Hoe u in 2023 het meeste uit uw Enterprise-drones kunt halen

We gaan nu langzaam naar een plek in de tijd waar de meeste mensen zich beginnen af ​​te vragen: waarom heb ik dat goede voornemen voor het nieuwe jaar gemaakt? Nou, we kunnen je misschien niet veel helpen in je zoektocht naar een ‘nieuwere, glanzendere ik’, maar we kunnen je zeker helpen een paar pragmatische stappen te zetten om ervoor te zorgen dat je dit jaar het meeste uit je drone-programma haalt. Wat nog belangrijker is, we zullen een licht schijnen op de stappen en doelen waaraan u zich zonder veel moeite zou kunnen houden en u kennis laten maken met een paar drone-tips en -trucs die u in 2023 en daarna succesvol zouden maken.

Voer regelmatig accu-onderhoud uit

Als er één gewoonte is die je dit jaar moet aanleren, dan is het om wat batterijcontroles in je agenda te plannen. Zoals aangegeven in de batterijdocumentatie bij uw DJI Enterprise-drone, hebben zelfs slimme batterijen zorg nodig om hun functionaliteit te maximaliseren en veilige vluchten te garanderen. Goed onderhoud wordt nog belangrijker als de accu langere tijd niet wordt gebruikt.

Voer de volgende stappen uit wanneer u hierom wordt gevraagd door DJI Pilot 2, of elke 3 maanden of 50 cycli (afhankelijk van wat het eerst komt):

 1. Laad de batterij op tot 100% en laat deze 24 uur rusten.
 2. Installeer de batterij in de drone. Vlieg met de drone en wanneer het resterende vermogensniveau onder de 20% zakt, landt u het vliegtuig en verwijdert u de batterij.
 3. Laat de batterij 1 uur stil staan.

Nu kunt u de batterij opladen tot 100% of tot het juiste energieniveau voor opslag.

Daarnaast raden we aan om de volgende controles uit te voeren voor het onderhoud van de batterij:

 • Plaats de batterij in de drone en schakel hem in om de batterij-informatie in DJI Pilot 2 te bekijken. Zorg ervoor dat het celspanningsverschil kleiner is dan 0,1 V en dat de batterijfirmware is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
 • Inspecteer de batterij visueel en zorg ervoor dat deze niet gezwollen, lek of beschadigd is.
 • Reinig de accupolen met een schone, droge doek om het risico op verbindingsfouten te verkleinen.

Controleer het aantal batterijcycli

Maak er ook een gewoonte van om regelmatig het batterijniveau en het aantal batterijcycli te controleren. De TB30-batterij van de Matrice 30-serie is bijvoorbeeld geschikt voor 400 cycli. Het is niet raadzaam om het te blijven gebruiken zodra dit aantal cycli is bereikt. Een ander punt om te onthouden is dat de levensduur van een lithiumbatterij wordt beïnvloed als deze op een hoog batterijniveau wordt bewaard. Het wordt aanbevolen om TB30 met een lading van 90% of meer gedurende het eerste jaar niet langer dan 120 dagen op te slaan.

Kalibreer uw batterijen

Het uitvoeren van een capaciteitskalibratie voor uw batterij zorgt ervoor dat u nauwkeurige informatie over het batterijpercentage ontvangt, wat een essentiële maatstaf is voor vliegen zonder incidenten. Als het proces wordt genegeerd, kan de foutmarge toenemen bij voortgezette bewerkingen. Volg de onderstaande stappen voor capaciteitskalibratie:

 1. Laad de batterij volledig op tot 100% en laat hem 1 uur rusten
 2. Installeer de batterij in de drone en vlieg met het vliegtuig totdat het resterende vermogensniveau onder de 20% zakt.
 3. Land het vliegtuig, verwijder de batterij en laat het 1 uur rusten.

Raadpleeg de DJI Enterprise Battery Maintenance Guide voor meer professionele tips over batterijgebruik en -veiligheid.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Nieuwe Call-To-Action

Stel snelkoppelingen voor de afstandsbediening in

De afstandsbediening is uw unieke link naar de drone. Het is het medium waarmee je je wil op de drone kunt uitoefenen en ervoor kunt zorgen dat het vliegtuig precies doet wat jij wilt. Hoe meer je vertrouwd raakt met de afstandsbediening, hoe meer flexibiliteit je krijgt om de beste resultaten voor je missie te halen, bovenop de talloze autonome vluchtopties die je al gebruikt vanuit de DJI Pilot 2-app.

En dan zijn er momenten waarop het navigeren door een touchscreen-menu om een ​​cruciale functie te selecteren simpelweg niet haalbaar is, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden. Daarom bevat de nieuwe DJI RC Plus meer fysieke knoppen dan welke andere drone-afstandsbediening dan ook. Met een beetje oefening kun je spiergeheugen opbouwen, schakelen tussen verschillende camerabeelden, in- en uitzoomen en zelfs PinPoints laten vallen zonder ooit je handen van de joysticks te hoeven halen.

Drone Nieuwjaarsresoluties - Afstandsbediening

Sommige van de onmisbare snelkoppelingen zijn al in de controller ingebakken. Als u bijvoorbeeld de terugknop ingedrukt houdt terwijl u op de opnameknop drukt, wordt de schermopname gestart. Evenzo, als u de helderheid van het scherm wilt aanpassen, kunt u de terugknop ingedrukt houden en de linkerknop verplaatsen.

Andere snelkoppelingen kunnen worden geprogrammeerd via de Pilot 2-app. De C1-, C2-, C3- en 5D-knoppen op de RC Plus kunnen worden aangepast. U kunt de functies voor elk van deze configureren en unieke combinatiesnelkoppelingen instellen door tegelijkertijd de C1-, C2- en C3-knoppen te gebruiken met de 5D-knop.

Probeer de nieuwe Terrain Follow-functie voor Enterprise-drones uit

Terrain Follow is een intelligente vliegmodus die vooral handig is bij het in kaart brengen of onderzoeken van gebieden met hoogteverschillen. In deze modus behoudt de drone een vooraf ingestelde afstand tot de grond en stijgt of daalt automatisch met de helling van het terrein.

Hoewel sommige Enterprise-dronemodellen, zoals de Matrice 300 RTK en de Matrice 30, vereisen dat u het digitale oppervlaktemodel of hoogtegegevens van het vlieggebied uploadt voordat u deze beslist indrukwekkende functie kunt gebruiken, kunnen Mavic 3 Enterprise-operators profiteren van Terrain Follow als en wanneer ze dat willen, aangezien hun drone omnidirectionele detectie heeft ingebouwd. Wat een geweldige tijd om een ​​Mavic 3E te bezitten!

M3E Terrein Volg Gif

Start de gratis proefversie van FlightHub 2

Als uw team zou kunnen profiteren van real-time zichtbaarheid (en invoertoevoeging) in drone-operaties, probeer dit jaar dan zeker de vlootbeheersoftware FlightHub 2 van DJI Enterprise. De cloudgebaseerde oplossing is klaar voor de M300 RTK, M30 en Mavic 3E, en zijn gratis proefperiode is beschikbaar tot 30 juni 2023.

Wat FlightHub 2 in wezen doet, is dat het alle grondteams, drones, payloads, piloten, de gegevens die ze verzamelen, evenals de managers die in de backoffice zitten, op één platform brengt. Dit soort synchronisatie met real-time situationeel bewustzijn en de mogelijkheid voor live annotaties kan ongelooflijk nuttig zijn tijdens inspectiemissies op het gebied van openbare veiligheid en kritieke infrastructuur.

Kijk hier eens naar snelle video-tutorial om te zien hoe u uw organisatie op FlightHub 2 kunt opzetten, verschillende rollen aan teamleden kunt toewijzen, uw vliegtuig aan het account kunt binden en succesvolle droneprojecten kunt maken.

Verwerk je eerste kaart in DJI Terra

Ongeacht uw niveau van bekendheid met het in kaart brengen van drones, dit is een activiteit die u in 2023 moet proberen, al was het maar om te zien hoe eenvoudig een ogenschijnlijk complex proces zou kunnen zijn. Terra, onze interne kaartsoftware, is een natuurlijke uitbreiding van DJI Enterprise-drones. Vergeleken met vergelijkbare oplossingen heeft DJI Terra bewezen ongeveer vier keer efficiënter te zijn omdat het vrij is van alle barrières die gepaard gaan met het wisselen van platform en het overdragen van gegevens. Hier volgt een kort overzicht van hoe u dat kunt doen aan de slag met Terraen een gedetailleerde uitleg van de workflowproces voor fotogrammetrie binnen de programmatuur.

Bekijk oplossingen van derden voor DJI-drones

Omdat het voor ons onmogelijk is om intern gespecialiseerde drone-oplossingen te ontwikkelen voor elk scenario waar gebruikers om vragen, zijn externe ontwikkelaars belangrijke belanghebbenden geworden in het DJI Enterprise-ecosysteem. We verbeteren de kernfunctionaliteiten van onze softwareontwikkelingskit consistent, zodat dronebedrijven over de hele wereld payloads en applicaties kunnen ontwikkelen met behulp van ons platform. Bekijk deze eens innovatieve oplossingen hieren hopelijk zullen sommige van hen u helpen de manieren waarop uw organisatie DJI-drones gebruikt in 2023 te verbreden.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Nieuwe Call-To-Action

Aanmelden voor het DJI Qualified Entities Program (QEP)

Als DJI Enterprise-gebruiker kent u waarschijnlijk de veiligheidsoplossing Geospatial Environment Online (GEO) die helpt voorkomen dat drone-operators onbedoeld zonder toestemming naar risicovolle locaties vliegen. In de afgelopen tien jaar heeft dit geavanceerde geofencing-systeem ervoor gezorgd dat nieuwkomers en recreatieve dronegebruikers uit de buurt van gevoelige gebieden zoals luchthavens, belangrijke overheidsinstellingen, gevangenissen en kerncentrales blijven.

Maar dat betekent niet dat beperkingen van vliegverboden kritieke operaties zoals brandbestrijding, zoek- en reddingsoperaties (SAR) en rampenbestrijding in de weg mogen staan. Dit is de reden waarom DJI ontgrendelingscertificaten voor de lange termijn aanbiedt aan vooraf geverifieerde gebruikers onder het Qualified Entities Program (QEP). Als u ook een overheids- of openbare veiligheidsdienst bent, vraag dan QEP aan met behulp van deze stapsgewijze handleiding. Zodra uw ontgrendelingscertificaat is ingeschakeld, zou u uw DJI-drone op elk moment, op elke hoogte en op elke plaats moeten kunnen besturen.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Nieuwe Call-To-Action

Maak kennis met Remote ID

Dit nieuwe jaar markeert ook een nieuw tijdperk van drone-regulering voor de Verenigde Staten. Op 16 september 2023 moeten alle geregistreerde dronegebruikers in de VS voldoen aan de vereisten voor UAS op afstand (Remote ID) van de Federal Aviation Agency.

Remote ID biedt de autoriteiten een manier om drones in de lucht te volgen en te identificeren wie ermee vliegt. Voor DJI Enterprise-gebruikers is dit een positieve ontwikkeling, omdat een toename van de aansprakelijkheid vanuit de lucht nieuwe mogelijkheden opent voor operators om routinematig te vliegen op manieren die tot nu toe beperkt waren om veiligheidsredenen, zoals vliegen ’s nachts of recht boven mensen.

Deze DJI Support-thread is een goede plek om meer te weten te komen over Remote ID en wat dit betekent voor DJI-drones.

Maak je DJI Enterprise drone-verlanglijstje

Natuurlijk, de vakantieperiode is voorbij. Maar het enige dat het betekent, is dat het tijd is om “The 2023 Drone Wish List” samen te stellen. Dit zijn onze topaanbevelingen voor uw gereedschapskist dit jaar:

Mavic 3E/T: De nieuwe Mavic 3 Enterprise en Mavic 3 Thermal zijn gebaseerd op het krachtige DNA van DJI’s vlaggenschip prosumer-serie, waardoor ze een super indrukwekkende vliegtijd van maximaal 45 minuten hebben. Andere opvallende kenmerken zijn een camera met 56x zoom, een mechanische sluiter die bewegingsonscherpte voorkomt en een RTK-module voor meetnauwkeurigheid op centimeterniveau. Lees hier meer over Mavic 3E en Mavic 3T.

Drone-Nieuwjaarsresoluties - Mavic 3T

Mavic 3M: Dit is een andere versie van de DJI Mavic 3, die is uitgerust met een multispectraal beeldvormingssysteem om informatie over de groei van gewassen vast te leggen en de efficiëntie van de boerderij te helpen maximaliseren. De nieuwe Mavic 3 Multispectral is een onmisbare oplossing voor diegenen die zich bezighouden met precisielandbouw en milieumonitoring. Lees hier meer over de Mavic 3M.

Drone-Nieuwjaarsresoluties - Mavic 3M

Matrice 30/30T: De Matrice 30 is een krachtig stuk gereedschap waarop u kunt vertrouwen bij extreme temperaturen, zware regenval, harde wind, grote hoogten en zelfs bij ijzige en besneeuwde omstandigheden. Deze drone-serie integreert meerdere hoogwaardige sensoren in één enkele camera-payload en is toch compact genoeg om in een rugzak te passen. Lees hier meer over de M30 en M30T.

Drone Nieuwjaarsresoluties - Matrice 30T

Maak een bladwijzer van onze blog

Tot slot, laat 2023 het jaar zijn waarin je op de hoogte blijft van alles wat je kan helpen bij je werk met drones. De DJI Insights-blog behandelt alles wat u moet weten om drone-operaties onder de knie te krijgen – vanaf het laatste en beste nieuws en artikelen, inspirerende verhalen over hoe organisaties over de hele wereld drones gebruiken, en whitepapers en handleidingen die u kunt downloaden als pdf-bestanden en meenemen.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, en elke maand sturen we je één e-mail met de beste drone-gerelateerde content.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken