Het heden en de toekomst van bezorging per drone

Bezorgdrones kunnen heel goed The Next Big Thing zijn voor bedrijven om goederen bij hun klanten te bezorgen. Ze kunnen ook zeer nuttig zijn bij het vervoeren van gevoelige items zoals medische benodigdheden naar gebieden die ze nodig hebben. De laatste tijd hebben veel autonome drone-bedrijven zoals Amazon Air, Flirtey en Google Wing geëxperimenteerd met drone-bezorging, allemaal in de hoop dat het ooit mainstream wordt.

Evoluerende wetten voor dronegebruik en dronelevering

De federale overheid heeft wetten opgesteld met betrekking tot het gebruik van drones in de VS, met name de Federal Aviation Administration voorschriften met betrekking tot autonome drones. Dit zijn bepalingen zoals:

 • Bedien uw drone niet achteloos of roekeloos.
 • Blijf uit de buurt van bemande vliegtuigen.
 • Bestuur een drone niet vanuit een bewegend voertuig, tenzij aan bepaalde voorwaarden is voldaan.
 • Vlieg niet over mensen heen, behalve onder specifieke omstandigheden.
 • Gebruik niet meer dan één drone tegelijk.
 • Houd uw drone binnen uw gezichtsveld.
 • Vlieg overdag; schemeruren zijn OK als de drone is uitgerust met anti-botsingsverlichting.
 • Houd de drone binnen 120 meter van de grond of in de buurt van een structuur.
 • Ga niet harder dan 100 mph.

Vergeet bovendien niet om registreer je drone.

De voordelen van dronebezorging

Drone-bezorging heeft verschillende voordelen, namelijk:

 • Verbeterde logistiek. Leveringen die worden uitgevoerd door traditionele voertuigen, zoals bestelwagens, moeten zich aan de wegen houden, wat een uitdaging kan zijn wanneer vervoerders routes plannen om van een magazijn naar een klant te komen. Drone-leveringen worden in een rechte lijn van het sorteercentrum naar de bestemming van het pakket voltooid, waardoor de logistiek van de operatie veel efficiënter wordt.
 • Onderontwikkelde gebieden worden beter bediend. In veel gebieden over de hele wereld zorgen verkeersproblemen in combinatie met onderontwikkelde wegen ervoor dat leveringen lang duren. Bezorgdrones hebben helemaal geen last van het wegverkeer, waardoor bedrijven die bezorgen veel gemakkelijker kunnen uitbreiden naar deze gebieden.
 • Snelheid. Drone-bezorging is in wezen een rechtstreekse luchtpostoplossing naar de klant, waardoor ze veel sneller zijn dan traditionele bezorgmethoden.
 • Minder verkeer. Volgens Amazon is het overgrote deel van de klantpakketten dat wel minder dan vijf pond, waardoor ze ideaal zijn voor dronetechnologie. Zoals het er nu uitziet, nemen al die pakketten ruimte in beslag in bestelwagens. Als drone-bezorging al die lichte pakketten zou kunnen overnemen, zou er ruimte vrijkomen in de bestelauto’s, wat betekent dat er minder tegelijk onderweg hoeven te zijn.
 • Kosten. Arbeidskost stijgen in de VS, wat betekent dat traditionele leveringen in de loop van de tijd alleen maar duurder zullen worden, aldus Zippia. Hoewel de initiële prijs van drone-technologie hoog kan zijn, is er veel minder arbeid bij betrokken, waardoor drone-leveringen in de loop van de tijd kosteneffectiever worden.
 • Milieuvriendelijk. De meeste drones werken op elektriciteit, waardoor ze uitzonderlijk groen zijn. Met minder bestelauto’s op de weg zou de CO2-uitstoot ook dalen.

Dronebezorging 2

BVLOS loodsen

BVLOS-piloting — Beyond Visual Line of Sight-piloting — betekent het besturen van een drone die ver genoeg weg is zodat je hem niet meer kunt zien. Momenteel worden dergelijke manoeuvres als illegaal beschouwd, want als je je drone niet kunt zien, wordt je bewustzijn van wat er omheen gebeurt aanzienlijk beperkt. De risico’s dat de drone crasht of verloren gaat, nemen dramatisch toe onder BVLOS-omstandigheden. Dit is met name een uitdaging voor bezorgdrones die geautomatiseerd zijn en niet bestuurd worden door een menselijke operator.

Huidige use-cases voor drone-bezorging

Dronegenuity somt een breed scala aan toepassingen waar drone-bezorging wordt gebruikt:

 • Voedsellevering. De eerste pizzabezorging via drone vond plaats in 2016 in Nieuw-Zeeland. Datzelfde jaar werkte 7-Eleven samen met dronebedrijf Flirtey om 77 leveringen in Reno, NV te voltooien. Uber Eats verwacht, als onderdeel van zijn Uber Elevate-initiatief, al in 2023 veel gebruik te maken van bezorgdrones.
 • Gezondheidszorg. Of het nu gaat om het vervoeren van medische benodigdheden of organen, drone-bezorging heeft een veelbelovende toekomst als middel om items te distribueren naar moeilijk bereikbare gebieden. In mei 2019 werd een nier voor transplantatie via een drone naar een patiënt in Baltimore gevlogen. Drones kunnen ook worden gebruikt om vaccins in een koude gecentraliseerde container af te leveren of recepten naar verpleeghuizen te transporteren, een praktijk die is ontwikkeld door WeRobotics en Flying Labs.
 • Eerste antwoord. Het onderzoeken van gebieden na natuurrampen of het gebruik van “ambulance-drones” die zijn uitgerust met levensreddende apparatuur zoals defibrillatoren, zijn mogelijke noodhulptoepassingen van bezorgingsdrones.
 • Humanitaire hulp en rampenbestrijding. In 2017, nadat orkaan Harvey toesloeg, repareerden drones hoogspanningslijnen in Houston, TX. In 2018, nadat een enorme brand zich had verspreid over Hechingen, Duitsland, werden drones gebruikt om beelden te maken, zodat brandweerteams wisten waar ze water moesten afleveren.
 • Detailhandel. Volgens Harvard onderzoekt UPS een hybride oplossing waarin een bestelwagen pakketten naar een buurt zou brengen en vervolgens drones zou gebruiken die vanuit de bestelwagen werden gelanceerd om alle pakketten in die buurt te bezorgen. Dit wordt ook wel ‘last mile’-dronebezorging genoemd.

Hoeveel sneller is bezorging per drone in vergelijking met traditionele bezorgmethoden?

De hoeveelheid tijd die een drone-bezorging in beslag neemt, wordt bepaald door hoe snel het in een rechte lijn van punt A naar punt B kan reizen. Het gedeelte “in een rechte lijn” is essentieel, want dat is een groot deel van wat drones zo waardevol maakt voor bedrijven die goederen snel en efficiënt moeten vervoeren.

Zoals eerder vermeld, kunnen drones de gebruikelijke wendingen en verkeer van wegen vermijden, waardoor ze zeer geschikt zijn als alternatief voor traditionele bezorgmethoden. Hoewel de werkelijke bezorgsnelheid kan variëren, afhankelijk van de afgelegde afstand, kunnen drones doorgaans tot 50 mph bewegen.

Drone Levertijd Opgeslagen Afbeelding

Amazon PrimeAir

Amazon experimenteert al jaren met dronebezorging als onderdeel van Prime Air. Het bedrijf kondigde eerst zijn voornemen aan om van Amazon-dronebezorging een reguliere service te maken in 2013 als onderdeel van een segment van 60 minuten.

Sindsdien heeft het bedrijf talloze moeilijkheden en tegenslagen ondervonden die het ervan weerhielden zijn zeer ambitieuze doel te bereiken om Amazon Prime Air “binnen vier tot vijf jaar” mainstream te maken, zoals Jeff Bezos in het interview verklaarde. In augustus 2020 kreeg Amazon echter toestemming van de FAA om drone-operaties uit te voeren en heeft sindsdien duizenden uren vliegtijd geregistreerd, wat betekent dat het project nog steeds leeft en vordert.

Volgende stappen voor toekomstige bezorging per drone

Mainstream drone-bezorging is waarschijnlijk niet ver weg. Afgezien van Amazon Air zijn ook andere bedrijven aan de slag gegaan, en misschien zelfs beter dan Amazon. Flirtey was het eerste dronebedrijf dat in 2015 en vanaf 2021 met een door de FAA goedgekeurde drone voor bezorging vloog neemt voorbestellingen aan voor zijn lijn van droneproducten, volgens Modern Shipper. Dit omvat met name hun F4.5-model, ook wel bekend als de Eagle. Flirtey is een snelgroeiend bedrijf dat klaar staat om een ​​grote bijdrage te leveren aan de bezorgdrone-industrie: vanaf 2021 werd het bedrijf gewaardeerd op ongeveer $ 100 miljoen.

Volgens PC Mag heeft een ander drone-bezorgbedrijf, Zipline, dat al gedaan begon met het maken van airdrops op recept in Utah vanaf oktober 2022 in coördinatie met Intermountain Healthcare. Eerder, in 2016, begon Zipline in Rwanda met het vervoeren van medische benodigdheden zoals vaccins. In 2020 tekende het bedrijf een deal met Walmart om gezondheids- en welzijnsproducten via drones te leveren.

In 2021 de Wing-bezorgservice met drones van Google gebruikte ongebruikte ruimte bovenop winkelcentra in Queensland, Australië om drone-centra te bouwen, volgens Forbes. Deze hubs kunnen goederen rechtstreeks van winkeliers in het winkelcentrum naar de huizen van klanten vervoeren. Omdat vluchten maar een paar minuten duren, kunnen consumenten een voedingsmiddel zoals ijs kopen en het product is nog steeds bevroren wanneer de levering arriveert. Queensland is een van de drie testcentra voor Wing, terwijl de andere actief zijn in Helsinki, Finland, en Christiansburg, VA.

Een of meer van deze bedrijven zouden de weg kunnen banen naar de toekomst van drone-bezorging, maar één ding lijkt zeker: drone-bezorging zal er zijn zodra alle complexiteiten zijn uitgewerkt.

Zorg voor de juiste drone-uitrusting voor drone-bezorging

De lading van een drone moet over het algemeen vrij licht zijn. Amazon Air vereist bijvoorbeeld dat pakketten minder dan 5 lbs wegen. Ervan uitgaande dat de drones van de detailhandelaar allemaal een vergelijkbaar draagvermogen hebben, zijn ze ideaal voor het bezorgen van het grootste deel van de Amazon-catalogus, inclusief medische benodigdheden, eten en drinken en andere relatief lichte producten.

WeRobotics heeft met de Matrice 300 RTK al met succes een bezorgoplossing ontwikkeld. M300 Cargo maakt gebruik van een algemeen verkrijgbare commerciële drone en kan pakketten tot op 7 km afstand bezorgen.

Bezorging Per Drone - M300 Cargo

De batterij van een bezorgdrone gaat doorgaans ongeveer 40-45 minuten mee voordat hij moet worden opgeladen, dus klanten moeten relatief dichtbij zijn om bezorgdrones te kunnen bedienen. De bovengenoemde hybride oplossingen die traditionele bestelwagens combineren met bezorgdrones zoals die van UPS, hopen deze beperking te verminderen.

Levering per drone wordt de toekomst van het goederenvervoer

Er zijn tal van voordelen aan autonome bezorgdrones die ze ideaal maken voor het vervoeren van goederen. De vooruitgang is langzaam maar gestaag, wat te verwachten is voor zo’n complex en technologisch geavanceerd product dat ook toezicht vereist door FAA-voorschriften om veilig te kunnen worden getest. In het huidige tempo zullen bezorgdrones echter binnenkort hun impact maken door middel van kleine airdrops vanwege hun kostenefficiëntie, snelheid en echte bruikbaarheid.

Als u een demo van onze producten wilt aanvragen, naar de prijs wilt vragen of ons iets anders wilt vragen, Neem contact met ons op bij DJI vandaag om aan de slag te gaan.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken