Kijken: nóg mooiere dronebeelden van Fagradalsfjall (maar de drone is wel gesmolten)

In de afgelopen weken zijn er heel wat drone-opnamen gemaakt van de vulkaan Fagradalsfjall op IJsland. Van ‘gewone’ dronebeelden tot FPV droneshots: de kolkende lava blijft fascinerend om te zien vanuit de lucht. De Zwitserse dronepiloot Stefan Forster maakte het wel heel bont. Zijn Mavic 2 Pro raakte half gesmolten, maar dat leverde wel de mooiste dronebeelden op.

‘Ongelooflijk avontuur’

Stefan reist normaal gesproken de hele wereld over om dronevideo’s te maken. Van Zwitserland tot de Azoren, van Groenland tot Noorwegen: overal laat hij zijn drones opstijgen om de mooiste natuuropnamen te maken. Toen hij hoorde van de vulkaaneruptie op IJsland bedacht hij zich dan ook geen moment en reisde direct af naar het eiland. Stefan vertelt er het volgende over:

“Na weken van duizenden aardbevingen op het schiereiland Reykjanes in IJsland op 19 maart 2021, ging de grond open en bereikte de lava de oppervlakte. De vulkaan Fagradalsfjall was geboren. Meteen nadat ik hoorde van de uitbarsting vloog ik naar IJsland, wachtte op het einde van mijn quarantaine en daarna bracht ik een aantal dagen en nachten door bij de vulkaan. Het was zo’n ongelooflijk avontuur. Elke dag zag de vulkaan er heel anders uit.”

Drone gesmolten

Tijdens het filmen bracht Stefan één van zijn drones – voor de zekerheid had hij meerdere exemplaren meegenomen – zeer dicht boven de krateropening. Zó dicht, dat de drone deels smolt door de intense hitte van de opborrelende lava. Maar ondanks dat functioneert de drone nog steeds, vertelt Stefan:

“Voor deze beelden heb ik drie Mavic 2 Pro-drones meegenomen. Eén ervan had ik willen opofferen close-upopnames. Zeker bij die vluchten door de spuwende lava kwam veel geluk kijken. Voor de zekerheid legde ik het beeld ook vast via de controller, zodat ik in geval van verlies in ieder geval de laatste opnamen op mijn mobiele telefoon zou hebben. Maar deze onfortuinlijke drone heeft het tot het einde overleefd. De drone is van buiten volledig gesmolten en hij geeft veel storingen en fouten – maar hij vliegt nog steeds en maakt nog altijd foto’s en video’s.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken