Britse dronepilote spoorde al meer dan 200 vermiste honden op

De Britse dronepilote Erica Hart uit South Yorkshire heeft met haar drone al meer dan 200 vermiste honden opgespoord. Daarvoor maakt ze gebruik van een drone met thermografische camera, waarmee ze de dieren op grote afstand kan waarnemen. Alleen al in de afgelopen week wist Erica zeven honden te herenigen met hun baasjes. Geld vragen voor haar diensten doet ze echter niet. “Ik doe dit niet voor het geld. Ik doe het om honden te herenigen met hun baasjes.”

Zes jaar actief

De eerste keer dat Erica een weggelopen hond wist op te sporen met haar drone was zes jaar geleden, vertelt ze tegenover de BBC. Toen vond ze binnen een kwartier een weggelopen hond terug. Sindsdien heeft ze naar eigen zeggen ruim 200 honden opgespoord. “En nog altijd voelt het terugvinden van een hond als het winnen van de loterij.”

Eén van de hondeneigenaren wiens hond door Erica werd teruggevonden is Lea Williams. Zijn hond Chester was drie dagen vermist. “Het voelde alsof een familielid was weggevallen. Mijn dochter kon er niet meer van slapen. Dankzij Erica is het goed afgelopen en werd onze hond teruggevonden.”

Infraroodcamera

Voor haar speurwerkzaamheden maakt Erica gebruik van een DJI Mavic 2 Enterprise Advanced. Deze drone beschikt over een twee camera’s, waaronder een infraroodcamera. Maar ondanks het prijskaartje van een paar duizend pond laat Erica zich niet betalen voor haar hulpverlening. “Hooguit accepteer ik wat benzinegeld als ik een flink eind moet rijden. Ik zie dit niet als onderneming.”

Bekijk interview

De Britse Dronepilote Erica Hart Uit South Yorkshire Heeft Met Haar Drone Al Meer Dan 200 Vermiste Honden Opgespoord. Daarvoor Maakt Ze Gebruik Van Een Drone Met Thermografische Camera, Waarmee Ze De Dieren Op Grote Afstand Kan Waarnemen. Alleen Al In De Afgelopen Week Wist Erica Zeven Honden Te Herenigen Met Hun Baasjes. Geld Vragen Voor Haar Diensten Doet Ze Echter Niet. “Ik Doe Dit Niet Voor Het Geld. Ik Doe Het Om Honden Te Herenigen Met Hun Baasjes.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken