Gasdetectie en watermonstername met DJI-drones

AirWorks brengt altijd de slimste geesten uit de drone-industrie van over de hele wereld samen. Dit jaar demonstreerde drone-startup Soarability een aantal ingenieuze mogelijkheden die ze bovenop DJI’s bedrijfshardware hebben gebouwd.
De Stijgbaarheid team heeft een reeks geavanceerde payloads ontwikkeld voor omgevingsmonitoring, waaronder de Sniffer4D V2 – een op drones gebaseerd systeem voor het detecteren en in kaart brengen van meerdere gassen – de Sniffer TDLAS – een sensor die uitsluitend methaan detecteert – en de Speedip – een waterbemonsteringssysteem dat kan worden geïntegreerd met de DJI M300RTK.

Terwijl DJI-drones nieuwe wegen inslaan in termen van waar en hoe snel gegevens kunnen worden verzameld, ontwikkelen bedrijven als Soarability toepassingen op het snijvlak van dat potentieel.

Een reeks payloads voor omgevingsmonitoring

De Sniffer4D, die compatibel is met verschillende DJI Enterprise-modellen, waaronder de DJI M300 RTK en de M3E, is daar een perfect voorbeeld van. Het detecteert negen verschillende gassen en wordt snel ingezet voor hyperlokale omgevingsmonitoring: reactie op incidenten met gevaarlijke stoffen, lekdetectie in olie- en gasfabrieken en zelfs rapportage over scheepsemissies en brandstofzwavelgehalte (FSC) zijn allemaal haalbare toepassingen. Vooral dat laatste is baanbrekend, aangezien regelgeving met betrekking tot scheepsemissies notoir moeilijk te handhaven is. Een DJI-drone met een Soarability-payload zou milieuagentschappen een revolutionaire manier kunnen bieden om emissiecontroles op zee uit te voeren.

Gasdetectie En Watermonstername 1

Tijdens een breakout talk getiteld ‘Gas Detection & Water Sampling with DJI Drones’ demonstreerde Soarability Sales Support Engineer Ailin Ma de software en hardware achter de payload-technologie van het bedrijf. Ze nam het publiek mee door een stapsgewijze pijpleidinglekinspectievlucht en liet zien hoe de integratie met De Payload-SDK van DJI maakt real-time gasconcentratiegegevens mogelijk op de DJI Pilot-feed. Het resultaat is een live visualisatie van de gegevens tijdens bemonsteringsmissies, met kleurgecodeerde locaties die verschillende gasconcentraties aangeven.

Soarability demonstreerde ook een op drones gebaseerde waterbemonsteringsoplossing op AirWorks 2022. De Speedip-payload bevindt zich onder de DJI M300 RTK om waterbemonsteringsmissies te automatiseren. Het apparaat kan twee liter per keer opvangen en heeft een ingebouwde radar om nauwkeurig de afstand tot het oppervlak te bepalen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken