DJI FPV: het ultieme hybride FPV-systeem

Dankzij DJI FPV is er nooit een beter moment geweest om de wereld van FPV-dronevluchten te betreden. Dit geavanceerde, intelligente en gebruiksvriendelijke systeem verlicht bijna elk belangrijk pijnpunt waar piloten in de loop der jaren mee te maken hebben gehad, terwijl het nog steeds de opwindende en meeslepende ervaring biedt waar FPV-piloten voor leven. In dit artikel zullen we ontdekken waarom DJI FPV zo revolutionair is en hoe het de beste aspecten van zowel traditionele drones als FPV-drones combineert in één geweldig en toegankelijk pakket.

Wat is FPV?

Laten we eerst eens kijken wat FPV eigenlijk is. First-person view (FPV) dronevlucht is gemakkelijk de meest opwindende manier om een ​​drone te besturen. Piloten worden getrakteerd op een adembenemend meeslepend uitzicht vanuit het perspectief van de drone, wat een echt gevoel van vliegen geeft bij hoge snelheden en dramatische manoeuvres.

In het verleden moesten ervaren dronepiloten hun eigen FPV-drones en alle bijbehorende apparatuur in elkaar zetten. FPV-piloten moesten ook talloze uren oefenen met vliegen om een ​​veilige, zelfverzekerde vlucht en geweldige beelden te garanderen. Maar nu heeft DJI FPV de kloof overbrugd en zelfs absolute beginners voorzien van alles wat ze nodig hebben en een vereenvoudigd platform waarmee ze kunnen vliegen en epische FPV-beelden direct uit de doos kunnen vastleggen.

170 Drone-Video


FPV versus traditionele drones

Dus hoe verschillen FPV-drones van andere drones? Over het algemeen verschillen FPV-drones op vier belangrijke manieren van traditionele drones. Ten eerste bieden FPV-drones een meer meeslepende ervaring, vooral vanwege de bril die piloten tijdens de vlucht dragen. Ten tweede bewegen FPV-drones anders en bieden ze veel hogere snelheden en onbeperkte manoeuvreermogelijkheden. Daarom hebben FPV-drones doorgaans een veel hoger vaardigheidsniveau nodig om te vliegen. Ten derde vereisen FPV-drones vaak zelfbouw en testen voordat ze vliegen, terwijl traditionele drones bijna altijd direct uit de doos vliegklaar zijn. Ten slotte hebben FPV-drones bijna nooit intelligente veiligheidsfuncties of aftersales-service, wat betekent dat crashes bijna onvermijdelijk en moeilijk te repareren zijn.

Laten we in elk van deze vier punten duiken en ontdekken waarom DJI FPV de optimale ervaring biedt.

1. Meeslepend versus normaal vliegen

Een belangrijke reden waarom FPV-drones meeslepender zijn dan traditionele drones, is dat piloten tijdens de vlucht een veiligheidsbril dragen. Deze bieden een uniek perspectief dat simpelweg niet mogelijk is met normale dronevluchten, waarbij piloten vaak navigeren door naar het kleine scherm van hun smartphones te kijken.

DJI FPV: ongeëvenaarde onderdompeling

DJI FPV biedt een meeslepende ervaring die echt moeilijk te evenaren is. De DJI FPV-bril V2 biedt een superbrede kijkhoek van 150 ° voor een adembenemend uitzicht. Het nieuwe O3-transmissiesysteem zorgt ervoor dat de beelden in de bril high-definition en extreem lage latentie hebben, waardoor gebruikers het gevoel hebben dat ze echt in de lucht zijn. Ten slotte geeft de nieuwe DJI Motion Controller, een apart verkocht accessoire, piloten de mogelijkheid om de vlucht te besturen met intuïtieve handbewegingen, waardoor DJI FPV nog meeslepender wordt en in tegenstelling tot elke andere drone op aarde.

170 4K-Afbeelding


2. Onbeperkt manoeuvreren versus stabiel vliegen

Een van de grootste voordelen van FPV-vluchten is de vlucht zelf. Piloten kunnen genieten van hoge snelheden en grenzeloos manoeuvreren terwijl ze door een bos scheuren, onder bruggen door of langs rotswanden duiken. Deze drones kunnen snelheden van meer dan 200 km / u halen, met bliksemsnelle acceleratie en nauwkeurige besturing. FPV-drones vereisen doorgaans ook veel oefening voordat gebruikers kunnen vliegen, terwijl traditionele drones eenvoudig en intuïtief genoeg zijn om complete beginners meteen te laten vliegen.

Traditionele drones zijn eenvoudig te besturen en uitgerust met veel slimme functies, zoals automatisch opstijgen, QuickShots, obstakeldetectie en meer. Hoewel deze functies gemakkelijker fotograferen mogelijk maken, zijn deze drones niet erg snel of wendbaar, omdat ze voornamelijk zijn gebouwd om vloeiende video’s en luchtfoto’s van hoge kwaliteit te produceren.

170 Race-Drone

DJI FPV: spannend, maar eenvoudig te besturen

De maximale snelheid van de DJI FPV-drone is 140 km / u en hij kan in slechts twee seconden de 100 km / u bereiken. Het biedt ook grenzeloze manoeuvreermogelijkheden tijdens het vliegen in de handmatige modus. Maar DJI FPV biedt ook een scala aan bedieningsopties die het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken maken. De DJI FPV Combo wordt geleverd met een standaard drone-afstandsbediening, die een traditionele besturingservaring biedt met N-modus, volledige FPV-vlucht met M-modus en de gloednieuwe S-modus. De S-modus biedt een hybride vliegervaring die de bewegingen van een FPV-drone combineert met de controlestabiliteit van traditionele drones. Zoals we eerder vermeldden, heeft DJI ook een revolutionaire besturingsoptie ontwikkeld met de DJI Motion Controller. Met dit kleine, draagbare apparaat kunnen piloten de drone besturen met eenvoudige en intuïtieve handbewegingen. Dit nieuwe apparaat biedt samen met drie vluchtmodi gebruikers een krachtige reeks intuïtieve bedieningsmogelijkheden.

170 Bewegingscontroller


3. DIY vs. Ready-To-Fly-systeem

Traditioneel moesten FPV-piloten hun eigen FPV-drones samenstellen en hun beeldtransmissiesysteem en bril afzonderlijk kiezen. De algemene structuur van deze DIY-drones is eenvoudiger voor hogere snelheden en meer flexibiliteit. Er zijn echter grote tekortkomingen, waaronder een constructie die vaak kwetsbaarder en minder veilig is dan traditionele drones. Traditionele drones zijn doorgaans vliegklaar en zijn uitgerust met meer sensoren om de vliegveiligheid en stabiliteit te garanderen. Er zijn echter minder opties voor maatwerk en vervanging van onderdelen bij deze vliegtuigen.

DJI FPV: alles wat je nodig hebt in één doos

DJI FPV combineert de flexibiliteit van FPV met het gebruiksgemak van traditionele drones. Het is klaar om direct uit de doos te vliegen, met de drone, bril en afstandsbediening al gekoppeld. Het enige dat piloten hoeven te doen is de batterijen opladen en de instructies in de DJI Fly-app volgen. DJI FPV biedt ook eenvoudige vervangingsopties voor sommige onderdelen, zoals de bovenste schaal, cardanische ophanging en landingsgestel.

170 Modulair Ontwerp


4. Geen veiligheidsvoorzieningen vs. intelligente veiligheidsvoorzieningen

FPV-drones hebben een steile leercurve als het gaat om vliegen. De besturing vergt tientallen uren oefening, waardoor ze veel gevoeliger zijn voor crashes in vergelijking met traditionele drones. Ze hebben ook geen functies om crashes te voorkomen, die zelfs de meest elementaire traditionele drones tegenwoordig bieden, zoals obstakeldetectie, slimme terugkeer naar huis en meer.

DJI FPV: ongeëvenaarde veiligheid voor een FPV-systeem

DJI FPV biedt veel van de geavanceerde veiligheidsfuncties die traditionele drones hebben, naast een nieuwe noodrem- en zweeffunctie. Hiermee kunnen gebruikers stoppen en op hun plaats zweven met een druk op de knop, ongeacht in welke vluchtmodus ze zich bevinden. DJI FPV kan ook met een druk op de knop terugvliegen naar zijn thuispunt, en doet dit automatisch in het geval dat transmissiesignaal gaat verloren.

170 Noodrem En Hover_


Is overschakelen naar FPV moeilijk?

In het verleden was de overgang naar FPV-drones moeilijk voor traditionele dronepiloten. Hoewel FPV-vluchten een meeslepende en opwindende ervaring bieden, moeten FPV-piloten meestal hun eigen drone in elkaar zetten en virtueel het vliegen oefenen voordat ze in de echte wereld opstijgen. Die praktijk omvat het opnieuw leren van de basisprincipes van vluchtbesturing en resulteert vaak in veel crashes voordat piloten bijna het risico lopen hun werkelijke drones te riskeren. Daarom maken aspirant-FPV-piloten zich vaak zorgen over de vliegveiligheid en over de moeilijkheid om hun drone samen te stellen en te besturen. Zelfs als ze enthousiast zijn over de meeslepende FPV-vliegervaring, wordt het ongemak een obstakel.

170 Combo

Om gebruikers te helpen veel van de grootste obstakels voor FPV-vluchten te overwinnen en tegelijkertijd de ervaring ongelooflijk opwindend te houden, heeft DJI een FPV-systeem ontwikkeld dat gemakkelijk te gebruiken is en meteen klaar om te vliegen. Het biedt de meeslepende vliegervaring die piloten verwachten, evenals de mogelijkheid om epische beelden van hoge kwaliteit vast te leggen. DJI FPV heeft enkele van de grootste voordelen van traditionele drones geïntegreerd en toegepast op dit FPV-systeem. DJI biedt zelfs de DJI Virtual Flight-app aan, die risicovrije virtuele vliegtraining biedt. Deze factoren zorgen samen voor een lagere drempel voor FPV-beginners en zorgen voor een opwindende vliegervaring die voor meer mensen haalbaar is. Maak je klaar om je vluchten naar een heel nieuw niveau te tillen met DJI FPV.

Koop de DJI FPV drone

Vergelijk de beste prijs voor de DJI FPV drone en koop hem het goedkoopste via onlinedronekopen.nl

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken