Wat u hebt gemist van de AirWorks DronesHelp-keynote

Op de laatste dag van AirWorks 2022 kwamen aanwezigen samen om een ​​meeslepende keynote te horen die drones benadrukte als een kracht ten goede. Getuigenissen van DJI-sprekers gingen over de levens die werden gered door drones bij zoek- en reddingsoperaties, brandbestrijding en politieoperaties. Toen kwam er een krachtige toespraak van medisch entomoloog Dr. Bart Knols, die drones gebruikt voor een totaal andere maar even transformerende toepassing…

Publieke perceptie en de rol van belanghebbenden in de sector

De discrepantie tussen de perceptie van het publiek en de realiteit van drones is al lang een punt van zorg voor belanghebbenden in de industrie. Voor elk verhaal in de media over een levensreddende missie, vind je er een die de onwetendheid over de drone-industrie weerspiegelt. Het is redelijk om te zeggen dat deze dekking geen nauwkeurige weerspiegeling is van het positieve verschil dat dronetechnologie wereldwijd heeft.

Om zorgen over misbruik van drones tegen te gaan en verantwoord vliegen aan te moedigen, heeft DJI in de loop der jaren een reeks maatregelen ingevoerd, waaronder de Georuimtelijke omgeving online (GEO) – dat het gevoelige luchtruim beschermt tegen onbedoelde invallen – en de uitrol van AirSense, dat is ingebouwd in elke nieuwe DJI-drone die zwaarder is dan 250 gram om piloten te waarschuwen voor nabije bemande vliegtuigen.

In termen van publieke perceptie is er onze #DronesHelp-campagne en de Drone-reddingskaart. Dit laatste is een evoluerende database met details over de ongelooflijke impact die dronetechnologie heeft op het werk van professionals op het gebied van openbare veiligheid. Tot nu toe hebben we meer dan 500 incidenten in 39 landen gedocumenteerd, waarbij meer dan 900 levens zijn gered dankzij drones die een actieve rol spelen bij operaties.

Drone-Reddingskaart

En natuurlijk redden niet alleen hulpverleners levens met drones. De technologie van DJI helpt ook op manieren die minder direct, minder tastbaar en veel moeilijker te kwantificeren zijn.

Een dakinspecteur hoeft niet elke keer een ladder op. Elke keer hoeft een torenklimmer niet op hoogte te werken. Elke keer hoeft een landmeter niet in een verborgen konijnenhol te stappen dat hem 6 weken lang dwingt met een gebroken enkel. Elke keer dat een vliegende robot wordt gebruikt in een gevaarlijk scenario, doorbreken we een reeks gebeurtenissen die anders tot ernstig letsel of een ernstig ongeval hadden kunnen leiden.

Over de hele linie maken drones het verzamelen van gegevens eenvoudiger, veiliger en eenvoudiger. In de handen van zakelijke gebruikers zijn het krachtvermenigvuldigers en transformerende tools die het gevaar uit gevaarlijk werk halen.

De oproep op de AirWorks-conferentie van dit jaar was dat deze positieve stappen nog maar het begin zijn. Met de Drone Rescue Map en zoveel inspirerende toepassingen die er zijn, dringt de boodschap langzaam maar zeker door. Maar elke piloot en organisatie die deze technologie toepast, heeft ook een rol. Het tegengif voor scepticisme en angst is onderwijs. Elke DJI-gebruiker heeft het potentieel om een ​​ambassadeur te zijn voor deze baanbrekende innovatie.

Ondersteuning van het vitale werk van zoek- en reddingsploegen

Tweede op het podium voor de Drones Help-keynote was Wayne Baker, DJI’s Director of Public Safety Integration, die begon met het delen van beelden van de DJI M30 die een levensreddende missie ondersteunde met Weber County Search & Rescue.

Droneshelp - Chef Wayne Baker

Het hebben van een oog in de lucht en een verbeterd situationeel bewustzijn is een game-changer geweest voor alle soorten eerstehulpverleners. Voor de brandweer zijn drones volgens Baker een van de grootste ontwikkelingen sinds de uitvinding van de brandslang. Voor professionals op het gebied van openbare veiligheid die misdaad bestrijden, ongevallen reconstrueren en vermiste personen vinden, houdt de technologie officieren uit de buurt van gevaar en biedt draagbare luchtondersteuning tegen een fractie van de prijs in vergelijking met bemande vliegtuigen.

Op het gebied van zoek- en reddingsacties hebben drones een bijzonder dramatische impact. DJI’s bedrijfsplatforms hebben kracht en draagbaarheid in handen van zoekploegen gebracht en zijn geëvolueerd om thermische en weinig licht-mogelijkheden te bieden voor nachtelijke operaties.

Een van de belangrijkste aankondigingen van de Drones Help-keynote was het nieuws van Gemma Alcock, CEO van Hemelse Redder, een in het VK gevestigde organisatie die zich toelegt op het ondersteunen van de acceptatie van drones door eerstehulpverleners. SkyBound Rescuer heeft een nieuwe tool gemaakt om SAR-teams te helpen vermiste personen sneller te vinden: De Drone SAR Hoogtegids.

De vlieghoogte bepaalt hoe groot een vermiste persoon tijdens een SAR-missie op het scherm of de monitor van een eerstehulpverlener verschijnt. Een te grote hoogte kan het onmogelijk maken om een ​​vermiste persoon op te sporen. Door middel van een eenvoudig proces in drie stappen dat kan worden geïntegreerd in pre-flight procedures, houdt de Drone SAR Altitude Guide rekening met missieparameters om de optimale vlieghoogte te bepalen.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Drone Sar Hoogtegids Cta

We zijn verheugd om deze tool samen met Skybound Rescuer te lanceren. En we zijn ervan overtuigd dat het de efficiëntie van SAR-operaties zal verbeteren en teams zal ondersteunen die werken om levens over de hele wereld te redden.

Om het persbericht over de lancering van de SAR Altitude Guide te lezen, klik hier hier.

Van Search & Rescue tot Search & Spray

We zijn gewend om te zien dat DJI’s vloot van landbouwdrones nauwkeurig kunstmest en pesticiden aflevert om de groei van gewassen te bevorderen en de opbrengst van boeren te ondersteunen.

Maar als laatste op het keynote-podium van DronesHelp was Dr. Bart Knols, die het Agras-platform van DJI heeft aangeboord voor een iets andere taak – zij het een die een levensreddend potentieel heeft dat veel verder gaat dan wat dan ook in conventionele openbare veiligheid. Dr. Knols is medisch entomoloog; hij bestudeert insecten die een negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid. Zijn focus lag de afgelopen jaren op malaria, een ziekte die in 2020 wereldwijd meer dan 627.000 mensen het leven kostte. In AirWorks presenteerde Dr. Knols zijn bevindingen van een experiment uit 2019 naar de impact die besproeiende drones kunnen hebben op muggenpopulaties.

Droneshelp - Dr. Bart Knols

Zijn team gebruikte DJI Agras MG-1 S-drones die waren aangepast om zich te verspreiden Aquatain Mosquito formulering (AMF) over het oppervlak van rijstvelden in Tanzania. Aquatain is een op silicium gebaseerde vloeistof die op het oppervlak van stilstaand water zit om de broedplaatsen van muggen te verstikken.

Kortom, Dr. Knols en zijn team hebben aangetoond dat sproeidrones nauwkeurig en snel larviciden kunnen toedienen, waardoor de muggenpopulatie gedurende een langere periode drastisch kan worden verminderd met een enkele toepassing, en dit op een manier die 2-6 keer sneller is en veel goedkoper in vergelijking met handmatige toepassingen.

De studie vond plaats in 2019. Sindsdien is de nieuwe DJI Agras T40 gelanceerd, die de mogelijkheid belooft om een ​​grotere hoeveelheid vloeistof in een enkele vlucht met een nog grotere nauwkeurigheid te verdelen. Dit alles betekent dat de werkelijke impact van dronetechnologie op malariapreventiemethoden in toekomstige onderzoeken waarschijnlijk nog groter zal zijn.

Dr. Knols gaf ook een update over zijn nieuwste project, waarin hij DJI-apparatuur gebruikt om harige rupsenplagen op de Malediven aan te pakken.

Een keynote met een oproep tot actie

De DronesHelp-keynote werd afgesloten met een oproep tot actie voor iedereen die in de zaal zat – om op te staan ​​en te pleiten voor drones.

Voor de aanwezigen bij AirWorks en voor de lezers die tot hier zijn gekomen, is het geen nieuws dat drones de wereld veranderen, levens redden en het werk slimmer, veiliger en efficiënter maken.

Maar de drone-gemeenschap is slechts een kleine bubbel en een grotere publieke perceptie van drones is ver achter bij de tijd. De discrepantie tussen de publieke perceptie en de realiteit van drones kan zich op lelijke manieren manifesteren en kan het goede werk waartoe drones in staat zijn belemmeren.

Dus voor iedereen die deze boodschap hoort: spreek je uit over de voordelen van drones. Roep onwetendheid op. En pleit voor hoe drones helpen om de wereld een betere plek te maken.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken