Kijken: de Fagradalsfjall vulkaan op IJsland, gefilmd met een DJI Mini 2

Zo heel vaak in je leven krijg je de kans niet om een actieve vulkaan van dichtbij te bekijken. Dus toen ik de gelegenheid kreeg om de Fagradalsfjall op IJsland te bezoeken greep ik die kans met beide handen aan. Met de DJI Mini 2 maakte ik wat droneshots van de kratermond en de lavastromen. Van deze beelden maakte ik een korte compilatievideo.

De Fagradalsfjall vulkaan op het schiereiland Reykjanes was in de afgelopen maanden al goed voor talloze fascinerende drone-opnamen. Op onlinedronekopen kon je al een aantal keer van dergelijke video’s genieten, gemaakt met onder andere een (tijdens de vlucht half gesmolten) Mavic 2 en een DJI FPV drone. Er is zelfs een 360º dronevideo van de vulkaan gemaakt.

Toen ik afgelopen zomer na afloop van de Laugavegur trektocht de kans kreeg om de vulkaan te bezoeken zei ik daar dan ook geen ‘nee’ tegen. Nu is het best een hele onderneming om in de buurt van de kratermond te komen. Vanaf één van de speciaal voor de vulkaanbezoekers aangelegde parkeerplaatsen moet je een flink eind lopen en klauteren om een goed zicht op de eruptie te krijgen.

Ik twijfelde aanvankelijk om de drone die ik bij me had – de DJI Mini 2 – op te laten. Niet alleen waaide het flink, maar ook vlogen er talloze helikopters met toeristen boven de vulkaan. Toch waren er af en toe momenten dat er geen ander vliegverkeer was. Daarop besloot ik om de drone laag over het lavaveld en tegen de wind in naar de kratermond te sturen.

Ondanks de ferme wind hield de Mini 2 zich bijzonder kranig. Ik kon een aantal fascinerende shots maken van de kratermond en de lavastromen. Ik wilde niet al te dichtbij vliegen vanwege de intense hitte, maar tegelijkertijd wilde ik natuurlijk wel mooie opnamen kunnen maken. Tegelijkertijd moest ik de omgeving in de gaten houden, voorkomen dat de drone in de rookpluim kwam en het accupercentage in de gaten houden.

Ik hoop dat je kunt genieten van de beelden. Het was absoluut een unieke ervaring om dit natuurfenomeen met eigen ogen te aanschouwen en ik hoop dat ik dat gevoel een beetje heb kunnen overbrengen!

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken