Europese Commissie vraagt feedback op Dronestrategie 2.0

Heb jij een duidelijke visie op de verdere ontwikkeling van de Europese dronesector? Op welke fronten moet de EU ruim baan geven aan drones en hun toepassingen? Hoe denk jij over elektrische vormen van bemande luchtvaart? Zie je mogelijkheden voor pakketbezorgende drones? En zo ja, wat moet er gebeuren om dat mogelijk te maken? De Europese Commissie wil graag van je horen hoe jij denkt over de toekomst van de dronesector.

Slimme mobiliteit bevorderen

De Europese Commissie roept drone-operators en andere belanghebbenden die actief zijn op het gebied van onbemande luchtvaart op om hun mening te geven over een dronestrategie 2.0 voor Europa om duurzame en slimme mobiliteit te bevorderen. De roadmap staat 4 weken open voor feedback van 4 juni 2021 tot 2 juli 2021.

De EU moet zorgen voor een veilige en efficiënte ontwikkeling van een drone-ecosysteem. In haar strategie voor duurzame en slimme mobiliteit heeft de Commissie haar plan aangekondigd om in 2022 een dronestrategie 2.0 aan te nemen om drones te ontwikkelen tot een vector voor de slimme en duurzame mobiliteit van de toekomst.

Dit initiatief heeft tot doel drones in staat te stellen door middel van digitalisering en automatisering bij te dragen aan een nieuw aanbod van duurzame diensten en transport, rekening houdend met mogelijke civiel/militaire technologische synergieën.

“De ontwikkeling van drone-diensten (onbemande vliegtuigsystemen), ondersteund door een concurrerende industrie, kan de dubbele overgang van Europa naar een groene en digitale economie sterk ondersteunen en bijdragen aan het herstel na COVID-19 en de toekomstige veerkracht van de EU-economie. Van dagelijks woon-werkverkeer, goederenlevering tot het goed functioneren van wereldwijde toeleveringsketens en de ontwikkeling van een breed spectrum aan nieuwe toepassingen en diensten, drones zijn een motor van ons economische en sociale leven. De Europese Green Deal, als de nieuwe groeistrategie voor de EU, roept op tot de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en de ontwikkeling van digitalisering. In dit verband moet het vervoerssysteem als geheel slim en duurzaam worden gemaakt, met gebruik van elektrische en waterstof aangedreven vliegtuigen. In de mededeling over de Europese Green Deal werd daarom een ​​strategie voor duurzame en slimme mobiliteit aangekondigd, die in december 2020 door de Commissie werd aangenomen. In de strategie voor duurzame en slimme mobiliteit heeft de Commissie haar voornemen aangekondigd om in 2022 een dronestrategie 2.0 aan te nemen om het volledige potentieel van drones om bij te dragen tot de instandhouding van een goed functionerende eengemaakte markt. Drone-toepassingen kunnen ook sterk bijdragen aan de digitale transformatie van veel bedrijven die bijdragen aan de doelstellingen van Europa op het gebied van digitale strategie. Het bevorderen van civiele/defensiesynergieën op dit kritieke technologiegebied vormt een belangrijke factor om deze doelstellingen te bereiken.”

Feedback

Deze roadmap staat 4 weken open voor feedback. Feedback wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling en finetuning van het initiatief. De Commissie zal de ontvangen input samenvatten in een synopsisrapport waarin wordt uitgelegd hoe de input zal worden overgenomen en, indien van toepassing, waarom bepaalde suggesties niet kunnen worden overgenomen.

Meer informatie | Geef feedback

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken