Deze FPV racedrone telt maar liefst 64 propellerbladen

Op Youtube is een video opgedoken van een proefvlucht met een FPV racedrone die maar liefst 64 propellerbladen telt. Daarvoor werden per motor twee props met elk acht bladen gemonteerd. De video werd zonder verdere toelichting geplaatst door ene quadmovr. Het is daarom niet helemaal duidelijk hoe de modificatie nu precies is uitgevoerd, maar opvallend is de minimale geluidsproductie.

Van 12 naar 64 propellerbladen

De meeste FPV racedrones tellen vier motoren met elk drie propellerbladen, dus twaalf bladen in totaal. Dat levert nu eenmaal de beste performance op als het gaat om snelheid en wendbaarheid. Nadeel is de enorme takkeherrie die dergelijke drones produceren, als gevolg van de hoge toerentallen die de motoren maken. Van het kenmerkende gejank worden niet veel mensen echt blij, zeg maar.

Daarom is deze experimentele 64-blads FPV drone extra interessant. Het lijkt er namelijk op dat er veel minder toeren nodig zijn om toch genoeg stuwkracht te ontwikkelen. Afgaande op de audio-opname van onderstaande video lijkt het geluid dat de drone maakt meer op dat van een kleine straalmotor met weinig toeren dan op dat van een stel gierende propellers.

Twee props per motor

Overigens lijkt het erop dat quadmovr per motor twee propellers met elk acht bladen heeft gemonteerd (dus zestien bladen per motor). Daartoe heeft hij waarschijnlijk gemodificeerde motoren gemonteerd, met langere asjes. Hoe dan ook een bijzonder experiment, dat wellicht ooit tot stillere racedrones gaat leiden.

Tags:

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken