Interview met een drone brandweervrouw

Hoe leidt iemands leven hen naar een carrière in de openbare veiligheid? En hoe brengt deze beroepskeuze hen ertoe om met drones te werken?

Welkom bij onze Pilot Profile-serie. Hier vertellen we het verhaal van enkele van de meest ijverige, moedige en inspirerende commerciële dronepiloten en hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn.

Rolmodellen

Voor de Risk Reduction Officer en UAS Program Manager van Woodlawn Fire Department, Katie Thielmeyer, begon het met haar vader, een Proctor and Gamble Engineer, die haar leerde over auto-onderhoud lang voordat ze kon rijden. Zoals ze zegt: “zijn advies was altijd praktisch en je twijfelde nooit aan de liefde erachter.”

Het was echter haar moeder die de belangrijkste inspirerende rol zou spelen die Katie naar een leven van openbare veiligheid zou leiden. Katie’s moeder was nooit bang om uitdagende carrières aan te gaan, waaronder het behalen van haar commerciële rijbewijs en het worden van een tractor-/aanhangerchauffeur, of een badmeester en zweminstructeur worden. Het belangrijkste was dat toen Katie nog heel jong was, haar moeder een gediplomeerd paramedicus en een gecertificeerde brandweerman werd.

Katies Mama 2

“Af en toe bracht ik de nacht door bij de brandweerkazerne. Ik hing in de keuken en at met de bemanning. Ik maakte mijn bed op het bovenste bed en als ze werden geroepen om te gaan rennen, keek ik toe hoe ze langs de brandweerpaal gingen en wegreden’, herinnert Katie zich liefdevol.

Met een glimlach herinnert Katie zich hoe “elke 4 juli moeder de motor in de parade zou besturen en ik naar haar toe zou rennen om haar een kus te geven terwijl ze langs onze plek reed.”

Katie’s moeder was een lichtend voorbeeld voor haar in een tijd waarin vrouwen er nog steeds op aandrongen om de openbare veiligheid in te gaan. Katie’s vrienden wezen haar er vaak op dat haar moeder “anders was dan andere moeders” omdat ze zo sterk en dapper was, als een echte Wonder Woman. Katie zei dat haar moeder haar altijd vertelde dat ze mooi en krachtig was en dat ze alles kon in het leven.

Een kronkelig en divers carrièrepad

Zelfs met deze sterke figuur in haar leven zocht Katie na de middelbare school niet meteen een carrière in de openbare veiligheid. In plaats daarvan koos Katie ervoor om een tijdje te reizen voordat ze trouwde en zich vestigde in de omgeving van Cincinnati, waar ze haar drie kinderen opvoedde.

Gedurende deze tijd werd ze een geboortefotograaf, die momenten van bevalling en bevalling vastlegde en zichzelf met vallen en opstaan leerde hoe ze haar camera moest gebruiken in ongebruikelijke omgevingen, zoals omstandigheden met weinig licht waar een flitser niet welkom zou zijn.

Katie nam al snel een andere rol op zich, die van het runnen van de online babydraagzak van haar zus. “Ik leerde mezelf webdesign aan en gaf de site een make-over. Ik leerde mezelf marketingtechnieken aan en leerde hoe zoekmachines werkten”, zegt Katie. “In de loop van de tijd heb ik nog een aantal groothandelsaccounts aangemaakt en werd ik een geautoriseerde verkoper van veel verschillende producten, van draagzakken tot hoogwaardig houten speelgoed. Op een gegeven moment werd het bedrijf te groot voor mij om het alleen te doen, maar ik was niet in een positie om werknemers aan te nemen en te overzien. Het was een geweldige ervaring geweest en een bitterzoete beslissing om uit elkaar te gaan.”

Nu, als alleenstaande moeder, begon ze te kijken naar carrièremogelijkheden, waaronder het overwegen van haar opleiding voor een carrière in marketing.

Het zou uiteindelijk een gesprek zijn met een vriend van de middelbare school die in Colorado werkte als vluchthospik, dat Katie uiteindelijk zou leiden naar een carrière in de openbare veiligheid.

Katie schreef zich in voor de Emergency Medical Technician (EMT) school, werkte hard en bereikte deze mijlpaal. Vervolgens ging ze naar het paramedische programma van de Universiteit van Cincinnati voor intensief studeren, vaardigheidstraining en klinische rotaties. Helaas begon Katie in die tijd ontsteld te raken door de beperkte keuzes waar ze als paramedicus moest werken. Werken voor een privéambulance op niet-spoedeisende oproepen, of in een ziekenhuisomgeving, klonk Katie saai in de oren. Ze verlangde naar de opwinding die gepaard ging met noodoproepen. En een manier om ervoor te zorgen dat ze deze noodoproepen zou ontvangen, was door ook brandweerman te worden.

Brandbestrijding in het vizier

Katie begon nu haar zinnen te zetten op dit volgende doel. “Ik wist dat als ik brandweerman wilde worden, ik ruim van tevoren moest trainen. 31 jaar oud en voor het eerst in mijn leven in de sportschool was een ervaring op zich. Gelukkig had een goede vriend mij aangeboden om mijn trainer te worden en hij liet me de kneepjes van het vak zien. Ik bracht 6 maanden door met gewichtheffen en het verbeteren van mijn cardio. Hij zette vaak een cursus fysieke behendigheid van de brandweer op om te oefenen, zodat ik voorbereid was op het arbeidsproces.

Katie stormde door de ontberingen van de brandweeracademie en kon bereiken wat maar weinigen kunnen: ze werd brandweerman en nationaal gecertificeerde paramedicus.

Katie Thielmeyer 2 Afstuderen

Een paar maanden later bouwde ze voort op haar succes en werd ze ingehuurd om als parttime brandweerman voor verschillende brandweerkorpsen te werken, waarbij ze het leven van alleenstaande moeders als werkende moeder in plaats van als student jonglerende.

Helaas zou haar diensttijd worden ingekort vanwege een blessure tijdens het werk, waardoor ze alleen “lichte taken” kon doen terwijl ze herstelde. Dat kon ze gelukkig doen bij een van haar parttime werkgevers, de brandweer van Woodlawn.

Katie kreeg de taak om het brandpreventie- en inspectieprogramma te vernieuwen en herinnert zich: “Mijn computervaardigheden wierpen zijn vruchten af en ik was in staat om alles snel aan de gang te krijgen.”

Katie Thielmeyer 3 Aangekleed

In feite had Katie zo goed geblonken in deze taak dat zij en de brandweercommandant toen begonnen te werken aan het creëren van een Community Risk Reduction-programma van de National Fire Protection Association (NFPA) dat binnenkort zal worden gepubliceerd. NFPA 1300-norm voor gemeenschapsrisicobeoordeling en ontwikkeling van plannen voor gemeenschapsrisicovermindering. Dit werk zou uiteindelijk leiden tot een voltijdse positie voor Katie, hoewel niet zo opwindend als een eerstelijnsbrandweerman/paramedicus zijn, zou ze zeker nog steeds de afdeling en degenen die ze diende blijven helpen.

Drones komen in beeld

Het was deze positie die Katie naar drones leidde. De stad ontving een subsidie van het Bureau of Workers’ Compensation voor twee dingen:

1) De ambulances uitrusten met elektrische kinderbedjes, en

2) Met het resterende geld een droneprogramma starten.

Nogmaals, de brandweercommandant gaf Katie de opdracht om dit programma te bouwen vanwege haar vermogen om te onderzoeken, te leren en uiteindelijk te slagen in moeilijke taken.

Katie lacht en herinnert zich: “Op dit moment had ik in mijn hele leven nog nooit interesse gehad in drones of overwogen om zoiets te bouwen. Maar ik was er natuurlijk helemaal bij! Met absoluut geen kennis van drones of vluchten in het algemeen, merkte ik dat ik een hexa-copter bouwde. Ik leerde mezelf solderen, de motoren programmeren en de afstandsbediening programmeren. Ik heb ook mijn Part 107-licentie behaald. Toen leerde ik vliegen.”

Katie Thielmeyer 4 Met Drone Op Tafel

Door dit leerproces begon Katie hiaten in haar drone-programma te identificeren. “Het was echt geweldig en cool om dit ding te bouwen en te leren vliegen met drones, maar ik maakte me zorgen over de regels en voorschriften en het beleid. Hoe kunnen we deze technologie gebruiken en de risico’s beheersen om de openbare veiligheid ten goede te komen? Dus begon ik UAS-programma’s in het hele land te onderzoeken.’

Velen in de openbare veiligheid bevonden zich op dit moment in een vergelijkbare positie als Katie: dorstig naar meer kennis over drones. Deze nog steeds opkomende technologie had en heeft een ongekend potentieel voor de openbare veiligheid, maar Katie erkende de noodzaak van beleid en, nog belangrijker, normen. Speciaal voor vaardigheidstrainingen.

Katie vertelt: “Ik heb om polissen gevraagd en alles wat ik kon van internet gehaald. Ik hoorde over een UAS-conferentie voor openbare veiligheid die de volgende maand op slechts 8 uur van ons plaatsvond. Toen viel er weer een stukje op zijn plek. De Assistant Chief bracht ons in contact met een familie vrienden die betrokken was bij drones voor de LA City Fire Department. We hadden een persoonlijk gesprek toen hij in de stad was en hij stelde ons voor aan de standaard testmethoden van het National Institute of Standards and Technology (NIST).’

Het bijwonen van deze conferentie veranderde alles voor Katie. Nu had ze directe connecties met afdelingen over de hele wereld die al deden wat ze hoopte te bereiken. Ze had nu de steun en begeleiding van andere programmamanagers voor drone-programma’s voor de openbare veiligheid, evenals de nieuwe NIST-testmethoden.

Omhoog en verder

Katie stopte daar niet. Ze was niet alleen in staat om terug te keren naar Woodlawn Fire Department en hun programma te verbeteren, maar ze werd ook een belangrijke figuur in de gemeenschap van drones voor openbare veiligheid. Katie is sindsdien doorgegaan met het ontwikkelen van trainingsprogramma’s, assisteren bij NIST-testen, spreken op conferenties over drone-programma’s en NIST-testen, en nog veel meer.

Katie Thielmeyer 5 Met Drones Op Tafel
Katie Thielmeyer 6 Met Woodlawn-Brandweerwagen

Katie ziet drones tegenwoordig als een integraal onderdeel van het verminderen van de risico’s voor ons openbare veiligheidspersoneel en degenen die we hebben gezworen te beschermen. Zoals ze zo treffend opmerkt: “Het lijdt geen twijfel dat drones een game-changer zijn voor de openbare veiligheid. Eerst en vooral hebben ze de veiligheid van de eerstehulpverleners verbeterd. Het eenvoudige concept van situationeel bewustzijn wordt naar een geheel nieuw niveau gebracht wanneer drones erbij betrokken zijn. Het uitzicht vanuit de lucht levert waardevolle informatie op, of het nu gaat om het evalueren van de structurele integriteit van een brandend gebouw of om bedreigingen voor wetshandhavers tijdens een rel, en ik geloof dat het op een gegeven moment als nalatigheid zal worden beschouwd als een afdeling of entiteit voor openbare veiligheid geen drone-programma hebben of er geen toegang toe hebben.”

In onze moderne tijd, minder mensen zoeken een baan in de openbare veiligheid, om vele redenen. Onze gemeenschappen hebben het geluk dat ze toegewijde professionals zoals Katie Thielmeyer hebben die nooit bang zijn om uitdagingen aan te gaan en hun reactievermogen te verbeteren, vooral omdat ze dronetechnologie willen gebruiken als een manier om meer levens te redden.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken