DJI Terra vereenvoudigt herhaalde landmeetkundige en mappingmissies

Sinds de aankondiging in 2019 heeft DJI Terra drone mapping software professionals geholpen om ongelooflijke prestaties te leveren. Van het vastleggen van elk klein detail op eeuwenoude historische monumenten tot het in kaart brengen van rivieren die door drukke steden stromen, DJI Terra stelt professionals in staat om dronegegevens om te zetten in krachtige digitale middelen in recordschema’s.
Tegelijkertijd verbetert de oplossing voor het in kaart brengen en modelleren snel. In deze nieuwste release wordt een overvloed aan nieuwe functies geïntroduceerd, waaronder de toevoeging van zeven-parametertransformatie in Output Coordinate System-instellingen en automatische verfijning van wateroppervlakken in 3D-reconstructies.

Transformatie met zeven parameters voor 2D- en 3D-reconstructies

Als je meerdere regio’s in een klein gebied in kaart brengt, bijvoorbeeld binnen 50 km2, of als er een enkel bouwgebied is dat regelmatig in kaart moet worden gebracht, kun je de nieuwe transformatiefunctie met zeven parameters in DJI Terra gebruiken om je 2D- of 3D-reconstructiemodellen beter te maken. toegankelijk.

Met zeven-parametertransformatie kan een bekend coördinatensysteem worden geconverteerd naar een lokaal coördinatensysteem zonder grondcontrolepunten (GCP’s) te plaatsen of te markeren. Simpel gezegd, u kunt WGS84-locaties die door GPS worden gebruikt, converteren naar lokale datumcoördinaten. Bovendien kunnen LiDAR-gegevens ook worden omgezet in het lokale coördinatensysteem door transformatie met zeven parameters.

De functie kan ook handig zijn in sommige grootschalige onderzoeksscenario’s. Als u bijvoorbeeld een groot gebied in kaart brengt, wilt u de uitvoer in een geprojecteerd coördinatensysteem (PCS). Het transformatieproces met zeven parameters kan de fout tussen coördinatenconversies verminderen wanneer de projectie van het doelcoördinatensysteem onbekend is.

Om deze functie te gebruiken, gaat u naar Reconstruction Mission -> Advanced -> Output Coordinate System -> Seven-Parameter Transformation. Voeg in het weergegeven dialoogvenster rechtstreeks coördinaatinformatie toe of importeer bestanden.

Direct coördinaatinformatie toevoegen

Voer coördinaatgegevens in, klik op “Berekenen” en tik vervolgens op “Toepassen”.

Bestanden importeren

 1. Importeer coördinatenbestanden (in TXT- of CSV-indeling), klik op “Berekenen” en tik vervolgens op “Toepassen”.De coördinatengegevens in het bestand moeten in deze volgorde staan: naam van het coördinatenpaar, breedtegraad, lengtegraad en hoogte van de broncoördinaten, X/E, Y/N en Z/U van de doelcoördinaten. Merk op dat broncoördinaten alleen het geodetische coördinatensysteem ondersteunen. Scheid de gegevens met komma’s (TXT-bestand) of vul gegevens in verschillende kolommen in (CSV-bestand) zoals hieronder weergegeven.Terra-Updateblog V3.5.0 1

Terra-Updateblog V3.5.0 2

 1. Importeer het resultaatbestand (JSON-indeling) van de zeven-parametertransformatie en tik vervolgens op “Toepassen”.

Terra-Updateblog V3.5.0 3

Klik op “Start Reconstructie” en wacht tot de reconstructie is voltooid.

Bekende coördinatensysteemdatabase in DJI Terra

Met deze update hebben we ook ondersteuning toegevoegd voor het selecteren van verticale en horizontale coördinatensystemen voor de Verenigde Staten, Duitsland, Denemarken en Japan bij het genereren van 2D- en 3D-reconstructies.

Om deze functie te gebruiken, gaat u naar Reconstructiemissie -> Geavanceerd -> Coördinatensysteem uitvoeren -> Bekend coördinatensysteem.

Selecteer “Horizontale coördinatensysteemdatabase” en “Verticale coördinatensysteemdatabase” uit de “Horizontale datuminstellingen” en “Geoïde-instellingen” in het vervolgkeuzemenu. Voer de naam van het coördinatensysteem of de autorisatiecode in en selecteer het gewenste coördinatensysteem in de zoekresultaten. Tik vervolgens op “OK”.

Terra-Updateblog V3.5.0 4

Als het geselecteerde verticale coördinatensysteem het importeren van het overeenkomstige geoïdebestand vereist, kunt u het zoeken en downloaden hier. Nadat u het gedownloade bestand in DJI Terra hebt geïmporteerd, kunt u het reconstructieproces starten.

Houd er rekening mee dat u in de huidige versie de beschrijving van het geoïdebestand moet controleren om te weten welke u moet kiezen.

Waterlichamen verfijnen in 3D-reconstructie

Wanneer uw reconstructiegebied een groot gebied met wateroppervlakken beslaat, schakelt u de functie “Wateroppervlak verfijnen” in “Geavanceerde instellingen” in en DJI Terra zal automatisch waterlichamen voor u identificeren en verfijnen.

Combineren van meerdere puntenwolken

Als je meerdere scans van een gebied of een object hebt uitgevoerd, maar nu alle gegevens moet verzamelen in één uitgebreide puntenwolk, probeer dan de nieuwe functie “Merged Outputs” in DJI Terra. Deze functionaliteit ondersteunt uitvoer in PLY-, LAS- of PCD-indeling.

LiDAR Point Cloud Process Quality Report Verbeteringen

DJI Terra maakt kwaliteitsrapporten van alle missies om ervoor te zorgen dat de resultaten voldoen aan uw nauwkeurigheidsnormen. Met v3.5.0 voegen we waarschuwingen toe aan het kwaliteitsrapport van LiDAR-puntenwolkmissies om mogelijke redenen voor lage nauwkeurigheid of ontbrekende puntenwolken uit te leggen, indien aanwezig.

Puntenwolk - Terra Update Blog V3.5.0

Verbeterde opties voor het splitsen van blokken

Terwijl u al de modus voor het splitsen van blokken kon selecteren voor efficiënt gegevensbeheer en updates tijdens 3D-reconstructies, kunt u nu het exacte aantal blokken zien en ook verschillende namen toewijzen aan automatische en aangepaste blokken.

Problemen met optimalisaties oplossen

DJI Terra biedt nu instructies voor het oplossen van problemen naast prompts voor reconstructiefouten, zodat uw problemen zo snel mogelijk kunnen worden opgelost.

Als er echter een softwarefout is of als Terra crasht tijdens een missie, heb je nu toegang tot het overeenkomstige logbestand met behulp van de sneltoets “Ctrl+Alt+L” in Terra of via het onderstaande opslagpad:

C:UsersAppDataRoamingDJI Terralog

U kunt dit logboek exporteren en verzenden naar DJI-ondersteuning voor analyse.

Bugfixes

De update bevat de volgende bugfixes:

 • Lost een probleem op waarbij het inhoudsvoorbeeld niet kon worden bijgewerkt door te slepen na het importeren van POS-bestanden.
 • Lost een probleem op dat ervoor zorgde dat de waypointcontrole van de vluchtroute mislukte wanneer KML of puntenwolk werd gewijzigd in gedetailleerde inspectiemissies.
 • Sommige bestanden in S3MB-indeling konden niet goed worden bekeken in SuperMap.
 • Bij 2D-reconstructiegegevens met een verticale camerahoek van minder dan 35° was het geheugenverbruik hoog.
 • Wanneer de aerotriangulatieresultaten naar beneden werden gesleept in een interessegebied (ROI) met de positieve kijkhoek, leken de resultaten vergroot.
 • Sommige multispectrale taken zouden een gedeeltelijk verlies van resultaten zien na constructie van het breekpunt.

Voor volledige documentatie van de wijzigingen die bij v3.5.0 horen, kunt u verwijzen naar DJI Terra-releaseopmerkingen.

Aan de slag met DJI Terra

DJI Terra is verkrijgbaar in vier versies: Agriculture, Pro, Electricity en Cluster. Als u de kaartsoftware wilt aanschaffen die is ontwikkeld door het team dat DJI-drones maakt en er dus de meest nauwkeurige resultaten uit kan halen, gaat u naar de DJI-online winkel of neem contact op met een geautoriseerde dealer.

We zijn ook voortdurend in gesprek met onze gebruikers om onze producten te optimaliseren en te verbeteren, waardoor updates als deze een vast onderdeel zijn. Zorg ervoor dat u zich hieronder abonneert, zodat u geen toekomstige updates voor DJI Terra mist.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken