Rekon 3 nano FPV quad: meer een ‘vliegende batterij’ dan een drone

Via de sociale media kwamen we een leuke nieuwe drone op het spoor: de Rekon 3 Nano Long Range FPV quad. Een hele mond vol voor een FPV drone die zo klein en licht is dat je beter kunt spreken van een ‘vliegende batterij’. Het toestelletje weegt nog geen 190 gram en kan een kwartier in de lucht blijven. Het bereik van de videozender zou een paar kilometer bedragen, vandaar de aanduiding ‘long range’.

Nanoformaat FPV quad

De Rekon 3 komt uit de stal van Rekon FPV, een fabrikant van – je raadt het al – first person view drones. De focus ligt daarbij op zeer kleine toestellen, niet zozeer op de grotere en krachtigere racedrones. Zo heeft het bedrijf microformaat 4” en 5” long-range cruisers in de aanbieding, die net genoeg draagvermogen hebben om een ‘naked GoPro’ te torsen zodat je er toch leuke video-opnamen mee kunt maken.

Maar het kan altijd nog kleiner en lichter, blijkt uit de aanstaande introductie van Rekon 3. Het gaat om een nanoformaat FPV quad die meer weg heeft van een vliegende batterijhouder dan van een gewone quad. De houder biedt plaats aan een standaard 18650 LiPo cel. De body is gemaakt van PETG, de motorsteunen van koolstoffiber.

Klein maar compleet

Ondanks het geringe gewicht biedt de Rekon 3 alles wat je nodig hebt om FPV te kunnen vliegen, inclusief FPV camera en analoge 350 mW videozender (volgens de fabrikant bedraagt het bereik van het videosignaal een paar kilometer). Het hart wordt gevormd door een Zeus5 AIO flight controller. De quad wordt aangedreven door 4 borstelloze motoren en biedt een vliegtijd tot 15 minuten.

De Rekon 3 is vooral bedoeld om zorgeloos mee rond te vliegen en te oefenen met het fenomeen FPV. Omdat de drone zo klein en stil is, zul je er weinig mensen mee tot last zijn. En het verwisselen van de accu is het zo eenvoudig als het plaatsen van een nieuwe batterij in de afstandsbediening van je tv.

Nadelen

Nadelen zijn er ook: de drone is best kwetsbaar, verschillende reviewers vlogen de drone kapot tijdens hun testvluchten. Heel krachtig is de drone niet, dus als het wat harder waait moet je er niet mee buiten gaan vliegen. En omdat er niet voorzien is in een buzzer raak je de drone eenvoudig kwijt als deze ergens buiten je zicht op de grond belandt.

Verder kun je geen video-opnamen maken met de drone, tenzij je een DVR hebt gekoppeld aan je – analoge – videobril. Verwacht in dat geval geen mooi gestabiliseerde beelden zoals bij de DJI FPV drone of een CineWhoop met naked GoPro, maar het is beter dan niets.

Prijs en beschikbaarheid

Afhankelijk van de uitvoering begint de prijs bij 150 dollar. Dat is exclusief ontvanger, accu’s, videobril en zender. Eventueel kun je direct een geschikte ontvanger (Crossfire Nano, Frsky, AC2000) meebestellen. Volgens de fabrikant worden de eerste bestellingen vanaf eind mei uitgeleverd.

Wat vind jij hiervan?

      Geef een reactie

      Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
      Logo
      Vergelijk items
      • Totaal (0)
      Vergelijken