuur markeren, van neergehaalde elektriciteitspalen tot beschadigde constructies. Deze mogelijkheid combineert visuals met nauwkeurige metadata, waardoor meer samenwerking en effectievere schadebeoordelingen mogelijk zijn.

5. Zoeken en redden van informatie delen

Succesvolle zoek- en reddingsmissies zijn gebaseerd op het delen van informatie. Wanneer grondteams beschikken over luchtintelligentie, kunnen ze sneller en slimmer werken. PinPoints kunnen in deze context van onschatbare waarde zijn, waardoor commandanten van incidenten kaarten met precieze markeringen kunnen annoteren, prioriteiten kunnen communiceren en interessante objecten kunnen aanwijzen.

De mogelijkheid om locaties van bovenaf nauwkeurig te markeren en te communiceren, kan de totale missietijd verkorten en onnodige zoekopdrachten voorkomen die bemanningen in gevaar kunnen brengen.

Pinpoints - Compatibiliteit Tussen Verschillende Apparaten

Welke drones van DJI hebben een laserafstandsmeter?

Als je een laserafstandsmeter wilt integreren in je luchtoperaties, moet je met een van de twee platforms in de DJI Enterprise-reeks vliegen: de M300 RTK en de M30.

De laserafstandsmeter op beide heeft een meetbereik van 3-1200 m en een nauwkeurigheid van ± 0,2 m + D × 0,15% (waarbij D de afstand tot een verticaal oppervlak is).

De $ 14.700 M30 en M30T platformen combineren gebruiksgemak met draagbaarheid en kracht. Beide modellen hebben een ingebouwde laserafstandsmeter.

Pinpoints - M30T Render

De $ 13.700 M300RTK is een robuust en aanpasbaar platform met toonaangevende vliegtijden, payload-opties en veiligheidsvoorzieningen. Het is compatibel met de H20, H20N En H20T sensorladingen – allemaal inclusief onze laserafstandsmeter.

Pinpoints - M300 + H20N Render

Je kunt de thermische en nachtzichtdrones van DJI hier vergelijken.

Slimmere apparatuur, slimmere software, vlottere operaties

Wanneer een drone wordt ingezet tijdens een noodsituatie, kan deze luchtgegevens leveren die de veiligheid en coördinatie van teams op de grond verbeteren. Wanneer een laserafstandsmeter en slimme softwaretools aan de vergelijking worden toegevoegd, kunnen incidentcommandanten interessante gebieden markeren met nauwkeurige coördinaten en samenwerkingskaarten delen met collega’s.

Lees ons FlightHub2-blog voor meer informatie over hoe onze nieuwste applicatie grond-naar-cloud-samenwerking mogelijk maakt voor commerciële en openbare drone-operaties.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken