Deze actieshots in de film Red Notice werden met een FPV drone gemaakt

Ben je geabonneerd op Netflix? Dan zal het je niet ontgaan zijn dat onlangs de film Red Notice in premiere is gegaan op de streamingdienst. Leuk om te weten is dat een aantal flitsende actiescènes in de film werden opgenomen met behulp van een FPV cinelifter en een prototype van de nieuwe RED Komodo 6K. De drone werd bestuurd door Johnny Schaer, beter bekend als Johnny FPV. Voor hem was het meewerken aan de blockbuster een droom die uitkwam.

Hollywood ontdekt FPV

Dat tv-producties en films tegenwoordig bol staan van de droneshots mag geen verrassing meer heten. Nieuw is echter de opmars van FPV drones bij Hollywoodproducties. Dat is te danken aan het fenomeen cinelifter: uit de kluiten gewassen drones die krachtig genoeg zijn om high-end camera’s zoals de RED Komodo 6K te tillen. 

Die combinatie levert shots op die met normale camera rigs zo goed als onmogelijk te maken zijn. Regisseurs van actiefilms zijn dan ook meer dan geïnteresseerd in het fenomeen FPV dronevideo. De nieuwe Netflixfilm Red Notice is de eerste grote Hollywoodproductie waarin volop gebruik wordt gemaakt van FPV.

Ben Je Geabonneerd Op Netflix? Dan Zal Het Je Niet Ontgaan Zijn Dat Onlangs De Film Red Notice In Premiere Is Gegaan Op De Streamingdienst. Leuk Om Te Weten Is Dat Een Aantal Flitsende Actiescènes In De Film Werden Opgenomen Met Behulp Van Een Fpv Cinelifter En Een Prototype Van De Nieuwe Red Komodo 6K. De Drone Werd Bestuurd Door Johnny Schaer, Beter Bekend Als Johnny Fpv. Voor Hem Was Het Meewerken Aan De Blockbuster Een Droom Die Uitkwam.
De RED Komodo op de cinelifter. Bron: Johnny FPV

‘Een droom die uitkomt’

Voor het maken van de shots werd een beroep gedaan op Johnny Schaer, aka Johnny FPV. Hij maakte gebruik van een een van de eerste prototypes van de RED Komodo om een nauwkeurig bestuurbaar FPV-systeem samen te stellen dat het mogelijk maakte om complexe opnamen te maken voor de blockbuster-productie. 

In de woorden van Schaer: “Dit is serieus een droom die uitkomt, een droom die al vele jaren in de maak is. Mijn eerste speelfilm! (en het eerste gebruik van FPV in een speelfilm ooit?!). Enorm bedankt aan regisseur Rawson Marshall Thurber en director of photography Markus Förderer, ASC BVK. Deze twee hadden de visie om de nieuwe en mysterieuze tool van FPV-vliegen uit te proberen voor hun film… Risiconemers. Legenden. Wat een episch avontuur!”

Hieronder kun je alle shots bekijken die met behulp van de FPV drone werden gemaakt: 

(bron: Y.M. Cinema)

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken