Brussels Airport neemt belang van 50% in SkeyDrone

De Belgische luchthaven Brussels Airport heeft een belang van 50% verworven in SkeyDrone, een dochteronderneming van luchtverkeersleider skeyes. SkeyDrone richt zich op de ontwikkeling van diensten die veilige en efficiënte droneoperaties mogelijk maken. Met dit aandeelhouderschap wil Brussels Airport een actieve rol spelen in de ontwikkelingen op het vlak van dronetechnologie, en in het aanbieden van drone-diensten aan diverse industrieën in België en daarbuiten.

Strategische samenwerking

Volgens de overeenkomst verwerft Brussels Airport Company 50% min 1 (dus geen meerderheid) van de aandelen in SkeyDrone. Daarnaast komt er een aandeelhoudersovereenkomst waarin skeyes en Brussels Airport Company afspraken maken met betrekking tot de strategische ontwikkeling van SkeyDrone.

SkeyDrone biedt diensten aan op het gebied van positionering, navigatie, begeleiding en data-analyse van onbemande vliegtuigen in binnen- en buitenland. Brussels Airport werkte het afgelopen jaar nauw samen met skeyes en SkeyDrone. Zo werd er in september een proef uitgevoerd met het verjagen van vogels door middel van een speakerdrone. En begin 2021 werd er een proefvlucht gemaakt met een drone die via 5G door een piloot op 100 km afstand werd bestuurd.

Met de investering in SkeyDrone wil Brussels Airport het voortouw nemen in het ontwikkelen en gebruiken van innovatieve toepassingen van drones. De kennis, expertise en ervaring als één van Europa’s belangrijkste luchthavens komt goed van pas om SkeyDrone verder te laten groeien. “Met SkeyDrone kunnen we dronemanagementsystemen en dronediensten onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren die op een dagelijkse basis gebruikt kunnen worden”, stelt Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport.

Goedkeuring

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting begin 2022 worden afgerond.

(coverfoto: Carolien Coenen, CC BY-SA)

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken