Sony onthult Airpeak-drone met A7S III-camera

Op de vooravond van de virtuele editie van de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Sony haar eerste drone in de Airpeak-serie onthuld. Het gaat om een high-end toestel die voorzien kan worden van een Sony Alpha A7S III-camera. Met Airpeak richt Sony zich op contentmakers in het hogere segment, die graag gebruik willen maken van full-frame mirrorless camera’s voor hun opnamen.

Airpeak

Vorig jaar hintte Sony voor het eerst op een toetreding tot de dronemarkt. Maar afgezien van de naam Airpeak maakte het bedrijf toen nog geen details bekend. Daar is nu verandering in gekomen. Met Airpeak richt Sony zich op professionele videomakers, die zich tot nu toe bedienden van systemen als de DJI M600 of de Freefly Alta.

In een eerste video toont Sony een model van uit de Airpeak-serie die gebruikt kan worden in combinatie met de populaire Sony Alpha A7S III-camera. Inclusief gimbal en objectief gaat het niet bepaald om een lichtgewicht drone: alhoewel Sony nog geen specs heeft gecommuniceerd, vermoeden we dat het systeem in deze configuratie al snel richting de 10 kg gaat.

In de video is te zien dat de Airpeak-drone beschikt over een FPV-camera, ten behoeve van de piloot. Verder is er voorzien in obstakeldetectie. Om de camera te kunnen laten ronddraaien zonder dat het zicht te belemmeren kan het landingsgestel na het opstijgen ingeklapt worden. Verder blijkt dat de drone door twee smart batteries van energie wordt voorzien. De gimbal lijkt afkomstig van Gremsy.

“Ontworpen voor avontuurlijke videomakers… Airpeak stelt videomakers in staat om nieuwe grenzen voor visuele expressie te verkennen”, aldus Keichiro Yoshida, voorzitter, president en CEO van Sony Corporation. “Met de Alpha-camera van Sony zijn stabiele, dynamische opnamen op afstand mogelijk. Makers hebben een onbeperkt potentieel om verbluffende afbeeldingen van bovenaf te maken. Airpeak verandert de lucht in een oneindige, creatieve speeltuin.”

Verdere ontwikkeling

Sony zegt het Airpeak-project dit voorjaar verder te willen uitrollen. Het bedrijf wil de drones in samenspraak met dronepiloten en videomakers verder ontwikkelen. In de EU zal de drone gezien het gewicht al snel in de Specific categorie vallen, wil men ermee in de buurt van mensen en bebouwing kunnen vliegen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken