Autel Robotics brengt EVO II V2 met verbeterde radioverbinding uit

De Amerikaanse dronefabrikant Autel Robotics heeft een nieuwe versie van het EVO II-platform aangekondigd. Niet alleen biedt de EVO II een sterk verbeterde radioverbinding, ook zegt het bedrijf minder afhankelijk te zijn van bepaalde leveranciers voor componenten waar momenteel een groot tekort aan is. Ook komen er V2 modellen van de pas aangekondigde Smart Controller en de Live Deck.

EVO II

De Autel Robotics EVO II is een quadcopter die voorzien kan worden van verschillende cameramodules. De gebruiker kan kiezen uit een 8K camera, een 6K camera met 1” sensor, of een gecombineerde RGB/IR camera voor inspectiedoeleinden. De drone biedt een lange vliegtijd en is als een compact pakketje mee te nemen. Alhoewel Autel het zelf niet zo brengt, kun je in de EVO II een alternatief zien voor de Mavic 2 Enterprise-serie van DJI.

Als elektronicafabrikant werd Autel Robotics echter geplaagd door aanhoudende leveringsproblemen. Het wereldwijde tekort aan processoren en andere chips is daaraan debet. Dat was aanleiding voor Autel om een nieuwe versie van de EVO II te ontwikkelen, de EVO II V2. Deze biedt volgens Autel’s nieuwe CEO Randall Warnass betere prestaties en gebruiksgemak.

Mededeling aan gebruikers

In een bericht op social media schrijft Warnass het volgende:

“Om trouw te blijven aan de toewijding van Autel Robotics als het gaat om transparantie, informeren wij u met deze mededeling over een aantal wijzigingen die komen als gevolg van het welbekende wereldwijde chiptekort.

Vanwege het tekort kunnen we de huidige versies van onze EVO II-platformen, Smart Controllers en Live Deck niet meer produceren. Daarom brengen we de komende maanden een tweede versie van deze platformen uit. Helaas betekent dit dat toestellen van de eerste generatie niet werken met controllers van versie 2 en vice versa, hoewel de accu’s compatibel blijven.

Hoewel noodzakelijk, geeft deze verandering ons de kans om ons product te verbeteren. De nieuwe versie zorgt voor een grotere transmissiestabiliteit, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk wordt verbeterd. Het stelt ons ook in staat om een duurzamere toeleveringsketen te creëren, zodat we onze producten kunnen blijven leveren aan degenen die erop vertrouwen.

Met deze nieuwe ontwikkeling in het achterhoofd zal er slechts een beperkt aantal versie 1 Smart Controllers worden geproduceerd. Deze worden verdeeld op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met ons team via support@autelrobotics.com.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken