Top 8 kenmerken van de Mavic 3M

Boeren over de hele wereld vertrouwen al op DJI-apparatuur om de gezondheid van gewassen te plannen, te beheren en problemen te identificeren voordat ze de winst beïnvloeden. Drones zijn een noodzakelijk en belangrijk hulpmiddel geworden om de efficiëntie te verhogen en de opbrengsten te maximaliseren. De nieuwste toevoeging aan onze landbouwvloot is echt baanbrekend: verbeterde multispectrale gegevens van een platform dat tot veel meer in staat is.

Dit zijn de acht belangrijkste kenmerken van de nieuwe Mavic 3M.

’s Werelds kleinste 4-bands multispectrale dronecamera

Multispectrale beelden bieden landbouwprofessionals een manier om het onzichtbare te zien en het giswerk uit de dagelijkse werkzaamheden te verwijderen. Door toegang te hebben tot gegevens over specifieke delen van het elektromagnetische spectrum, kunnen boeren slimmere workflows bouwen die de kosten verlagen, middelen efficiënter gebruiken en uiteindelijk de opbrengsten maximaliseren.

De Mavic 3M heeft een ingebouwde sensorarray die groene, rode, rode rand- en nabij-infraroodsensoren combineert om de NDVI-, GNDVI- en NDRE-vegetatie-indexen te ondersteunen.

Alle drie leveren ze krachtige inzichten op voor boeren. De NDVI maakt het mogelijk om stressplanten te detecteren, onderscheid te maken tussen gewassen en te bepalen in welk stadium ze zich in hun groeicyclus bevinden. De NDRE-index geeft inzicht in het chlorofylgehalte in bladeren, en de GNDVI is nuttig voor het schatten van de fotosyntheseactiviteit, evenals het water- en stikstofgehalte in het bladerdak van de plant.

Piloten kunnen in real-time multispectrale inzichten benutten dankzij een nieuwe functie die naast de visuele feed live vegetatie-indexen in split-screen laat zien.

Al het bovenstaande wordt mogelijk gemaakt door DJI’s nieuwste: de kleinste 4-bands multispectrale camera ter wereld.

Een zonlichtsensor voor meer consistente gegevens

Bij het beoordelen van landbouwgegevens in de loop van de tijd kunnen veranderingen in het weer van dag tot dag de duidelijkheid van uw NDVI-resultaten verstoren. De Mavic 3M heeft een ingebouwde Incident Light Sensor aan de achterkant van het casco die werkt om dit te verminderen. Er zijn metingen van de zonnestraling nodig die kunnen worden gebruikt om uw multispectrale gegevens in de nabewerking te kalibreren en te normaliseren. Door de hoeveelheid zonlicht aan te passen, krijgt u nauwkeurigere NDVI-resultaten en betere gegevens, ongeacht het weer of het seizoen.

Topfuncties Van M3M - Incidentlichtsensor

Een geavanceerde visuele camera voor efficiënt landmeten en in kaart brengen

Naast zijn multispectrale mogelijkheden heeft de Mavic 3M een visuele camera die is ontwikkeld om landbouw- en karteringsworkflows naar nieuwe hoogten te tillen. Met zijn enorme 4/3 CMOS- en 20MP-beeldsensor, een mechanische sluiter en intervalopnamen van 0,7 seconden, is alles gericht op snelle luchtonderzoeken en gegevenskwaliteit. Combineer dit met een vliegtijd van 43 minuten, de Mavic 3M kan gegevens vastleggen over maximaal 2 vierkante kilometer in een enkele vlucht.

Topfuncties Van M3M - Brede Camera

We zien deze snelle luchtonderzoeken als de perfecte partner voor multispectrale dataverzameling. Voor het eerst kan een enkel platform worden gebruikt om zowel hoogwaardige fotogrammetrie als multispectrale activa te genereren, waardoor het goedkoper en eenvoudiger dan ooit wordt om een ​​digitale tweeling van uw boerderij op te zetten en NDVI-gegevens in de loop van de tijd te overlappen.

We weten ook dat agrarische professionals de klok rond werken. De visuele camera van de Mavic 3M is ontworpen om net zo flexibel te zijn, met 3,3 μm pixels en verbeterde software bij weinig licht die uitstekende prestaties levert in donkere omstandigheden. Uiteindelijk gaat het bij de Mavic 3M om sneller en slimmer werken. Met snelle onderzoeken en functies die zijn ontworpen om weinig en inconsistent licht te verminderen, is uw operationele venster breder dan ooit.

RTK-compatibiliteit voor precisiemetingen

Bij het maken van fotogrammetriemiddelen en het verzamelen van multispectrale gegevens is precisie alles. De M3M is compatibel met ons RTK-accessoire, zodat professionals in de landbouw nauwkeurig, efficiënt en – cruciaal – metingen kunnen uitvoeren zonder dat er grondcontrolepunten nodig zijn.

Of u nu land wilt egaliseren, gewassen wilt spuiten, multispectrale gegevens wilt verzamelen of oogstlijnen wilt optimaliseren, werken met nauwkeurigheid op centimeterniveau kan een enorm verschil maken voor de kwaliteit van uw inzichten en de detaillering van uw planning. Dit zal op zijn beurt bijdragen aan de efficiëntie van de dagelijkse bedrijfsvoering, met over de hele linie minder fouten en marginale winsten.

De norm stellen voor veiligheid en stabiliteit

De Mavic 3M maakt gebruik van de nieuwste veiligheids- en transmissietechnologie van DJI om het risico op ongevallen te verkleinen.

De belangrijkste daarvan is de ultramoderne obstakeldetectie en -navigatie, mogelijk gemaakt door ons Advanced Pilot Assistance System (APAS 5.0). Gegevens van zes vision- en twee groothoeksensoren worden in real-time beoordeeld om obstakels in elke richting te detecteren en – bij gebruik van de Vermijd-modus – uw vliegroute dienovereenkomstig om te leiden. APAS 5.0 voedt ook de geavanceerde Return To Home-functie van de Mavic 3M, die uw vliegroute optimaliseert om de batterij te sparen en uw vliegtuig veilig en wel thuis te krijgen met één druk op de knop.

Last but not least vanuit veiligheidsoogpunt: zoals bij alle nieuwste enterprise-platforms van DJI, geeft het ingebouwde AirSense-systeem van de Mavic 3M een vroege waarschuwing voor bemande vliegtuigen in de buurt die ADS-B-signalen uitzenden.

Je verbinding met de drone is net zo stabiel als zijn vlucht. De Mavic 3M wordt geleverd met de O3-transmissietechnologie van DJI. Het stelt de norm voor video- en besturingsstabiliteit en biedt een betrouwbare verbinding tussen piloot en vliegtuig.

Topfuncties Van M3M - Veiligheidsstabiliteit

Een compact platform voor snelle implementatie

Landbouwprofessionals zijn gewend om met zware machines te werken, maar het verzamelen van gegevens hoeft niet zo te zijn. De Mavic 3M is klein, compact en opvouwbaar – gemakkelijk in een rugzak te schuiven voor eenvoudig transport van de ene locatie naar de andere.

U kunt de Mavic 3M in één hand dragen en binnen enkele seconden opstijgen. Dit is echte draagbaarheid naast de kleinste multispectrale camera op de markt. U hoeft niet langer te kiezen tussen gemak, mogelijkheden en prestaties. Met de Mavic 3M heeft u het allemaal.

M3M Topfuncties - Compact

Volledige compatibiliteit met DJI’s SmartFarm-app en DJI Terra

De Mavic 3 Multispectral is volledig compatibel met de DJI Smart Farm app, waarmee landbouwprofessionals alle verzamelde gegevens met spuit- en verspreidingsactiviteiten kunnen coördineren.

SmartFarm wordt geleverd met een reeks functies voor gestroomlijnde workflows, waaronder intuïtieve missieplanning, een volledig wagenparkoverzicht, veldbeheer, gegevensbeoordeling en moeiteloze samenwerking tussen teams.

Gegevens die door Mavic 3M zijn vastgelegd, zijn ook volledig compatibel met DJI Terra, zodat u eenvoudig en efficiënt kaarten en modellen van uw doelen kunt maken.

Topfuncties Van M3M - Dji Smartfarm

Smart Terrain volgen

We zijn ons er terdege van bewust dat geen enkele boerderij hetzelfde is en dat met name niet alle boerderijen op vlak terrein liggen. Daarom biedt de Mavic 3M Terrain Follow, zodat je een gelijkmatige hoogte kunt behouden terwijl je een onderzoeksmissie over wisselend terrein vliegt. Door zich soepel aan te passen aan het terrein, kunt u de integriteit van uw gegevens waarborgen terwijl deze worden verzameld, zonder dat u rekening hoeft te houden met eventuele verschillen in nabewerking.

Voor situaties waarin u vóór de vlucht geen DSM of lokale hoogtegegevens kon importeren, kunnen de sensoren voor het vermijden van botsingen van de Mavic 3M het overnemen door de grond eronder te detecteren en de vlieghoogte automatisch aan te passen.

Topfuncties Van M3M - Terrein Volgen

Cloud API en ecosysteemondersteuning

Wil je werken met of een maatwerkoplossing bouwen met Mavic 3M, dan kan dat met DJI’s Cloud API. Hiermee kunnen ontwikkelaars verbinding maken met de hardware, videofeed en fotogegevens van de Mavic 3M in software van derden.

Met Mobile SDK en Payload SDK kunnen ontwikkelaars de toepassingen van Mavic 3M uitbreiden dankzij de bovenste accessoirepoort.

Een nieuwe definitie van drone multispectraal

De Mavic 3M is compact en draagbaar, maar biedt revolutionaire mogelijkheden voor landbouw- en landmeetkundige professionals. Deze drone herdefinieert industriestandaarden voor kleine multispectrale tools en heeft voor elk wat wils.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken